Salcia

oanaiulia

Member
Buna!
Am cumpărat si eu 4 salix integra hakuro nishiki de la yurta anul asta, si le am plantat afara acum o luna. Au ieșit mugurasi la toate, insa ulterior, 3 dinte ele au început sa dea semne ca se usucă... Mugurasii s au uscat... Iar la vârfuri s a innegrit planta... Deși la baza pare normala..Ce pot face sa le salvez? Oare își mai revin? Poate ați mai patit si voi.... Menționez ca la primire , plantutele erau de MAX 30 cm.... Deci sunt micuțe... Iar la plantAre le am pus si îngrășămintelor natural.
 

elianna

Well-Known Member
Nu stiu ce sfaturi sa-ti dau insa pot sa-ti spun ca am si eu probleme cu salcia asta. Am cumparat-o acum 3 ani, nu mai stiu de la ce firma, si inca n-a depasit 60 cm. A fost plantata initial la soare si in primul an i-a placut. Anul al doilea nu i-a mers foarte bine. Am inteles ca-i place mai mult la umbra si are nevoie de multa apa. Am mutat-o mai la umbra si anul trecut abia a facut cateva frunzulite. Anul asta am observat ca din 3 ramuri cate i-au ramas doua par uscate. Probabil nu-i place la mine :?
 

oanaiulia

Member
La mine e invers... Din 4, doua sunt plantAte la soare toată ziua, si au făcut frunzulite frumoase, si roz la vârfuri, iar cele de lângă casa(au soare doar pana pe la ora 12, s au innegeit la vârfuri si par ca se usucă. Mai aștept puțin, poate le trebuie o perioada mai mare de acomodare.... Pt ca tot așa am plantat si o potentilla care s a uscat inițial, iar Acu e plină de frunzulite...:). De udat... Le am udat cam la 2 zile... Iar Acu ploua la noi de o săptămana... Sa se bucure!! :)
 

geodezia

Well-Known Member
mama ce ma suparati ca vreau sa o cumpar si eu
de fapt o comandai la Cornelia79 deja
na atit m-am invirtit ani astia ba la yurta ba la Cornelia ca pina la urma tot o comandai
am vazut in apropiere de tg jiu la cineva in curte pusa in plin soare una uriasa da uriasa cred ca ii ocupa cam 6 m pe 6m si e frumoasa foc .. ca o avea m-ai multe nu stiu , nu am acces de-abia se vede peste gardul doamnei din autobuz ca are un gard ca la castele de 2 m inaltime
 
Sus