Trandafiri Claude

adrianam

Well-Known Member
La Gardener au epuizat englezestii iar la baumax s-au ieftinit- parca 65 de lei am vazut aseara. Sunt trandafiri in ghivece mari, porniti in vegetatie si cu boboci. Aveau Heritage, Abraham Darby, Mary Rose, Gertrude Jekyll. Ultimul era roz si avea parfum puternic. Abraham Darby avea deschisa o floare roz pal, cu putine petale si nu era parfumat - nu semna deloc cu ce era pe eticheta.
 

gabrielais

Active Member
ooo...daca au ieftinit atunci sa le fac o vizita...saptamana trecuta au adus si din aceia cu picior..toti cu boboci si toti marca David Austin; dar cand am vazut preturile mi s-au facut ochii ca la desene animate... :rofl: speram si eu sa-i ieftineasca, ca in anii trecuti au stat acolo ofiliti si neingrijiti..probabil i-au aruncat pana la urma ca n-am vazut niciunul la reducere...ce strategii de vanzare or avea numai ei stiu...da' cert este ca eu n-am patruns inca taina.. :rofl:
 

carla

Active Member
La Baumax Brasov au facut reduceri anul trecut la trandafirii englezesti, eu am luat in toamna trandafiri originali David Austin cu 22 ron ghiveciul (pretul initial fiind in jur de 75 parca). Dar probabil depinde de la sucursala la sucursala, fiecare director decide strategia de marketing
 

gabrielais

Active Member
:eek: de-acum o sa vin si eu la baumax-ul vostru....au mai fost si la noi ceva reduceri in toamna, am luat hortensii, hibi, cotinus, weigela, buddleia, chiar la preturi de nimic...or fi fost si trandafiri, poate n-am prins eu (desi nu cred, ca m-am dus cam de 2 ori pe sapt)....oricum astia la noi lasa plantele in "paragina", neudate, ofilite, rasturnate...incat multe le iau de mila daca mai ales au preturi mici...chiar sunt curioasa cu trandafirii "firmati"..o sa merg maine sa vad daca i-au redus...
 

elaelena

Member
..eu nu prea am vazut 'printesa alexandra de kent ' iar de la ''multe -plante ''nu am curaj sa iau nimic( oricum nu il au pe asta )...si totusi l-am observat intr-o oferta si nu imi amintesc unde...
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
Elaelena ! nu cred ca gasesti in tara Princess Alexandra ,pt ca e un englezesc relativ nou [ 2007 cred] daca te uiti bine la noi se gasesc doar astea mai vechi Falstaff ,Graham Thomas, Heritage ,Mary rose etc !
cred ca si Claude l-a adus din Italia ! nu Claude ? :)


cred ca luni merg la Baumax poate gasesc un Gertrude ,ca e tare frumoasa si parfumata :) [ na ca sticam topicul Claudiei :oops: ]
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Are dreptate Sannamaria, e adus din Italia, eu de acolo am luat in primavara asta englezesti si trandafiri vechi de gradina, astia o sa ma bucure probabil cu ceva flori, ca aia de la sarb...mai au de crescut.
Am si la Molineux o floricica si una la Evelyn, poate mai pe seara iese mai bine poza, ca o fac cu telefonul. Oricum, la astia doi dimensiunea florii e oarecum proportionala cu plantele, care sunt si ele mici, dar Alexandra of Kent m-a socat cu ditamai floarea de 11 cm, zici ca-i o varza roz in varful unei scobitori :rofl:
 

adrianam

Well-Known Member
elaelena a spus:
....si totusi l-am observat intr-o oferta si nu imi amintesc unde...
La Coral au un trandafir nou din 2009 scos de Kordes care are numele tot de Alexandra- este o floribunda care ajunge la 1,2 m si il descriu ca fiind foarte parfumat. Poate acolo l-ai vazut!
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Evelyn - frumusica, roz piersicie, cu un parfum deosebit de placut, cu note fructate
Molineux, frumusel si el,galbenul e mult mai intens decat in poza, are parfum de tea, dar parfumul lui deocamdata nu m-a impresionat prin intensitate, poate nu percep e foarte bine acest miros :?
 

elaelena

Member
adrianam, am sa studiez oferta celor de la coral, poate la toamna...mai iau ceva de la ei!
claude, moulineux are flori atat de frumoase, chiar daca nu e prea parfumat ramane un trandafir deosebit!
...nici abraham darby nu s-a prins :cry:
 

lelia

Well-Known Member
Claude ,ai deja trandafiri infloriti ? esti o fericita !
Sunt foarte frumosi ! imi plac mult aceste soiuri de trandafiri ,flori medii foarte pline si foarte parfumate .
Te invidiez putin ................
 

claude

Well-Known Member
Moderator
lelia, nu ma invidia, ca e greu cand te apuca un fix... :rofl: Stiu si ca glumesti, de altfel, ca e o invidie constructiva, nu gen 'capra vecinului'
Eu mi-as dori sa pot deveni cultivator de trandafiri, deci iti dai seama ce grava e 'infectarea' si cand ma gandesc cat de departe sunt de asta, in primul rand ca stiinta, ma apuca invidia pe cei care au pasiuni mai...calme :rofl: :rofl:
 

lelia

Well-Known Member
Stiu soro ,stiu .......crezi ca eu sunt altfel ?!
Cat despre invidie ,normal ca glumeam .......oricum esti o fericita ,sunt primi trandafiri infloriti ,pe care ii vad anul asta ,felicitari !
Sa dea Domnul, sa fie asa cum iti doresti !
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Mersi! :hug: Abia astept sa-i vad devenind tufe frumoase si pline de flori...dar asteptarea nu e deloc usoara :rofl:
 

maxie

Member
Minunati trandafirii ! Sa-i vezi tufe mari si sa te bucuri de ei. Sa mai pui poze ,caci asa vedem si noi soiuri noi.Despre ultimii pe care i-ai pus,poate ne mai spui cum evolueaza in timp ,ceva specific. Este mai bine sa facem schimb de informatie practica. Oricum,toti sunt deosebiti !
 

claude

Well-Known Member
Moderator
In ordine: Golden Celebration, Comte de Chambord

golden Celebration e cu fite :( La soare puternic florile i se coc, efectiv, o floare deschisa dimineata e terminata pana seara. Cel putin asa se comporta la mine. Ca urmare, azi l-am mutat :mrgreen: Din fericire, fiind cumparat in ghiveci, radacinile erau bine stranse in balotul de pamant, asa ca sunt sigura ca nu va suferi, l-am scos fara probleme, nici o radacina nu a fost deranjata.
 
Sus