Cycas Revoluta

nadia.smith

New Member
Fetelor va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine cu o informatie. :rugaciune: La Cycas se uda nuca sau doar pamantul din jurul ei?
 

lucia_lucia

Member
am avut si u un cycas care mai avea cateva frunze si nu a dat semne ca va da altele , l-am pus la soare si din pacate nu s-a observat nimic apoi l-am pus la lumina indirect asi tot nu s-a observat nimic.I-am pus si ingrasamant dar nu a dat nici o frunza .Din pacte toate frunzele sau uscat si a murit :( :cry: .Dar nici acum nu inteleg care a fost motivul :|
 

lelia

Well-Known Member
S-a gandit sa recupereze si-mi daruieste 8 frunze ,sunt tare fericita .....imi place mult aceasta planta si mi-as dori sa creasca mare ,mult mai repede decat o face .

 

LadyBug

Well-Known Member
Cred ca am citit topicul complet, dar nu m-am lamurit: ce pamant ii trebuie si ce ingrasaminte? Un ph undeva la 6,5-7 am citit pe net, dar despre rest nu spune prea mult, adica merge cel special pt cactusi din comert? Si inca ceva: daca are coroana frumoasa, bine proportionata, dar toate frunzerle sunt blegite rau, de la ce poate fi?
Multumesc in avans.
 

lelia

Well-Known Member
Lady ,sper ca cycasul tau e bine ...

Ne imbogatim podoaba cu 15 frunze noi ,cele vechi nu arata prea bine ,au fost batute de grindina.....

 

lelia

Well-Known Member
Imi pare rau ,Anca ,era foarte frumos .........

Poti sa-l scoti din ghiveci si sa verifici radacinile ,daca sunt viabile cu sigurata vor da si frunze .
 

cornelia

Fondator
Membru staff
hihi a spus:
Help me :(

am la birou o planta (pe eticheta scrie ca ar fi cycas revoluta-pentru mine e un soi de palmier)..careia insa in 3 ani i-a crescut o singura frunza :( Dupa cum vedeti si in poze, are doar 4 frunze, lungi si putin incovoiate la varf..banuiesc ca nu ii place ceva. Din cate am mai vazut pe internet, plantele astea ar trebui sa aiba ceva mai multe frunze....
hmmmm...cum pot sa pun poze?
ia sa vedem daca merge:
http://smile.webshots.com/photos
si tot in acele poze mai am o planta curgatoare...habar n-am ce e cu ea insa e tot mai lunga, cu frunze ciudate si portiuni fara frunze si n-am vazut-o niciodata inflorind (de 3 ani)..aveti idee ce e si daca face flori si cum as putea s-o motivez sa faca flori? :rofl:
 

Kati

Active Member
Hihi, nu m-am putut uita la poze fiindca imi intra "Webshots wallpaper & screensaver images".
Incearca sa mai pui link-ul inca odata, corect de data asta :D
Cycasul de obicei face putine frunze pe an, sunt ani cand nu face nici una daca nu ii prieste ceva.
 

Kati

Active Member
Pai, din moment ce ai poza deja intr-un album pe net, copiaza link-ul ei si da un "paste" in mesajul pe care il scrii. Nu trebuie sa faci niciun cont in alta parte :D
 

oanaiulia

Member
Hello! Ce plante frumoase vad pe aici.... :)

Am primit si eu o Cycas acum 3 ani... Si de cand am primit o, a ramas neschimbata...nici macar o frunzulita noua nu a facut.
LA primire i-am schimbat ghiveciul, si am tinut o in sufragerie, sub geam. Pana aici toate bune...era verde si frumoasa, chiar daca nu a facut frunze noi.
Doar ca vara trecuta a trebuit sa o scot din casa, pt ca am renovat. Si din lipsa de cunostinte, am lasat o direct in soare... :pumni: ...Si s- a ars... Acum arata ca in poze,si frunzele incep sa se lase in jos. Ma puteti sfatui, va rog, ce as putea face sa o salvez? Imi e tare draga, si ma simt si vinovata..:( . Ma gandesc sa o scot afara pe terasa ( la umbra de data asta) . Pot sa o scot de acum?
Mentionez ca pamantul este de flori ( cumparat de la baumax...de plante verzi parca ), si este afanat bine...
Si oare de ce nu face nici o frunza noua? Macar daca ar da un rand de frunze...as avea ceva sperante... :visator:
http://oanaiulia.sunphoto.ro/Cycas/96060467
http://oanaiulia.sunphoto.ro/Cycas/96060471
http://oanaiulia.sunphoto.ro/Cycas/96060478
http://oanaiulia.sunphoto.ro/Cycas/96060483
http://oanaiulia.sunphoto.ro/Cycas/96060486


Va multumesc!!! :nu-mi_place:
 
Sus