Albizzia julibrisin

tranda09

Member
Ari a spus:
iraira a spus:
Ai facut comanda telefonic sau ai fost acolo

Uite si un nr de tel : 0744 308839 - Doamna Dumitrescu

Tot de la ei am luat si Pawlonia .

Succesuri ! :)
Te rog spune-mi cum a evoluat paulownia pt ca am cumparat si eu un copacel de la Teba si i-au iesit doar 2-3 buchetele de frunze pe tulpina, jos, catre baza.
 

ruxitzika

Well-Known Member
Moderator
albela, albizzia are perioada de infrunzire ceva mai tarziu decat majoritatea arborilor, va trebui sa ai rabdare cu ea.
 

IZA

Active Member
Ruxi, am si eu albizzia plantat in toamna, acum au crescut frunzulite. Are pornind din radacina multi lastari, ca o tufa de inaltime 80cm. Am rarit, am lasat cativa si arata ca o tufa. Ce sa fac? Sa tai lastarii ( care sunt la aceiasi dimensiune) sau sa-i las asa .Daca nu gresesc am citit ca le pot impletii? Multumesc anticipat :D
 

tranda09

Member
ruxitzika a spus:
albela, albizzia are perioada de infrunzire ceva mai tarziu decat majoritatea arborilor, va trebui sa ai rabdare cu ea.
ruxitzika, mi-au iesit din seminte 3 plantute de albitia, au deja 2 rd de frunze.Ce fac mai departe? Nu gasesc nicaieri cat le las asa si ce trebuie sa fac.
 

Veritas

Member
Una din Albizziile mele:

[URL=http://good-times.webshots.com/photo/2103913530096418044tVkRFX][img]http://inlinethumb29.webshots.com/18396/2103913530096418044S500x500Q85.jpg[/img]



Am si una mai micutza, care spre surprinderea mea a inflorit si ea, desi la pepiniera imi spusesera ca are numai 5 ani si ele infloresc la 7 ani( nu stiu daca e corecta informatia, trebuie s-o verific)

V[/url][URL=http://good-times.webshots.com/photo/2375334270096418044aBDGmG][img]http://inlinethumb56.webshots.com/42679/2375334270096418044S500x500Q85.jpg[/img][/url]
 

ACHIMENES

Member
Nu cred ca este valabila chestia cu infloritul dupa 7 ani, cum ti s-a spus la pepiniera......ideea este sa-si ia ei o marja de siguranta, in caz ca nu infloreste in timpul specificat, o spun gandindu-ma strict la experienta cu ale mele: surori - una a inflorit dupa 2 ani si are 5 m inaltime, dar a avut apa in permanenta si e plantata intr-un loc mai adapostit , iar cealalta inca nu a inflorit, are 1 m inaltime, pusa in bataia vantului, am lasat-o sa creasca sub forma de tufa iar apa mai rarut :oops: ...amandoua au 4 ani.
In concluzie, inflorirea depinde de mai multi factori :)
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Am vazut o albizzia mare si inflorita pe la piata 1 mai, la 2 pasi de serviciu. Poate ma duc maine s-o pozez. E o superbitate.
 

Mnina

Well-Known Member
Moderator
Am gasit intrebuintari:ask.com/bar?q=albizzia&page=1&qsrc=168&ab=6&u=http%3A%2F%2Fwww.yahwehsaliveandwell.com%2Falbizziaflower
The bark of this exotic tree is especially famous among the Chinese for use when one is experiencing emotional problems such as a broken heart and the experience of great loss. It is also used to help overcome excessive worry, fright, paranoia and insomnia. It is considered to be a Spirit tonic which nourishes the heart and strengthens the body.

Both the bark and the flower are considered to have these qualities, but the flower is more rare and is believed to be one of the ultimate Shen tonics.
The flower of Albizzia is even better than the bark. It has the same Spirit Stabilizing ability as the bark but has much stronger Spirit lifting (mood elevating) ability. It is one of the best herbs to use for people who are severely depressed, very angry, despondent or overly-paranoid. I have used the flower very successfully for numerous cases of broken heart and despair. This is one of the ultimate Spirit tonic herbs.

Cred ca putem incerca o tinctura,ce zici Mirela?
 

irinabv

Active Member
Moderator
M-ati innebunit cu copacul asta. Stie cineva unul in Brasov? ca vreau sa vad si eu unul pe viu. La Brasov, unde e mai frig, supravietuieste? Adevarul e ca e foarte frumos :D
 

IZA

Active Member

Am fost in vizita la o buna prietena care are foarte multe flori, care mai de care mai frumoase si deosebite. Are si acest albitzia cu fz rosietice si a zis ca trebuie sa faca flori portocalii :)
 
Sus