Salut Daniel,exact asta am patit eu,aveau o crestere anuala de ma incintau fiecare in parte,urmau smochinele,care de-abia ca se formau,prindeau forma si pe cind sa se coaca,era deja sfirsit de septembrie,ziua scurta si caldura ioc...citeva ore la amiaza.Si-atunci mi-am zis,hai sa incerc cu citeva ghivece mari de 18 galoane,cam 60-70 de litrii la noi,sa nu uiti sa le dai citeva gauri de 13-15 mm pe fund pentru scurgere.Rezultatele au fost nemaipomenite,mincam smochine coapte la inceput de august si pina la mijlocul lui octombrie.Ok,inca o chestie importanta,trebuie rariti cit de cit an de an,si la fiecare 3 ani,eu ii scot din ghivecele alea mari,asta in martie,dupa iarna,si le tai in jumate radacinile cu un ferastrau,dupa care ii bag la loc in ghiveci cu ceva pamint nou si ceva balega de vaca sau cal imbatrinita,adica de un an vechime stata afara si inghetata.Locul in care vei tine peste iarna ghivecele sa nu fie incalzit in nici un fel,eu am un fel de sura,unde temperatura nu este cu mult diferita de-afara,doar atita ca nu-i bate vintul ala rece direct si ca nu ingheata apa pe tulpina si pe crengi,apa de la ploaie,lapovita si zapada.In rest ,nu au nici pe naiba,n-or sa moara nici macar virfurile si vei scuti cam 2 luni in momentul in care-i vei scoate in primavara afara.O alta smecherie...daca ai ceva smochine aproape coapte pe care vrei sa le zoresti la coacere,da-le cu o cirpa muiata in ulei de masline.Se vor coace mult mai repede