Teposi infloriti

michaela

Active Member
Frumosi foc, Rodica! :D se vede treaba ca le place mult de tot la tine, ai mei nu vor sa infloreasca si m-am suparat chiar rau pe ei, i-am dus la rece si tot nic! :(
 

rodica05

Member
marioara a spus:
Frumosi, incep sa infloreasca tot mai multi :D
Da, Marioara, acum incep sa infloreasca: Mammillarii, Gymnocalycium bruchii si Rebutiile.
dyayzh a spus:
Minunati Rodica :D Daca incep sa infloreasca va fi o feerie pe balconul tau :D
:rofl: Daca ar inflori toti odata... ar fi intr-adevar o feerie, dar de scurta durata, asa ca infloresc pe rand :wink:
daisy111 a spus:
:eek: Sunt superbi!!!!!
Multumesc Daisy :D
michaela a spus:
Frumosi foc, Rodica! :D se vede treaba ca le place mult de tot la tine, ai mei nu vor sa infloreasca si m-am suparat chiar rau pe ei, i-am dus la rece si tot nic! :(
Merci, Micha. Soarele e secretul. Daca au soare din plin vor inflori, dar depinde de specii, ca poate nu e vremea lor. Asteapta si-ai sa vezi ca te vor rasplati.
ALEX a spus:
Superbeeeeee :eek:
Rodica, iai udat inainte sa inforeasca sau acuma i uzi cand au inflorit?
Nu conteaza daca-i uzi inainte sau dupa ce infloresc. Poti sa-i uzi, poti sa nu-i uzi, ei tot infloresc. Apa doar umfla planta.
Voi incepe sa-i ud in curand, astept doar sa fie macar 3-4 zile cu soare la rand. Le voi da intai o udare usoara, dimineata, sa aiba timp sa se usuce pamntul pana seara (temperaturile din timpul noptii sunt totusi mici). Atentie la udari, acum e cel mai posibil sa pierdeti plante din cauza udarilor. Daca planta cere apa, primeste, daca inca nu da semne ca 's-a trezit', mai bine mai asteptati.
Va doresc sa va bucure cu cat mai multe flori! :)
 

irinabv

Active Member
Moderator
Buna. Am primit acum vreo doi ani acest cactus.
http://picasaweb.google.ro/irissbv/Prim ... 5087580770
Cred ca este Echinopsis. L-am tinut vara la soare, i-am pus apa mai rar, dar a tot facut pufuleti de-aia ca in poza care picau, nu vroiau sa infloreasca. Oare care sa fie cauza si greseala? Intre timp i-am indepartat puii si l-am si transplantat in alt ghiveci. Iarna asta l-am tinut la racoare dar cred ca iar am facut o greseala ca nu prea a fost lumina si s-a alungit. Dar are din nou pufuleti.
 

magda

Active Member
Moderator
sa speram ca va inflori Irina.Tine-l la soare si in timp o sa se mai rotunjeasca.
 

Roxana

Active Member
pe Echinopsisul meu l-am tinut, asta vara pe balcon, unde avea putin soare dimineata si in restul zile lumina si mi-a facut o floare superba! Sper sa infloreasca si al tau, irina! :wink:
 

irinabv

Active Member
Moderator
Poza e la locul ei. Nu stiu de ce nu se vede la tine Rodica. Oricum, din pufuletii aia ies florile? Ca de-aia face tot timpul, dar pica dupa cum spuneam. Poate ar trebui sa ii pun niste ingrasamant de cactusi.
 

irinabv

Active Member
Moderator
Asa arata teposul acum.
http://picasaweb.google.ro/irissbv/Cact ... 1118249874
E cam caraghios cu forma asta contorsionata. Saracul, cred ca a cam cautat lumina prin garaj. O sa il tin la cald si lumina, si o sa ma abtin sa-l mai mut de colo-colo. Poate si asta il afecteaza.
Si daca nu va suparati, ca sa nu deschid un topic nou, puteti sa-mi spuneti cum se numeste aceasta suculenta?
http://picasaweb.google.ro/irissbv/Cact ... 0780501426
http://picasaweb.google.ro/irissbv/Cact ... 1201139234
http://picasaweb.google.ro/irissbv/Cact ... 8807729234
 

irinabv

Active Member
Moderator
Si mie mi-a placut foarte mult. Am luat-o din Metro. Aveau si una mai mare, de fapt cred ca erau trei puse intr-un ghiveci, si era un pic curgatoare, dar am zis ca iau una mica si o cresc eu. Daca vreti va iau si voua daca mai au, ca nu a fost scumpa, astea mici erau vreo 3.5 lei. Oare floricelele alea mici se pot pune la prins in pamant, cum e la Clorophitum?(asa ii zice?).
 

magda

Active Member
Moderator
foarte interesanta plantuta ta Irina, ai putea sa-mi cumperi te rog si mie una ?Nu am mai vazut asa o planta.
 
Sus