Abutilon

Mariabt

Member
Este un frmusel :D Si eu iubesc abutilonii, pierd multi din ei iarna, primavara nu rezist frumusetii lor si o iau de la capat...am mai invatat cate ceva despre conditiile in timpul iernii dar mai sunt si dusmanii - musculita alba - care isi face de cap :(
 

Roxana

Active Member
Si eu tot din cauza musculitei am pierdul cativa Abutiloni. Imi place foarte mult planta asta :indragostit:...am avut si rosu si galben, dar i-am pierdut pe amandoi. :( Voi mai incerca cu ei, nu ma las eu asa usor. :evil:
 

adite

Active Member
Ce frumos clopotel, Sini!
IoanaTweety a spus:
Si-n balcon ce temperatura ai, adite?
Acum am vazut intrebarea. Am avut in jur de 15 grade. Intre timp, abutilonul care a avut musculite a murit, iar din semintele lui n-a iesit nimic. Cel mai mic este bine si ii cresc frunzulite.
 

andreiacamelia

Active Member
Incep eu. Am un megapotamicum cred ca de vreun an. Creste inalt si subtire, frunzele de la baza se usuca si imi da impresia ca nu ii merge grozav. E intr-un ghiveci mai mare, ca la inaltimea lui mi-a fost teama sa nu se rupa. Ce ma sfatuiti ? L-as taia sa se mai ramifice un pic, poate i-o fi mai bine.
 

analili

Member
Am si eu unul si a avut aceleasi simptome .Trei fire subtiri... in varf multi boboci si flori ,la baza frunze ingalbenite si uscate.Am taiat cam la jumatate ramurile Nu mai are asa multe flori dar a lastarit frumos . I-am schimbat si ghiveciul ,deoarece ii iesisera radacinile afara. Asa am procedat eu ,nu stiu daca e bine ,poate al tau are alta problema.
 

fixpix

Active Member
Doar pe doua din multele site-uri m-am interesat ca sunt interesat.
Cica asta, A. megapotamicum e un fel de "vining/trailing abutilon" deci are tendinta sa se lungeasca ca o vitza.
SI e chiar indicata tunderea lui pentru lastarire.

Interesat pentru ca am si eu unul. PRimit in toamna la un schimb din Belgia cred...si eticheta scria "Lilac abutilon".
Cand a inflorit am fost super-incantat sa vad ca e megapotamicum - care cred ca e preferatul meu dintre abutiloni (nu ca as fi avut multi - am incercat cu vreo 2-3 din cei cu clopotei portocalii sau rosii, dar i-am omorat rapid...)

ASTA a REZISTAT !!!

 

daisy111

Active Member
Este foarte frumos! :D Si da,este megapotamicum ca am si eu 2 de vara trecuta si sunt asa de frumosi infloriti! :visator:
 

adite

Active Member
Ce frumusica este floarea megapotamicului! Si eu as vrea, dar ma tot gandesc la spatiu. Din doi abutiloni, am omorat unul in iarna. Acum am cinci. Sper sa-mi reziste, mai ales ca, din 50 de seminte cumparate si semanate in doua ture, am o singura plantuta. :(
Pun diseara poze cu prima floricica inflorita la mine, anul acesta.
 

adite

Active Member
Abutilonul cu flori albe pentru care trebuie sa-i multumesc lui Happy:

In curand, mai infloresc doi. :D
 

sini

Well-Known Member
Sunt tare frumosi! Sa va traiasca!
Ce-mi place cel mai mult la abutiloni,este faptul ca sunt foarte floriferi.Cand se pornesc uita sa se mai opreasca.
 

fixpix

Active Member
Mersi.
Pai cei doi kilariti de mine cred ca de la prea multa apa. Nu au rezistat mult la mine...
Asta saracu, a trecut iarna cu bine desi arata jalnic si de cateva ori ma gandeam sa "il ajut" un pic sa treaca dincolo.
Dar nah... asa a fost sa fie.
Si cum am zis, e pref. meu dintre abutiloni!
Am grija la paienjenii aia minusculi. Ca a facut. Dar l-am stropit cu insecticid, si acuma de cate ori merg pe balcon ii intorc toate frunzele ca sa verific.
 

adite

Active Member
Multumesc, Sini! Atentie si la musculita alba! Cel mai mare, care a avut musculite, a decedat. Cel caramiziu si mic, n-a avut zburatoare si a rezistat, desi i-au cazut, pe rand, aproape toate frunzele. Acum s-a refacut.
Am vazut pe frunzele plantelor de afara musculite albe si mi-e teama sa nu migreze in interior. :(
 

adite

Active Member
Multumesc, Maria! Mai am rabdare, poate se face si un loc liber pana atunci. :D
A reinflorit si galbiorul.
 

adite

Active Member
A inflorit si cel pe care il asteptam cu nerabdare, cumparat ca avand flori rosii. Surpriza: rosul este un fel de somon, nu atat de roz ca in pozele facute cu telefonul.
Caut, in continuare, un abutilon cu flori rosii.
 
Sus