Alexandrule, draga. Salvia este o planta minunata, iar gustul este apreciat sau nu , dupa cum simte fiecare. Orce preparat, la scara industriala, ca si bomboamele, sunt cu inlocuitori , coloramti si mult aspartam sau E-uri, la gamada.Daca iei numai o frunza si o rontai in gura, sucul ei are rolul, in amestec cu saliva, de a curata si intari dintii si gingiile, nemaivorbind de faptul ca luata zilnic, ajuta la eliminarea mirosului urit din gura, HALENA.
Cultivarea se face prin: seminte, butasi si divizare. Ultimele 2 ,in primavara, iar semintele puse in ghivece, nu f. adinc incorporate, iarna. Prin ianuarie, februarie, se uda moderat, cu apa calduta, la inceput, apoi dupa ce rasar, cu apa la temp. camerei. Primavara, cind este destul de cald, se pun in gradina, la locul definitiv.
Pt. ceaiuri sau alte preparate,deci colectarea, se fac tunderi 1,2 sau 3, avund grija ca atunci cind se lasa frigul, sa aibe destule frunze pt. a se apara de inghet.
Cred ca butasii se tin intr-o solutie de apa cu un stimulator pt. radacini si apoi in ghiveci, sau pamint mai gras(acid), udat constant. Nu-i place umeseala prea mare, dar pt a forma radacini, la butasi, este necesar un pic mai multa apa si ingrasamint cind si cind.
Iti doresc sa ai noroc sa ai parte de asa minune. SALVIE + salvarea sanatatii