Salcia

mihai63

Member
Buna ziua tuturor!Se poate sa-mi spuna si mie cineva cum se planteaza salcia si cand anume? Multumesc.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Parca mai este pe undeva o discutie despre acest subiect :? .
Oricum........se pune un bat de salcie in pamint primavara si se uda zilnic din abundenta.
Cresterea este rapida :)
 

tranda09

Member
Salciile

Eu am plantat acum 4 ani doua salcii. La pepiniera, cand le-a impachetat, specialistul de acolo le-a "facut toaleta" adica le-a taiat multe crengi pe care eu le-am transformat in araci pentru forsythia pe care o plantasem in acelasi timp. Iata ca acum am 6 tufe frumoase de forsythia cu 6 salcii de ~ 1,5 m langa ele si mi-e mila sa le tai. Concluzie! Ai grija ce araci pui! :eek:
 

aleynad

Active Member
Moderator
ce noroc pe capul tau!
sotul meu s-a chinuit 2 ani pana sa reuseasca sa prinda 2 lastari de salcii pletoase. Se prindeau, dar cum dadea seceta, cum mureau.
Anul asta se pare ca a avut noroc, sunt viguroase. I-am zis ca de fapt eu i-am purtat noroc ca am mana buna ! :rofl:
 

sonia

Member
Am reusit si eu anul acesta sa prind trei salcii pletoase si duoa salcii crete..In primavara am pus intru-o galeata nisip am infipt betele de salcie si am avut grija ca nisipul sa fie tot timpul umed.Au facut radacini bune si le-am plantat in sol.Le-am udat bine si des si au crescut f mari.

Vreau sa va intreb pe voi cum se ingrijeste salcia pletoasa,cand se tunde si cum ca sa aiba aspect placut de "pletoasa".
 

sonia

Member
A mea vad ca merge mult in sus :( .Ma gandeam sa ii tai crengile care sunt prea inalte ca sa ramifice mai mult si sa nu creasca mult in inaltime.Oare e bine?
 

aleynad

Active Member
Moderator
cred ca in primul an e normal sa creasca drepte, asa au crescut si ale nostre anul asta
poti sa o tai daca vrei sa fie mai stufoasa
 

nick1971

Active Member
eu am taiat acum vreo 3 saptamani 2 ramuri din salcie, le-am plantat, la o saptamana aratau tare rau, pareau uscate, dar le-am lasat in pace iar peste inca o saptamana am vazut ca aveau mugurei :D
 

fixpix

Active Member
:rofl: numa de salcii sa nu aud!

tata, okoshu (pe romaneste, desteptu) a luat de la vecinu crengi de salcii cretze ca cica is frumoase. asta acum cativa ani. si anu trecut o zi intreaba ne-am chinuit 3 barbati sa le scoatem. cu radacini cu tot. au crescut atat de mari si de repede de au acoperit toata vederea din casa. si erau asa pe marginea gradinii mele de flori, de nu ajungea soarele la flori pana spre seara. asa ca..
.
si lateral, catre celalalt vecin, inca mai sunt vreo 4-5 salcii cretze inalte cat un zgarie-nori.
si alea le scoatem. URGENT! sunt atat de inalte si zau nu imi place cum arata asa crescute aiurea cu freza aia creatza. si mai ales ca li se rup bucati din crengi de le gasesc peste tot printre flori. si acuma le cad si frunzele. ioi!

aveti grija unde le plantati...ca sunt niste mamutzi.
 

aleynad

Active Member
Moderator
noi am pus in 2 locuri, pe o margine a gradinii, inspre niste vecini :)
acolo nu vor fi probleme, ca nu pun floriciuni...decat niste arbusti care vor creste mai repede decat ele :wink: si carora le place semiumbra
 
Sus