Dracaena marginata

cornelia

Fondator
Membru staff
Nici eu nu m-am inteles o vreme cu Dracaena mea. Pana la urma m-am prins: ghiveci mai mic, udare raruta, pulverizare pe frunze ritmic vara cand e cald si iarna cand se pornesc caloriferele. Are radacini putine si daca ele nu folosesc apa care le-o administrezi ... tinde sa balteasca la baza. Evident planta se pleosteste pentru ca are probleme. Ia vezi, ce e acolo la baza ghiveciului?
 

Hemlock

New Member
Deci sa fie prea mare ghiveciul ala? Ca are ceva radacina si am zis ca sa aiba loc. Nu demult i-am schimbat pamantul si n-as deranja-o iarasi. Ce-i drept, cand i-am pus pamant nou am obs ca nu era gaurit ghiveciul (isprava lui mama, ii fac acum capul calendar), si saraca statuse asa mult si bine :( Evident i-am facut gaurele si am pus putin nisip mai mare pe fund, dar tot imi pare ca nu prea absoarbe apa cum ar trebui.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Pai, in conditiile astea e mare minune ca n-a murit. Acum mai las-o un pic si vezi cum se comporta. Poate nu mai e nevoie s-o deranjezi din nou.
 

valentyna

Member
am si eu 2 prinse din lastari.ambii erau de aceeasi marime.i-am tinut in apa si apoi cand au facut radacini i-am pus in ghiveci pe fiecare.desi au acelasi substrat,acelasi tip de ghiveci,stau una langa alta pe un dulap ,se pare ca una e mai pretentioasa decat cealalta.una a crescut mai mult decat cealalta.
 
iata si dracaena mea (una dintre ele):
http://egradini.ro/forum/webshots_downl ... vPq_ph.jpg
http://egradini.ro/forum/webshots_downl ... uMI_ph.jpg
http://egradini.ro/forum/webshots_downl ... xtr_ph.jpg
http://egradini.ro/forum/webshots_downl ... OXV_ph.jpg
....dupa ce a fost "scurtata".partea de sus a inradacinata mai repede decat partea de jos careia i-au aparut frunzele....dupa aceasta "scurtare", au urmat inca 2:
http://egradini.ro/forum/webshots_downl ... PMy_ph.jpg
http://egradini.ro/forum/webshots_downl ... LWh_ph.jpg
http://egradini.ro/forum/webshots_downl ... mMj_ph.jpg
si am mai pus gand rau uneia pe care cred c-o s-o iert:
http://egradini.ro/forum/webshots_downl ... Nry_ph.jpg
toate acestea sunt pentru a incerca obtinerea ramnificatiilor de ordin 2,3...dar daca asta se va realiza sau nu "vom vedea" (asa cum a spus si orbu').
 

Hemlock

New Member
Interesante experimente ai acolo :wink: . Cred c-am sa-mi mai cumpar si eu una, da' de va creste mai repede decat actuala. Sa am si eu ce reteza:) Imi plac cele "stufoase" :D
 

Dea

Active Member
pacat ... parerea mea! Chiar arata f bine si se configurase destul de placut, iar pusa intr-un anumit loc al casei pentru a o scoate in evidenta, era chiar perfecta!
 
a mea are vreo 6 ani....."smocul" de frunze din varf incepuse sa se micsoreze.acum vreo 2 ani aceste frunze (pe fiecare "craca") erau pe o inatime de vreo 20 cm,acum sunt pe cca 5cm...pana la ce inaltime sa creasca.....devenise prea inalta si parea fragila....
 

Hemlock

New Member
Nici a mea n-a crescut mult si tot de vreo 6 ani o am. Poate am nimerit noi plante mai lenese sau nu le-a placut unde-au stat. A mea arata mai bine de cand am mutat-o intr-o camera mai luminoasa si-i pulverizez frunzele zilnic.
 

adana

Member
cred ca o luna a trecut de cand ma laudam si eu ca mi-am cumparat o dracaena marginata.a decedat.si este a 4 deja.nu stiu cum le nimeresc eu asa,eu fac tot ca la carte,dar in cel mai scurt timp,dar cel mai scurt,constat ca tulpina incepe sa se inmoaie.asa a fost si cu aceasta,si doamne cat am cautat sa fie sanatoasa,am pipait vreo 6.nu stiu ce sa fac,sa mai incerc sau sa ma las pagubasa?!?
 

Roxana

Active Member
Nici eu nu am reusit sa pastrez Dracaenele cumparate. Toate au murit, doar cea primita este bine.
 

sonia_i

Active Member
eu nu ii pun apa niciodata in ghiveci, doar o pulverizez pe frunze de 2 ori pe saptamana. e foarte vioaie
 

sicora fabian

Active Member
AP

Adana, daca a murit si totusi coaja nu se desprinde de lemn cand o strangi in mana, taie-o rondele si fa-o butasi. In general, dracenele mor de la exces de umezeala!
 

sicora fabian

Active Member
AP

Eu le ud in ghiveci si nu mor. Dar nu excesiv. Dac tu ai obisnuit-o asa, continua asa. Cel mai sigur drum, este cel cunoscut!
 
Sus