Sansevieria

cornelia

Fondator
Membru staff
Amana macar 1 zi udarea din clipa cand vrei s-o uzi. Gandeste-te ca nu-s decat cateva ore, nu se intampla nimic. Udarea prea abundenta duce la putrezirea radacinilor. Risti sa pierzi planta. Trebuie sa fii foarte atenta la udare mai ales pe perioada de iarna. Mai bine uita sa uzi planta, decat s-o uzi prea des. Eu am omorat-o pe a mea in felul asta.
 

Simona D.

Member
Am avut si eu o Sansevieria din asta cu frunze lungi de 1 m. Spun am avut, pentru ca azi am vrut sa o mut si am mutat-o cu totul :x Am auzit o paraitura si m-am trezut ca "inima" ( formata din manunchiul ala de frunze din mijloc" s-a desprins de restul frunzelor ( inca vre-o 7 la numar ) M-am enervat si le-am taiat bucati sa fac butasi din ele. Cam cat timp ar trebui sa las ranile sa se usuce si in ce substrat sa le plantez?
La fel cu ce a mai ramas din planta. Cat timp sa o las pana o plantez? Asta o plantez in pamant combinat cu nisip grosier.
 

Simona D.

Member
In 22 februarie va spuneam ca datorita unui "accident" a trebuit sa tai cateva frunze de sansevieria si sa fac butasi din ele. Azi, la ~ 5 luni si jumatate pot sa spun ca am vazut prima plantuta de sansevieria iesita dintr-o bucata de frunza :dans: :) :) Este doar un varfulet de 2 cm dar ... este o victorie :) Chiar nici nu ma mai asteptam dupa atata timp sa iasa ceva din bucatile acelea de frunze :) Acum astept sa vad daca vor mai aparea si alte plantute ... Mai asta imi lipseste acum cu padurea de adenium ce se pregateste :rofl:
 

marean

Active Member
Felicitari,Simona,intr=adevar,sansevieria e extrem de usor de propagat si prin frunze,chiar si prin segmente de cativa cm de frunza !
A inceput si cuibul meu de randunica( s. hahnii) sa creasca si sa capete culoare in obrajori,asta fiind mai compacta imi e mult mai draga !
 

mimish

Active Member
eu am la munca un ghiveci cu sansevieria......o frunza am rupt-o si eu cand incercam sa ii sap putin pamantul de la suprafata...am infipt frunza respectiva alaturi de planta "mama"...sa o las acolo, in speranta ca va prinde radacini, sau sa o mut in alt ghiveci? are nevoie de un pamant anume? simona, tu cum ai procedat?
 

Simona D.

Member
Eu i-am pus in pamant amestecat cu nisip. A durat aproape jumatate de an sa vad primele semne. In acest moment doar cativa butasi au dat puiuti, restul ... inca astept. Poate daca este separat si vezi ca nu da nici un semn vei fi tentata sa arunci butasul asa ca poti sa-l lasi alaturi de mama lui daca are loc :wink:
Am lasat taietura sa se usuce, parca pana a doua zi.
Uite cum arata doi dintre noii puiuti:
 

kriss

Member
eu am 5 sanseveria de 2 ani si inca nu au inflorit. nu am vazut niciodata pe viu sanseveria inflorita.
 

daisy111

Active Member
Eu nici macar nu am stiut ca infloreste :oops: stiam doar ca-i decorativa :oops: Chiar mi-ar placea sa vad una inflorita :D am si eu o sabiuta si vad ca a dat langa ea un puiut :dans:
 

yca

Member
Am incercat si eu metoda de inmultire prin frunza rupta......dar nu am reusit, am pus-o linga planta mama dar de cate ori ma uitam la ea era tot mai sus inmuiata o rupeam si o bagam inapoi dar am ajuns la varf...............
 

zi_inflorata

Member
Moderator
Dragii mei, la sanseveria mea radacina incepe sa iasa afara din ghiveci. in seara aceasta am observat ca s-a itit ceva verde crud la capatul ghiveciul. cand m-am uitat mai atent am observat ca e de fapt radacina ei. precizez ca este intru-un ghiveci de vreo 25 cm. Ce ma sfatuiti: sa o replantez acum iarna intr-un ghiveci mai incapator? Sau sa astept pana la primavara?
 
D

dyayzh

Guest
Fiind o planta mereu verde, nu are perioade de pauze, asa ca o poti transplanta oricand :wink:
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Cea mai recentă achiziţie, de fapt un cadou de la cei dragi. O plantă pe care mi-o doream de mult timp, o suculentă cu frunze decorative:

Aşa cum se întâmplă cu plantele din comerţ, drept substrat are eterna turbă fibroasă! Pe deasupra ghiveciul e atât de plin de s-a deformat şi stă să plesnească:

Cum am mai pierdut o sansevieria cu ani în urmă, într-o iarnă, din cauza inconcordanţei temperetură-umiditate, nu ştiu ce să fac: să îi schimb acum ghiveciul şi pământul (eventual s-o despart), sau să o las până în primăvară, deşi turba asta e înşelătoare. O ţin într-o cameră neîncălzită / încălzită ocazional, aşa că temperatura scade uneori sub 10 grade. Trebuie din când în când udată? Turba e destul de puţină şi se usucă repede.
Voi ce mă sfătuiţi?
 

Roxana

Active Member
cu pamantul asta ai primit-o :? ca daca da, trebuie schimbat (cel putin asa am facut eu). asta nu e bun (are prin el si rumegus). Sanseviera mea are un amestec de nisip+ pamant de gradina+putin pamant de florarie si ii merge bine.
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Din păcate, da! Acesta e pământul în care se vând cele mai multe plante!
Ştiu cam ce substrat i-ar trebui, dar nu eram sigură dacă e momentul propice pentru mutat...
 
Sus