Vine, vine primavara ... in ghivece si jardiniere!

Blitz

Active Member
Si la mine este mai mult inghetat decat alb... Brandusele mele au ceva zapada la radacina, dar tot f.f.frig este...

Parca nu mai vine primavara :cry: :cry: :cry: !
 

alfa

Active Member
V-am spus eu ca vine primavara? Azi dimineata m-am trezit cu cer senin si un soare stralucitor :D, da, iarna a trecut!!!!!!
Aveam chef de gradinarit, dar zapada abia acum se topeste, asa ca nu mi-a ramas decat sa gradinaresc in casa ! Si m-am apucat...
Recunosc ca ma pregatesc de cateva zile.... am fost prin magazine si nu am rezistat sa nu cumpar cate ceva din fiecare... asa am strans floricelele acestea:


Intretimp a aparut in curte aceasta galeata,
nu stiu de unde, cred ca socrul meu a scos-o de undeva, probabil din pod, sursa nesecata de troace :rofl: , dar am pus ochii instant pe ea :wink: si a si inceput sa-mi lucreze mintea…ce as mai putea compune. Mi-a venit idea, sa plantez floricele in galeata. Temporar, pana sa trec. Apoi le voi muta in gradina. M-am gandit ca ar mai bine sa le plantez totusi intr-un ghiveci si nu direct in galeata ( poate mi-o cere socrul inapoi :( ) Atunci cand am adunat crengile de salcie pentru aranjamentul acela de Sf.Valentin, luasem prea multe din parc, ca inca nu steam exact cum si la ce le voi folosi… pe cele ramase le-am impletit intr-o coronita, cu gandul ca o sa-i gasesc eu o utilitate la un moment dat. Si se pare ca momentul a venit :) :


Am plantat floricelele in ghiveci. Am mai adaugat si o primula galbena pana la urma, iar pamantul l-am mascat cu o iarba uscata, cumparata de la Hornbach ( au tot felul de materiale de acest gen), “ muschi de jungla” scria pe ea. Iata ce a iesit:



Am udat floricelele, apoi am mutat galeata afara, langa usa de intrare. Cred ca le place acolo. E mai racoare si lumina din plin.


.
 

aleynad

Active Member
Moderator
bravo, Kinga!

mi-am tinut si eu promisiune pe care ti-am facut-o de dimineata si m-am apucat de treaba :wink:
Intrucat la noi inca e zapada, nu pot pune inca noile achizitii in pamant, asa ca pornind de la ideea Kingai m-am gandit sa le pun temporar in jardiniera :D
Asadar am strans : 2 primule (una alba si una galbena), ghiocei bogati (Leucojum vernum), ghiocei de munte (Galanthus nivalis, la care s-au trecut florile , dar sunt inca decorativi prin frunze) si hepatica transilvanica, o figurina de ceramica, muschi, conuri de brad si cochilii de melci

am adaugat o jardiniera goala din lemn, pe care am tapetat-o cu folie si am pus un strat de 2 cm de nisip pe fundul ei


si in final...voila!!!!

 

aleynad

Active Member
Moderator
multumesc :oops:


acum sa vedem cine mai aduce primavara cat mai aproape :wink:
eu cu Kinga v-am dat idei :idea:
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Superb, sunteti extraordinar de inventive si indemanatice!
la mine chiar a venit primavara - astazi am plantat rasaduri de panselute in jardiniere ca nu mai pot sa astept...sper sa nu fi facut o greseala...dar mi-e dor de flori si de primavara :D
 

lelia

Well-Known Member
Foarte frumoase ,aranjamentele :visator:
Ati adus primavara pe forum ,dar se pare ca si afara :D
Felicitari !!!!
 

alfa

Active Member
Haideti fetelor, nu pot sa cred ca nu ati gradinarit nimic, macar in jardiniere :) Nu ne arata nimeni nimic? Nici un aranjament?
 

v.cristina

Active Member
eu am facut cateva :) :) :) cu primul , panselute si narcise ..inca nu arata asa de spectaculos ca sunt inca mititele

oricum eu sunt foarte incantata de ele , sunt asa de gingase :) :)
 
Sus