Bine ca ati scris de dovleac la metru. M-am chinuit de nu mai stiam cum sa mai fac, nu germina nicicum pana mi-a zis vanzatorul de la plante ca rasar sigur in banuti de turba si asa a fost.
Urmatorul este dovleacul Jumbo bun de pus in supa
Pe acestia i-am tot epilat ca-mi faceau multa umbra la Kang kong Bamboo (Bambus alimentar), dar ei au crescut ca nebunii si i-am lasat sa urce in Par.
Urmatorul este dovlecelul Zepkir, mi-a placut foarte mult ca el creste in doua culori , foarte bun insa pacat ca este hibrid, am lasat totusi pentru seminte.
Toti sunt in premiera pentru mine anul acesta dar cel mai mult am asteptat dovleacul - sarpe sa vad cum este mai ales ca este laudat pentru foarte multe beneficii de sanatate.
Se numeste TRICHOSANTHES CUCUMERINA L. si am gasit urmatoarele despre el, traducerea este proasta dar este tarziu si nu mai am energie sa mai corectez.
"TRICHOSANTHES CUCUMERINA L.
T. anguina L.
Familie: Cucurbitaceae
Bengali nume / autohton: Chichinga, Rekha, Hopa, Koitha, Koida (Chittagong).
Numele limba engleză: Dovleac Snake.
Descriere a instalaţiei:
Un alpinist considerabil, rezultă 3.6- 4.5 ft lungime, subtire, brazdate, cu frunze. Cârcel 2-3 FID. Frunze 5 - 12.5 cm lungime, orbicular, în formă de rinichi sau de larg oval, mai mult sau mai puţin profund 5-lobi. Flori de sex masculin, în racemes axilari cu 5-15 cm lungime peduncul; florile femele axilari, solitar; flori albe, 10 mm lungime. Fructe variază de 0.3 - 0.9 m în lungime şi este adesea mult mai contorsionate, de fructe este de culoare verde cu dungi tineri cu alb.
Utilizarea de informaţii:
Planta este un tonic general si cardiac, antipiretice şi emmenagogue, utile în fierbe şi viermi intestinali. Decoctul din frunze şi tulpini este utilizat în tratamentul tulburărilor de biliari şi a bolilor de piele, pentru febră, decoctul se administrează cu ghimbir, chiretta şi miere. Sucul de frunze este vomitiv. Fructele coapte sunt purgative drastice, antipiretic, alexiteric şi dureri de stomac, stimuleaza apetitul si vindeca biliousness, bronşită, astm şi mâncărime. Se consideră, de asemenea antihelmintice şi vomitiv. Seminţele sunt de racire, febrifug şi antihelmintic. Sucul de rădăcină este cathertic, cure de bronsita, decoct, se ia de a expulza viermi.
Chimice componente:
Planta contine trienes conjugate. Flori si semintele contin cantitate mare de aminoacizi liberi, cum ar fi acizii glutamic si aspartic, arginina, asperagine, lizină şi alanin. Acidul palmitic a fost gasit a fi de acid organic volatil majoră pentru pericarp de fructe. Seminţe de grăsime conţine acizi atât saturate si nesaturate graşi. Un ribozomului-inactivarea şi avortive proteine, β-trichosanthin şi două glicoproteine cu activitate impotriva celulelor canceroase pulmonare au fost izolate din tuberculi de plante (Ghani, 2003).
Floarea lui arata asa