Yucca de interior

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Geodezia, spor la frezat. ;-)

Carmen, m-as bucura sa creasca si a mea mai greu. Intotdeauna am tinut-o in ghivece mici. De cele mai multe ori o asezam intr-un loc ferit unde sa nu se rastoarne usor. In ce priveste udarea, nu sunt prea generoasa, adica nu ma lasa ea sa fiu. Din cauza ca e spatiul restrans in ghiveci, mai mereu da pe dinafara, asa ca nu am loc sa pun prea multa apa. Trebuia s-o transplantez anul asta, dar cum mi-a dat in gand tunsoarea, am zis sa vad cum evolueaza. Acum ca a lastarit, n-as vrea s-o mai deranjez pana nu cresc lastarii. Probabil la anul ii vine randul.
 

pimpilie

New Member
Buna ziua!
Am o yucca si a facut 4 pui. Din acestia 2 i-am dat cadou iar 2 au ramas pe planta mama. Cei care i-am dat au fost pusi intr-un pahar cu apa la lumina pentru a face radacini. Au trecut 4 saptamani si nu au facut radacini, insa nici nu s-au ofilit (sunt la fel de verzi ca in ziua separarii).
Cam cat dureaza pana fac radacini sau cum sa procedez cu cei 2, care au ramas pe planta mama, tinand cont ca as dori sa ii pun intr-un ghiveci separat.
Ii multumesc celui/celei care ma poate ajuta cu informatii utile!
Poze cu planta:
http://s1056.photobucket.com/user/pimpilie/media/Photo0446.jpg.html
http://s1056.photobucket.com/user/pimpilie/media/Photo0445.jpg.html
http://s1056.photobucket.com/user/pimpilie/media/Photo0444.jpg.html
 
Ultima editare:

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Cum exista deja un subiect dedicat acestei plante in sectiunea Cactusi si suculente in care se discuta si despre inmultirea plantei am sa mut acolo intrebarea ta.
Am prezentat cu cateva mesaje in urma experienta mea cu inmultirea reusita recent.
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Am aceasta planta de mai multi ani (8-9 sa tot aiba la mine). La inceput a fost aspectuoasa, compacta, dar a inceput sa creasca si sa tot creasca si pe masura ce cresteau cele 2 ramuri pierdeau frunzele bazale, asa ca de la frumusetea asta , a ajuns paluga asta mai inalta ca mine si tot mai greu de manevrat.

Cum sunt prietena cu foarfeca, zis si facut! In primavara am retezat fara mila cele 2 ramuri si lastarii i-am pus in apa. O sa ziceti ca suculentele nu agreaza apa, dar in loc sa le arunc, am ales varianta mai la indemana- galeata de apa.

In scurt timp am vazut primele rezultate , iar acum planta mea deja arata mai bine:
Care ar fi urmarea acestei intamplari? Planta mama s-a regenerat frumos. A dat mai multi lastari. Asa arata in toamna, inainte de a intra la iernat si asa arata acum, la iesirea de la iernat

Varfurile taiate au inradacinat rapid in apa si le-am daruit. Bucatile de tulpina golase le-am pus deoparte sa se cicatrizeze taieturile si le-am uitat multa vreme. Intr-un tarziu, toamna, am pus doua parti in sol la inradacinat. Erau deja taaare uscate. Una stagneaza, alta a progresat ceva ...
In concluzie, yucca suporta taieri drastice. Daca a imbatranit, poate fi intinerita. :)
 
Sus