Reventul /Rabarba/Rubarba

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Am pus si eu azi trei cuiburi :oops: ...............Cum trebuie udata?Sunt curioasa si in cit timp germineaza?Aveti idee?
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Aha.Sarumina de informatie.Chestia cu asteptatul 3 ani e mai dificila la mine................ :rofl:
 

mirela06

Active Member
Si-i trebuie apa in fiecare zi. Eu am pus-o linga robinetul de la care ud toata gradina. Creste f. repede . Apa si mai multa umbra.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Merci...........la mincatul ei mai degraba sa am spor dar pina atunci mincam ananas :rofl:
 
A

Anonymous

Guest
frunzele nu le papa nici cocomarcile
se folosesc doar tulpinile
io n-am auzit de rabarbar din semintze,dar in piatza la brashov se vand la vremea asta si rabarbar cu radacina ,cred ca am vazut si pe la sibiu
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Are mai bine de 10 zile de cind am pus semintele si abia a reusit in doua cuibulete sa rasara anemic un firicel :( .Ud ochiurile respective cu apa din belsug (seara si dimineata) dar nu creste neam :cry:
Ce ii mai trebuie oare?In afara de cei trei ani ca sa maninc din ea ? :rofl:
 

mirela06

Active Member
Pai , Thea , eu nu am o reteta buna, sau mai exact sigura si nu am curajul sa fac . Daca esti draguta poti sa o dai.Poate si altcineva doreste asa bunatate sa faca. Eu astazi am facut doar ciorba in care am pus rabarbura. Este minunata, iar daca-i mai tragi si o lingura de smintina , mmmm
:)
 

mirela06

Active Member
Gabiuta, est o dulce. Daca face bulbi mai multi, anul acesta, promit sa-ti trimit. Eu de anul trecut il am si sper sa se ai extinda ca-i minunat si pt. purgatie, dezintoxicare si regenerare a celulelor hepatice si pt atitea preparete culinare :)
 

thea

Member
Mirela o sa o scriu pe aceea care mi-a fost data de o ruda din Brasov.
Se freaca 200g unt cu 175-200g zahar;se adauga pe rand 4 galbenusuri si arome(coaje de lamaie/portocala,vanilie).
Facultativ se inglobeaza 1/2 cana de lapte.
Se amesteca cu grije aprox. 250g faina.
Se intinde aluatul pe o tava unsa cu grasime si faina.
Se pun tijele de rabarbar taiate in bucati de cam 2cm.(sunt f. decorative asa rosii si verzi).
Se da la cuptor pana cand este aproape gata.
Albusurile de la oua se bat spuma si cand s-au intarit se adauga 8-10 linguri de zahar(pe rand,nu toate odata).
Se scoate tava si se repartizeaza albusul peste compozitia intiala;se da la foc mai mic.
Este gata cand albusul prinde o culoare usor colorata ca la bezele.
Pofta buna!
Sa-mi spuneti daca ati incercat reteta si daca v-a placut.
Repet aceasta reteta eu o folosesc la visine si la caise.
 

pupu

Member
anul trecut in toamna am crezut ca s-a dus, dar din radacina a pornit iar in vegetatie si acum arata asa, sincer credeam ca nu-l mai am, dar bravo lui ca a rezistat

 

mirela06

Active Member
Pupu, ma bucur. Este minunat. Atit ca tine , cu frunzele lui , cam umezeala si multi melci. Unele frunze de la mine, sunt ciuruite. Oricum eu consum din el si am mai aerisit. Sa nu uit sa pun otrava pt. papaciosii aia ca vad ca trag si la alte plante :cry:
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Ma innebuniti voi pe mine..........Ma uit zilnic si nu vad "minunea din saminta" :cry: ..........
 
Sus