Zorelele - plante invazive

kerkyra

Well-Known Member
Ma bate gandul sa pun seminte de zorele din acelea mari albastre intr-un pet in gradina, nu direct in pamant. Asta pentru ca as vrea sa le dirijez pe un fel de bolta, insa la baza, pana s-ar ridica un pic plantele, ar avea umbra de la liliac. Asa as tine petul la soare, apoi l-as muta cu plantele in locul in care ar incepe sa se catere. Ce credeti, rezista in pet, eventual unul mai marisor, de 10 l, sau trebuie puse totusi direct in pamant?
 

lelia

Well-Known Member
Acum cativa ani ,am vazut pe o terasa la etajul 3 ,o perdea formata din aceste zorele , cred ca fiecare planta era plantata individual si cred ca in ghivece, nu foarte mari .
Sunt sigura ca se vor dezvolta frumos ,daca le pui intr-un pet mai mare cu pamant hranitor si udate la timp .
Abia astept sa vad bolta cu minunatele albastrele ! :visator:
 

gabiee

Active Member
anul trecut am avut si eu intr-un ghiveci mare-mare , cam de 30 litri , vreo 10 plante , 3 feluri , au crescut cam 4 metri foarte bogat pe un stalp , ....dar ... vara pe caldurile mari udam si de 2 ori pe zi ... pe la amiaza erau lesinati daca nu le puneam cel putin vreo 5 litri de apa
 

gabiee

Active Member
nu pot sa spun ... in afara de cele comune (mov) care au rasarit singure , celelalte toate le-am semanat in caserole si le-am transplantat
 

IULIA

Active Member
Si eu am pus din seminte anul trecut. am gasit plicuri cu seminte de plante de 3 culori. Au iesit roz deschis, cyclam si mov. Cu floare mare.
S-au urcat la 5 metri inaltime, plus tot gardul de jos, efectiv invaziv, pe 7 rinduri ca si grosime a straturilor. Imense. Singurul lor defect a fost ca infloresc de obicei la etaje superioare si apa. In fiecare seara eram cu furtunul pe ele.
Repet, sint extrem de invazive. :?
Anul asta nu mai pun, ocupa loc si fac multa, multa umbra.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Dupa ce ca a rasarit abia de vreo doua trei saptamini :x ,se intinde in nestire peste tot de o sa ajunga curind si la vecini :giggle:

face niste floriciutze mici de abia umblu dupa ele sa le pozezsupararea mea e ca nu o sa stiu pe unde sunt (se trec foarte repede florile ) ca sa le iau semintele.Iar mutarea dupa ce rasar nici nu se pune in discutie ca nu ii place de loc.
 

belisima

Well-Known Member
sunt haioase cu frunzele alea,am si eu un soi dar face mai multe flori decat frunze,nici nu sunt invazive
,nu se inchid imediat in soare,ci spre seara
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
E "Cardinal Climber".Am avut si eu dar am pierdut-o ca nu am strins seminte.Mie nu mi-au iesit din emintele cazute :( .Sau....nu am udat bine in jurul locului in care au cazut(de fapt arunca semintele) caci necesita multa apa pentru a rasari + pamint foarte cald.
 

anknic

Active Member
mie cardinal climberul mi-a rasarit singurel la poarta...nu uda nimeni pe-acolo, plus ca a fost si deranjat pamantul de ceva lucrari.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
:cry: la mine nu.Si nici la cei care mi-au dat seminte,adica doi din vecini care iubesc florile si nu numai brazii .
Ia sa il cert eu :suparat: ca poate la anul iese prin aruncare si neudare :)
Culegeti seminte fetelor va rugam sa mai incerc si eu :oops:
3-4 ani la rind numai asa au vrut sa rasara....de aceea am si scris.
 

anknic

Active Member
anul trecut am facut rasaduri de cardinal climber, anul asta nu si am vreo 4 fire iesite. daca nu aduceai tu vorba nici nu percutam ca de fapt a iesit singur (ca io am strans seminte anul trecut...dar cand sa le seman nu le-am mai gasit :) )
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
:rofl: atunci uda,sa creasca,sa infloreasca si s afaca si seminte in vreo doua saptamini :tavalit:
 
Sus