Salcia

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Eu sper sa ni se indeseasca pina atunci.
Atit este de cald incit ieri am fost nevoita sa ii pun o galeata de apa iar pamintul pur si simplu a inghit-o dintr-o.........sorbire :)
ANORMALLLLLLLLLLLL :(
 

lili

Member
iris a spus:
Azi am gasit la Praktiker salcii japoneze asa ca nu am rezistat tentatiei si mi-am cumparat doua exemplare insa am o nelamurire. Pe tzidula scrie " Se tunde in Martie." ok dar cand? adica le pot freza acum sau dupa ce infrunzesc ? :?
http://www.yurta.ro/content/produse/pro ... ro-nishiki
Salix Integra Hakuro Nishiki :D
Este altoi pe trunchi sau tufa :?:
Salcia se tunde pentru corectie si aerisire, in primele luni de primavara- vara, ...atunci cand poti sa iti dai seama de forma ei. Aceasta operatiune nu se face atunci cand este foarte cald, scade puterea de calusare(vindecare, cicatrizare)...si exista pericol mare de deshidratare.
Bafta!!
 

bebe Iris

Active Member
Anul trecut am luat si eu una, dar cu seceta din vara trecuta a decedat cu succes. Nu cred ca ai ce tunde inca.
 

iris

Active Member
:) Va multumesc pt. raspunsuri. Am sa le fac poza zilele astea sa va dati cu parerea daca le tund si cat sa tai din crengute.

@ lili salciile sunt altoi pe trunchi au o coroana destul de frumusica insa crengutele cam lungi si-mi par cam ciufulite eu sper sa le pot forma coroana cat mai globulara si deasa

:ros_unghii: bebelu' imi pare rau ce-ai patit multu' de atentionare. Ma bate gandul ca la plantare sa le pun si un rezervor de apa ( un flacon taiat si infipt langa radacina pe care sa-l umplu cu apa )
 

sicora fabian

Active Member
Asa cum spune si Lili, tunderea are rolul de a corecta forma coroanei.
Varietatile globuloase se indesesc de la sine, nu trebuie neaparat ciupite pentru a se indesi.
Sigur, daca vrei sa o pastrezi la dimensiuni reduse, trebuie s-o tunzi anual, dar trebuie sa mai scoti si din lemnul batran.
Eu incep taierile atunci cand noaptea se inregistreaza constant temperaturi pozitive, insa inainte de a porni in vegetatie. Anul trecut am inceput pe la sfarsitul lui februarie, anul acesta cred ca voi trece de jumatatea lui martie . . . :D
Cat despre "rezervor", nu ti-as recomanda aceasta metoda la arbori, caci favorizezi dezvoltarea radacinilor la suprafata. Arborii se uda rar - la o saptamana sau doua, dar cu cantitati mari de apa - cel putin 10 l!
 

aleynad

Active Member
Moderator
Pe an ce trece se face tot mai frumoasa japoneza mea :D :D


am citit ce ati scris mai sus despre taiere, dar ... eu de 3 ani o tund doar dupa ce "i se trec florile" :) pentru a o mentine scunda si stufoasa, pana acum nu am avut probleme cu ea, s-a acomodat perfect si la seceta si la ger.
 

IULIA

Active Member
e superba. am avut si eu 2, una a degerat, a doua a mai dat f putin. sint din acelea cu mitzisori......cea care a mai dat ceva a dat doar pe 2 din crengi. mai departe ce fac? acum are frunze, dar si acelea putine.
pe cea degerata o voi folosi la o clematita...cred.
 

maxie

Member
Daniela,duminica am tuns-o si eu pe a mea.Am taiat din fiecare crenguta cam 5 cm.O fi bine? Nu are prea multe crengi si acum arata cam '' cheala''.
Daca mai trebuie,mai tai..
 

aleynad

Active Member
Moderator
Ma bucur ca va place! :D Fabian, ma simt onorata ca ma lauzi! :oops:

Maxie, poti sa o tunzi fara grija, de altfel cu cat e mai bine tunsa, cu atat se indeseste mai bine si e mai "florifera" :)
Anul acesta a fost pt prima oara cand am tuns-o la finalul iernii, nu de alta dar anul trecut fiind insarcinata nu prea mi-a stat mintea la gradina :p In restul anilor o tundeam dupa ce "inflorea"...
Din ce am observat la a mea, se pare ca nu o deranjeaza prea mult daca o tund, in martie sau in mai, important e sa o tunzi riguros si sa-i pastrezi forma rotunda la taiere :D
 

maxie

Member
Azi am vazut salcia:fiecare ramurica avea frunzulite noi si frumoase.Intre timp a si plouat destul de mult in ultima saptamana si i-a mers super !! Multumesc de info si poze:voi avea grija sa o tund mereu,ca sa o indesesc.
 

elianna

Well-Known Member
Ajutor!
Am o solicitare urgenta de la sotul meu pentru salcie energetica. De unde as putea sa cumpar? Vrea sa puna pe malul apei la casa bunicilor.
 
Sus