probleme cu violetele

dorica

Member
daaa :(
In doua zile s-a dus!!!!!
acum am pus apa in st .pet si o sa le las la temp. camerei si asa o sa le ud de-acum incolo,sa vad ce se va intampla :?
 

MASCHA

Active Member
Si eu am pierdut violete din cauza udarii in exces.
Acum prefer sa le ud cand sunt aproape palite si nu am mai pierdut violete .
Cele doua care au frunzele patate ,au ajuns asa fie din cauza curentilor de aer,fie din cauza unui substrat saracit in elemente nutritive.
 

IoanaTweety

Active Member
Eu le ud cam la 4-5 zile si verific starea umiditatii ori bagand efectiv degetul usor in pamant ori stangand paharul intre degete. Iti dai seama daca e uscat de tot. Si atunci ud. Si da, niciodata cu apa rece, ci doar la temperatura camerei, eventual cu niste ingrasamant diluat. :D
 

doina

Member
De ce nu , violetele sunt in vegetatie tot anul, nu au perioade de 'somn' asa ca li se poate pune ingrasamant si iarna.
 

Tulipa

Member
Pai, fetelor, eu chiar m-am intrebat de ce violeta mea e inflorita din decembrie......... Ma tot invinuiam ca nu am stiut eu s-o pun la somnic.
Acum inteleg.......... :idea:
 

dorica

Member
sigur nu au murit din cauza excesului de apa...
eu le ud chiar la 7 zile si-mi dau seama daca au apa multa sau nu.
mai degraba din cauza apaei prea rece....zic eu.... :?
 

MERY

Active Member
am o violeta , crimsom ice care de aseara are frunzele cam moi...este plina de boboci care abia asteapta sa se deschida...este posibil s-o fi udat prea mult ? ce trebuie sa-i fac? , mi-e teama sa nu o pierd :cry: ...va rog un sfat de la cunoscatori... :rugaciune:
 

diana999

Active Member
verifica-i substratul sa nu fie prea umed. si in adancime, nu numai la suprafata. pe mine m-a pacalit si am pierdut multi pui.
 

MERY

Active Member
normal ca este ud :) la cat sunt eu de ,,darnica" ! da' ce-i fac ? este intrebarea...oare sa o scot si sa o plantez din nou in alt ghiveci?
 

anknic

Active Member
MERY a spus:
am o violeta , crimsom ice care de aseara are frunzele cam moi...este plina de boboci care abia asteapta sa se deschida...este posibil s-o fi udat prea mult ? ce trebuie sa-i fac? , mi-e teama sa nu o pierd :cry: ...va rog un sfat de la cunoscatori... :rugaciune:
eu as face asa: as rupe toti bobocii, as scoate violeta din substrat, as tunde toate radacinile care mi se par putrede, as tunde proportional si frunze si as replanta in substrat nou cu pet in cap. as uda f.rar, clar la cel putin o sapt.dupa transplantare (depinde si de umiditatea substratului)

acuma...depinde si care frunze sunt moi. daca are frunzis mare si-s moi doar cele mai mature nu te speria! are nevoie de freza noua mereu (cel putin ale mele asa fac...li se usuca frunzele f.mature daca nu le frezez la timp), dar daca-s moi frunzele din rozeta din mijloc, frunze deabia iesite...eu as proceda cum am scris mai sus!
 

Nicolle

Member
Mery,putrezitul radacinilor este cea mai grava problema a violetelor,zic eu.De ganganii poti scapa, dar cand iti putrezesc radacinile nu prea mai ai nicio sansa.Eu chiar azi am descoperit un pui putrezit.Nu mai am nicio salvare pentru el.Daca a ajuns la tulpina, indeparteaza tot ce este putred.Si nici asa nu este garantat ca mai poti salva ceva.
 

anca_brasov

Member
servus fetelor!
am o problema cu 2 violete diferite care sunt cuprinse de un praf albicios si lipicios care se aduna pe frunze dar mai ales pe tulpina...nu stiu cesa le fac...cum sa le ajut..este cumva fainare?sau este vb despre altceva...
asta este prima care nu pare asa afectata
[/URL][/url][URL=http://imageshack.us/photo/my-images/202/dsc00617d.jpg/][img]http://img202.imageshack.us/img202/7340/dsc00617d.jpg[/img]



la a doua i-am scurtat radacinile acum 1 sapt jumate, am curatat-o cum am putut de praful alb si apoi am transplantat-o...dara cum vad ca frunzele se pleostesc si se usuca treptat

[/url][URL=http://imageshack.us/photo/my-images/40/dsc00620yw.jpg/][img]http://img40.imageshack.us/img40/79/dsc00620yw.jpg[/img]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/535/dsc00621hv.jpg/][img]http://img535.imageshack.us/img535/3543/dsc00621hv.jpg[/img]
 
Sus