Curmali din samburi

lelia

Well-Known Member
Ce sa zic ,esti norocos ,sa creasca mari cat mai repede :D

Nu pot zice ca n-am si eu ,are 4 ani si.............4 frunze :|

 
da stiu dar nu am sa fac prostia de acum cateva luni, cand m-a mancat...sa-i separ si unii si acum sufera....am sa astept 2 ani.....sau cand am sa vad ca le merge rau...
 

Hemlock

New Member
Cum crezi, eu am mutat si cativa pui mici mici nu demult si majoritatea s-au prins, n-au patit nimic. La cel de 2 ani mi-a murit o singura frunza cand l-am mutat, m-am speriat dar acum ii creste alta. Deci, cum ai noroc si cat de sensibil e puiul respectiv.
 
ma "ocup" de curmali mai demult si i-am mai "studiat".....cei mai vchi au vreo 10 ani iar ceilalti.....altii la vreo 5-6 ani....iar acestia de vreo 1-2 luni...cum zicea cineva mai sus o pun de o livada....mai stii cu efectul de sera si incalzirea globala... :rofl:
 
http://egradini.ro/forum/webshots_downl ... ZAR_ph.jpg
asta e "cel mai cel"........chiar tre' sa-i schimb ghiveciul
http://egradini.ro/forum/webshots_downl ... GnF_ph.jpg
http://egradini.ro/forum/webshots_downl ... yfA_ph.jpg
acestia alaturi de altii au vreo 5 ani.....
http://egradini.ro/forum/webshots_downl ... dpL_ph.jpg
iar asta are peste 3 ani....pe cei de cca 2 ani (care sunt cei mai multi) nu i-am mai pozat.....au o mica problema....li s-au ingalbenit frunzele....cred ca datorita mineralelor....
 

Hemlock

New Member
Draguti curmalii! Nu stiu cum o sa am rabdare sa creasca si ai mei. Dupa cat timp le-au crescut frunze normale, de palmier? ca de sabiute incep sa ma plicti :) nu pot fi 'impulsionati' sa creasca mai repede oare?
 

crista

New Member
foarte draguti...e nu am decat un experiment din acesta...adica 2 puiuti care au 2 ani....fiind intr-un ghiveci micut, radacinile au dat pe dinnafara. Asa ca am zis sa ii mut intr-un ghiveci mai mare...am taiat ghiveciul, ca sa nu le rup radacinile, si l-am pus intr-un ghiveci nou. Acum am vazut ca frunzulitele parca s-au muiat...care sa fie cauza...sau ce ar trebuii sa fac?
 
pai si ai mei tot asa au suferit dupa "transvazare" dar dupa o perioada si-au revenit....ai numai doi pentru ca ai mancat numai 2 curmale? :rofl:
 

crista

New Member
Am numai 2 pentru ca au incoltit doar 2 samburi. oare nu era logic? :?:
Nu am avut nororcul de a incoltii mai multi sanburi, desi am mancat destule curmale.
 
nu inteleg cum de rata ta de germinare a semintelor e atat de mica......le tii in apa inainte sa le bagi in pamant?rata mea e de minim 80%.......nu ma laud.....poate sunt curmale speciale... :rofl:
 
Sus