Cycas Revoluta

mirela06

Active Member
Radu si Catalin, am trimis pe pm. asa cum am promis, nelamuririle mele. Acum nu stiu ce s-a intimplat. Poate nu a ajuns. Supararea mea este ca eu cred ca nu stiu cum sa ma comport cu aceasta planta. A inceput sa ingalbeneasca singura lui frunza si daca-l pierd chiar mor :cry: Il ud zilnic, sta la soare, din ghiveci nu l-am schimbat. Ce sa-i fac.? Multumesc.
 

magda

Active Member
Moderator
nu il mai uda zilnic; uda-l in momentul in care pamantul de la suprafata s-a uscat. Sa nu arunci planta daca moare frunza pt. ca ii dau din mijloc alte frunze. Nu il baga in seama ! eu asa am facut si am avut surprize placute.
 

cataliny

Member
Nu am primit nimic pe pm, asa cum zice si Magda nu-l mai uda atat ca mai rau ii faci , eu am gasit la unu de al meu radacini putrede din cauza apei , l-am udat rar si e ok. Pune o poza sa vedem si noi.
 

cataliny

Member
Din poza pare sa fie ingropat si trunchiul, iar pamanul prea ud, umbla la radacini si vezi daca nu sunt putrezite , asa stii sigur de unde vine problema.
 

adana

Member
dar ti-am spus chiar eu,nu apa multa.poarta-te cu el ca si cu un cactus.si fiind asa mic si firav(eu ti-am mai spus)nu il tine chiar in soare.plaseaza-l mai ferit de razele directe ale soarelui.bafta multa!
 

mirela06

Active Member
Stiu, scuze, dar am incercat si uite ca acum pling. Am facut poze cu redacina lui. Nu este putreda, dar e putina. Asa trebuie sa fie?.Am schimbat si vasul si am pus pamint . Amestec padure, mranita si mai mult nisip, dar cred ca l-am ingropat prea mult. Sa-l mai eliberez de cum am pus pamintul? Multumesc :D http://mirela06.sunphoto.ro/casa_mea/pagina21
 

mirela06

Active Member
Cataline, m-am dus, iar, la el si l-am debarasat de pamint, dar am atins o radacina si s-a rupt. Acum chiar ca am facut-o de oaie :cry: Sper cu cioturile alea 2 mici se hraneasca . Pamintul este foarte afinat, apa i-am pus ca l-am mutat, dar, asa cum ai spus Adana, f. putina si voi avea grija sa nu-l mai tin la soare direct . Udarea ,cind pamintul este uscat destul de mult. Eu nu stiu cum este cu cactusii, dar am aloe si agava si stiu cum procedez cu ele si asa voi proceda si cu el. Frunza aia, singura pe care o are, este ,cam patata. Am s-o las ca numai pe ea o are, sau ce sa fac? MULTUMESC tururor. http://mirela06.sunphoto.ro/casa_mea/VW ... RMJIDTPGBP
 

cataliny

Member
In poze vad ca l-ai ingropat cu totul si nu-i bine iar radacinile daca sunt doar "doua cioturi" ceea ce e putin, inseamna ca restul au murit . Trag concluzia ca ai exagerat cu apa sau pamantul nu drena . Nu la soare dar nici lipsa de lumina.
 

mirela06

Active Member
Nu l-am mai pozat, dar l-am scos afara jumatate. Eu tot sper , nu stiu ce, dar am sa-l bibilesc, sa vorbesc, sa fac ceva numai sa-si revina. L-am pus si unde nu bate soarele in el si i-am schimbat pamintul Trebuie sa ne dam o sansa, altfel voi regrea ca nu am ascultat de la inceput de Adana. :cry:
 

crista

New Member
hello...am si eu o mica problema...am 3 ghivece de cycas revoluta...le-am achizitionat din vacanta de acu' 2 ani din Croatia. Anu trecut au dat primele frunze care au crescut frumos. a venit iarna, le-am bagat in casa, iar una din ele a indceput sa ingalbeneasca. 3 frunze din cele 6, au inceput sa ingalbeneasca in urma cu 2 luni. Am citit ca frumzele batrane pot ingalbenii daca sunt udate excesiv.Sa fie asta greseala?Atasez 3 poze sa vedeti cum arata. Mentionez ce numai unu ingalbeneste, fiind udate la fel, beneficiind de aceleasi conditii, iar de ingalbenit, ingalbenesc frunzele batrane.
http://s185.photobucket.com/albums/x155 ... C_0173.jpg
http://s185.photobucket.com/albums/x155 ... C_0172.jpg
http://s185.photobucket.com/albums/x155 ... C_0171.jpg
 

adana

Member
asa mi s-a intamplat si mie.si eu am avut 2 mari tot la fel,adusi de afara.eu spuneam ca amandoi erau udati la fel,si ma suparam de ce doar unuia i se ingalbenesc frunzele.le-am tot taiat,pana am vazut ca se ingroasa gluma.l-am dus la "medic" si dupa o verificare atenta(cu ochi de specialist ,desigur)mi s-a spus ca udarea este de vina,avea unele radacinute topite.acum e mai bine,k l-am vizitat la spital :) .cica s-ar putea sa faca frunze noi.cu cel de-al doilea, ramas acasa ,am mare grija ,si nu are decat cateva ace galbene.am inteles ca si alea se pot trata.dar nu am banuti inca sa iau solutia necesara.dar,urmeaza.
deci...dupa atata vorba lunga,concluzia este ca treb sa fi foarte atenta la apa,sa anunti si pe ceilalti sa nu puna nici un strop fara sa te instiinteze.daca te deranjeaza,poti sa intepartezi ce s-a uscat :| bafta multa!
 

mirela06

Active Member
Superbi Crista. Sa ai grija de ei .Eu nu am ascultat ce mi-a spus Adana si nici Cataliny si acum pling. Dupa ce ca avea numai o frunza si se chinuia sa traiasca, l-am distrus cu udatul. :cry:
 

adana

Member
mirela,dar nu mai fi asa suparata.asta e,din greseli invatam.poate vei mai fi recompensata cu unul,asa cum l-ai primit si pe acesta ,bolnavior.daca nu se simte nimeni sa iti aline supararea,cere tu ,cu tupeu,sau cu linguseala.cum merge si la tine,de :rofl:
 

mirela06

Active Member
Pai da, dar ce zice lumea. Ia uite si la asta nu stie cum sa se poarte cu asa minune si ia sa nu-i mai dam , ca omoara tot reaua . Iar de milogit, tavalit si alte acareturi de impresiune nu am cui sa mi le etalez ca nu ma pot filma sa impresionez pe cineva :rofl: Dar ramine valabila si buuuna idee mi-ai dat.
 

mirela06

Active Member
Adana, ba pot sa ma supar pe mine si nehotarirea mea. Am fost la Craiova cu niste probleme. La intoarcere sotul , ca sa ma destind , mi-a propus sa merge prin Praktiker. Printre altele, am dat si de 3 cycas inalti de 50-60 cm, la 47 roni. Pretul super, dar ei cam galbeni. Aveau multe frunze. Cred ca un rind, dar aproape toate galbene, dar atit de galbene unele ca mi-a fost frica sa ai iau. Acum chiar regret pt. ca asa cum ma incuraja sotul, rezolvam eu cumva treaba, sau poate nuuu :? :cry:
 
Sus