Furnizori bujori

marirogo

Active Member
Da, nu ne grabim ! Studiem piata cat mai bine si in functie de ce vrem sa luam, alegem varianta cea mai convenabila.
 

Dana29

Member
Bineinteles ca am uitat sa aduc o poza de pe eticheta bujorului. Stiu ca nu am nicio scuza, dar cel putin am spus de la inceput ca e o mare sansa sa uit :rofl:
 

lili

Member
carla a spus:
Acum am vazut ca au bujori arbustivi si la anthesis.ro, la 55 ron, dar nu inteleg de ce scrie la ei "radacini cu 2-3 muguri floriferi". Eu stiam ca bujorul arbustiv trebuie sa aiba tulpini lemnificate. Tot ma framant daca sa cumpar sau nu. A mai cumparat cineva de la ei?
Radacina cu 2-3 muguri presupune numarul de ramificatii (tulpini) care pornesc din punctul de altoire. Cei cu 1-2 stemuri sunt mai ieftini iar de la 2-5 sunt mai scumpi. Aceste radacini , asa cum le numesc ei, parcurg 3-5 ani pentru a ajunge in faza asta si a putea fi vandute. De asta sunt atat de scumpi. Obtinerea lor din seminte este la fel de laborioasa. Cei porniti in vegetatie (cu masa verde) se mai vand primavara, cu toate ca sacest lucru , are efecte negative asupra plantelor. Cel mai prielnic moment este perioada septembrie -noiembrie.
Bujorul arbustiv ( Paeonia suffruticosa-) ..are tulpina lemnificata indiferent cat de mic ar fi.

Pentru delectare va dau un site :wink:

http://www.paeonia.ch/gmbh/aktuelles_angebot.html ...omul are si de vanzare.

PS. Ne-a vizitat tara in anul 2009 , a fost in Muntii Macinului pentru Paeonia peregrina, care creste in flora spontana.
 

Dana29

Member
Tocmai am ridicat CUTIOIUL cu bulbi si rizomi si tuberculi, printre care si cei 9 bujori comandati de la everde. Din pacate, pentru ca sunt la birou, m-am grabit inapoi. Si fiind foarte grea cutia, probabil de la cei aproape 30 de rizomi de dalii, nu le-am putut urca in birou sa le admir. Dar imediat ce ajung acasa le iau la rand. Maine va spun daca sunt multumitoare sau nu. In orice caz, se pare ca cei de la everde au facut livrarea acestor plantute si la bricostore. Deci ii puteti gasi si acolo, dar nu stiu daca pe toti.
 

Dana29

Member
Multumesc mult! Nu mai am rabdare sa vina primavara. Pana atunci, trebuie sa imi fac timp sa stabilesc unde le plasez in gradina. Mai am si pe acasa cativa bulbi si muuuulte rasaduri puse in pamant. Pana acum nu m-am apucat de teama sa nu cumva sa nu vina plantutele de la everde si sa raman dezamagita. Dar acum.... :)
 

Dana29

Member
La racoare si intuneric. Pana in martie cand vine vremea buna. Conform prognizei meteo, cam in jur de 10 martie.
 

carla

Active Member
Mai tii minte cam in ce data ai comandat la everde? Le-am trimis si eu o comanda pe mail dar n-am primit nimic pana acum.
Si pachetul cum ti l-au trimis, prin posta sau curier?
 

Dana29

Member
Am comandat la sfarsit de ianuarie. M-au sunat in ziua urmatoare si mi-au spus ca dureaza cam o luna pana vine comanda, ca sa mai stranga si alte oferte. Apoi m-au sunat ieri sa imi spuna ca sosesc azi. Eu am avut noroc ca au avut drum in Bucuresti, au livrat plante la Bricostore, si m-am dus eu acolo si i-am luat. Asa am scutit banii de transport. Altfel, ti-i pun pe posta sau curier. Eu zic sa ii suni. Problema e ca nu stiu daca mai comanda. Dar ar trebui sa mai poata face comenzi. Sunt foarte ok.
 

claude

Well-Known Member
Moderator
De cateva zile imi mancati sufletul cu bujorii astia :rofl: Intai am zis ca nu ma uit sa-mi fac sange rau ca in primavara asta nu mai am bani si pentru bujori...da' cum poate se misca ceva la toamna, va atasez si eu un furnizor - italian- mi se pare ca are preturi mai bune decat frantujii :)

http://www.vivaiobuffa.com/en/CollectionPeonies.aspx

ei primesc comenzile pana in 15 iulie, iar perioada de livrare este 15 octombrie-30 noiembrie.
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
am primit si eu oferta de primavara de la Anthesis si la sectiunea bujori au (cititi specie/soi/descriere/talia plantei/perioada de inflorire/pret)

Paeonia suffruticosa, Lilac bujor arborescent; lila, 100cm, mai-iunie 55,00 RON
Paeonia suffruticosa Red bujor arborescent; rosu 100 mai-iunie 55,00
Paeonia suffruticosa White bujor arborescent; alb 100 mai-iunie 55,00
Paeonia hybrida Bartzella bujor galben 90 mai 55,00
Paeonia hybrida Boul of Beauty bujor roz-rosu cu centru galben 100 mai 30,00
Paeonia hybrida Coral Charm bujor corai 90 mai 30,00
 

claude

Well-Known Member
Moderator
bebe Iris a spus:
Wow! La toamna musai sa iau vreo 3 bucati de-aici Claudelu' :D
Eu imi tot frec mintea cum sa-i fac sa ajunga in Ro fara sa coste mult...da' zilele astea cred ca le trimit un mail sa vad cat ar fi transportul extern...ca sotul meu e in Italia in perioada de livrare, ar putea sa-i primeasca el, si-apoi...sa vad daca e vreo cunostinta care vine in tara...las' ca o amenajam cumva :wink:
 

Dana29

Member
Cum va spuneam ieri, am primit pachetul cu plante de la everde. Bujorii au radacini maricele cu mugurasi. Doar unul nu are niciun mugure. Credeti ca mai da ceva din el? Cu privire la bujorul mov, pentru care v-am promis o poza a etichetei, doar scrie pe el "japaneese tree poeny" si se mentioneaza ca e suffruticosa. Deci e arborescent. Ce noroc pe mine. Mai caut si anul asta la simfonie. Poate am noroc. Da zice ca are doar 1 m inaltime. Nu e putin pentru un suffruticosa? In schimb la anthesis am vazut bujori care nu sunt arborescenti dar au 120 cm inaltime. Nu e cam mult?
 
Sus