Vanda spp.

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
M-am gandit si eu, Dorina, ca e exact ca a mea si cred ca e Ascocenda cum zici si tu. Nu m-am uitat in detaliu sa-i caut numele asa ca-ti multumesc pentru ajutor!!
Chiar zici ca-i o printesa :D
 

sarselia

Active Member
Moderator
dorinacirstea a spus:
Va rog frumos, un pic de ajutor. Ce Vanda credeti voi ca este asta? Mi-a placut foarte tare si am cumparat-o. Culoarea din poza este reprezentativa, adica albastru-indigo. Florile sunt mari (8-10cm), cu petalele superioare (stanga si dreapta) usor rasucite. Nu miroase.



http://i1133.photobucket.com/albums/m59 ... 0051-1.jpg
http://i1133.photobucket.com/albums/m59 ... 0055-2.jpg
http://i1133.photobucket.com/albums/m59 ... 0056-1.jpg
Acum am vazut si frumoasa ta.E o Vanda Coerulea.
Sa iti traiasca!
E foarte harnicuta in ceea ce priveste infloritul...Vei vedea....
:wink:
 

LadyBug

Well-Known Member
Sunt minunate toate, felicitari fetelor! Eu am luat doar pui de vande de pe ebay si mi se lungesc urechile cu ele, insa tot nu ma indur sa iau Vande inflorite la 2 mil bucata, cat sunt la noi (desi daca stau si ma gandesc la cate plante de pe ebay mi-au murit de-a lungul timpului ... ma ingrozesc) .

Eu am in schimb o vanda teres care a inflorit la mine si sunt foate incantata si vreau sa ma laud cu ea, am facut un topic special pentru ea, se numeste evident "Vanda teres (papilionanthe)" - daca vreti sa va uitati acolo.
 

sarselia

Active Member
Moderator
Ati incercat sa scoatei Vandele afara?Eu da insa pe o terasa umbrita.Insa din cauza aerului insuportabil de cald am vazut ca incepeau sa li se deshidrateze frunzele asa ca am fost nevoita sa le duc din nou in casa.
Pacat...ca mi-as fi dorit sa vad cum le merge afara insa nu a fost sa fie...
 

IULIA

Active Member
daca le-ai fi lasat intr-o galeata cu apa citeva ore pe zi, mai ales in cele de dimineata pina in prinz, le-ar fi priit. noaptea cred ca merge bine la vande. acum...esti sigura ca nu rastoarna, cad...etc?
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus