Posta Romana

magda

Active Member
Moderator
Daca ma grabesc doamnele de la oficiul meu primesc coletele si banii si opereaza ele mai tarziu expeditia. Cand am drum ridic chitantele si restul de bani. Pot sa ambalez coletele in orice fel de hartie - alba si verde am pe stoc.
 

fixpix

Active Member
Asa Magda,
si io ma inteleg super cu "tipele" de la posta la care umblu eu.
ieri la 12.30 am verificat daca au ajuns clematitele, am semnat formularu ala mititel si le-am rugat sa il tina pana la 16.30 cand ies de la job ca sa nu-l mai car pana in birou si apoi inapoi catre statia de bus.
Normal ca au zis OK.
La fel si cand ma grabesc.... mai las la ele formularele alea, banii... si cand am timp merg dupa chitante.
Doar niste probleme organizatorice... inca nu se stie de care O.P. apartin dupa adresa!
Coletele interne ajung la O P 9 si altele la O P 1.
Funny!
 

fixpix

Active Member
Si... apropo. Reclamatie am facut si eu. Dar la Primarie. Am eu o chestie cu trotuarele, locurile de parcare, etc...
Daca o sa vreti, dezvolt idea in alt topic!
:rofl:
 

maxie

Member
Da,ideea cu reclamatia este buna,dar la nivel de conducere a Postei Ro,caci acolo se iau deciziile acelea " intelepte ".Angajatele din oficiile postale nu prea au vina,ca fac si ele ce zice sefu'. Si sefu' face ce zice directoru'de serviciu si ... asa mai departe. Am aflat ca femeile acelea din posta au cam
6-7 milioane salariu( cat de minim pe economie se poate),lucrand si sarbatorile si cu publicul. Cred ca mai mult de conducerea postei Ro tine.
 

tama

Member
am patit-o si eu in arad. pt ca aveam drum in oras am zis ca depun in arad coletul(am avut magazin on-line cu imbracaminte/incaltaminte copii). m-am plimbat tot artadul si in final am gasit un op care sa-mi ia coletul fara sfoara si hartie alba.

aici la atara ne ia coletele oricum, de regula las coletul si banii si cand am timp ma duc dupa rest si chitante. cand primesc colet, ma suna si de multe ori mi-l aduce acasa

am avut o perioada in care puneam si 10-15 colete/zi la posta si tot cam atatea pe curier.
o noapte intreaga facturam si ambalam colete :cry:
daca mai trebuia sfoara si coli, trimiteam comenzile dupa o saptamana :rofl:
 

maresmarian

Member
mie mi s-ar parea normal sa iti dea ele ce iti lipseste, doar e posta.
plicul nu corespunde ? iau unul de la ei. contracost.

nu e invelit in hartie si sfoara ? pai da-mi hartie si sfoara.

odata eram la posta, o tanti zicea ca nu stie codul postal sa il treaca pe plic, si le-a intrebat pe ele.
si astea "pai ce noi suntem birou de informatii ?"

am sunat eu pe cineva, si l-am aflat.
 

acidula

Member
:rofl: tare asta cu codul postal !!!! pe peretele din spatele lor au cateva carti cu codurile postale din tara, cred ca le apare si cand completeaza formularul in pc. Daaaaar....lenea e MARE !
 

interval

Active Member
Hai sa stam stramb si sa gandim drept. Conditiile de ambalare care ne-au fost prezentate mai inainte stipuleaza:

trebuie să fie închise de către expeditor într-un ambalaj intact (fără crăpături, rupturi) care să corespundă greutăţii, formei şi naturii conţinutului, cât şi modului şi duratei transportului şi să fie în forme uşor de mănuit;
ambalajul şi închiderea trimiterii poştale trebuie să protejeze conţinutul acesteia în aşa fel încât acesta să nu poată fi deteriorat prin presiune sau prin manipulări succesive şi să se amestece cu conţinutul altor trimiteri poştale, iar accesul la conţinut să fie imposibil de realizat fără ca o acţiune de spoliere să fie vizibilă


Din punctul meu de vedere, ambalajul poate fi o cutie de carton deoarece aceasta indeplineste conditiile impuse mai sus de a nu putea fi deteriorata prin presiune sau prin manipulari succesive

In cazul in care cutia de carton nu are desene, inscrisuri sau mentiuni, atunci ea poate fi ambalajul perfect. Sa stiti ca puteti cumpara ambalaje de la Posta si veti primi o astfel de cutie de carton si niste etichete.

Majoritatea dintre noi insa, folosim cutii de carton in care au fost ambalate alte produse (detergenti, sapunuri, etc). Ei bine, acestea au niste imagini si inscrisuri care pot impiedica serviciul postal. Astfel de cutii se cer invelite in hartie sau alt material.
 

anknic

Active Member
@interval, ideea era ca unele oficii postale cer ambalaj de hartie si altele nu! mie cand stateam la mama si le puneam la posta din centru nu imi cereau ambalaj alb! am pus o data un colet la psta din nord...si mi-au cerut! destul de iritata le-am cerut ambalaj si mi-au dat o coala cafenie! aci in vest nici nu stiu daca cer sau nu, da' ma duc eu cu coletele ambalate in hartie alba...ca nu mai am chef de nervi aiurea (ca toti nervii astia se aduna...si eu nu mai am chef de nervi pe banii mei!)

mai nou avem un baietel la posta care...serveste 1 pers/10 min...zici ca e norma frate! l-am intrebat intr-o zi daca am vreun colet (primisem o tidula dar stiam ca mai am de venit inca un colet) si a zis ca nu(dupa ce a cautat un timp infinit!)...a doua zi dimineata aveam tidula si de la al doilea colet, deci e clar ca ieri seara era in posta! da' cand il vad fac cale-ntoarsa si ma intorc a doua zi pe cealalta tura...

singura chestie pe care a rezolvat-o cu reclamatiile (da' nu oficiale...ci neoficiale cu amenintarea ca devin oficiale) a fost ca primesc si eu acum cam toate tidulele de colete...da' tot n-am primit un plic cu seminte de la cineva (e prima oara cand se intampla...da' cred ca nu e de vina postasul de data asta)
 

veretregn

Active Member
Poșta Română mi-a creat frustrări. 50% dintre plicuri nu au ajuns la destinație. De primit din Romania pare a fi mai ușor, deși 2 cazuri de plicuri pierdute în ultimele două luni. A trebuit să le mai trimit odată recomandate. Astăzi am primit vestea că un plic recomandatcare întârziase vreo 2 săptămâni, a fost returnat de Poșta Română...

Nu sunt mulțumit deloc de serviciile Poștei Române...
 

interval

Active Member
anknic a spus:
@interval, ideea era ca unele oficii postale cer ambalaj de hartie si altele nu!
Sa stii ca atunci cand cutia de carton contine inscriptii sau imagini (revin la exemplul acesta), sunt in drept sa o faca, ba as putea spune ca sunt chiar obligati. Orice mentiune scrisa pe colet in afara de adrese, pot incurca si ingreuna serviciul postal.

Cat priveste culoarea hartiei si serviciul defectuos, aici ai infinita dreptate, dar n-am mai fi romani daca nu ne-ar place sa ne batem joc unii de altii.


veretregn a spus:
Nu sunt mulțumit deloc de serviciile Poștei Române...
E cineva multumit de vreun serviciu din Romania?

Invatatorul meu era un pasionat de esperanto, o limba care prin anii 50-60 era propusa si sustinuta ca o viitoare limba universala. Avea cuvinte imprumutate din aproape toate limbile si o gramatica usoara

In afara programei scolare, invatatorul ne invata esperanto. Erau cluburi de esperantisti in toata lumea si era usor sa corespondezi. Faceam schimburi de timbre si monezi, ne trimiteam orarele si povesteam ce bine invatam la scoala (ce puteai scrie la 8-9 ani?). Pe vremea aceea Posta mergea ca ceasul, oamenii inca mai aveau respectul meseriei, mostenit din regimul trecut.

Am in arhiva
- un plic expediat din Franta pe numele meu, fara alta mentiune decat Romania. probabil ca securitatea ma catalogase ca nepericulos, imi cunostea adresa exacta, dar si Posta a adus scrisoarea desi o putea returna ca adresa incompleta
- un plic din Germania pe care se vede clar ca inauntru era o moneda si care nu a tentat pe nimeni. (puneti azi un eurocent intr-un plic)

Astazi au disparut meseriasii de peste tot, nu numai de la Posta. Cu timpul abuzurile au intrat in firescul oricarei activitati. Aici au gresit grav comunistii (cel putin ai nostri).
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Aveti vreo idee la asa ceva :

acum cateva luni am luat ceva din EU , totul frumos , comandat luni - pachet ajuns vineri , si acum am comandat la fel si 3 sapt si nimic

vad ca la trimiteri trece prin BSI , ce o mai fi si asta nu stiu dar de cand apare asa ceva totul se desfasoara la viteza melcului beat sau mi se pare doar mie

?
 

interval

Active Member
danero2004 a spus:
Aveti vreo idee la asa ceva :?
In general coletele au o valoare care trebuie acoperita de cel care greseste. Din cauza asta ele se bucura de o atentie mai mare in serviciul postal.

Daca e vorba despre un colet, atunci 3 saptamani este o perioada care trezeste anumite ingrijorari. Ar trebui luata legatura cu expeditorul si cerute datele de identificare si expediere.

Asa ai putea afla cand a fost expediat coletul (nu uita ca a fost si la ei Pastele si mai stii?). Cu datele in mana o iei pe firul apei.
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
expedierea a fost facuta pe 25 martie , cred ca nimeni nu se gandea la Paste atunci.

Apoi e ciudat ca mai era un pachet cu o crema de corp care a venit cu numar de urmarire si din aceiasi tara a ajuns in 10 zile in loc de 6 si cand am intrebat pe respectivul/respectiva a zis ca la el figureaza retinut la vama :gandit: , dar de unde vama intre tari UE .

Poate biroul asta nou sa fie vreo noua nascocire a vreunui "directoras" ?
 

interval

Active Member
danero2004 a spus:
dar de unde vama intre tari UE .
Ceva trebuie sa existe, altfel ne-am trimite arme si droguri intr-o veselie.

Daca expedierea a fost facuta pe 25 Martie atunci ia legatura cu expeditorul si roaga-l sa se intereseze. Legal, orice trimitere postala apartine expeditorului pana in momentul in care ea ajunge in mana destinatarului. Deci, pana una-alta, s-a ratacit pachetul lor, nu al tau, iar tu ai dat niste bani degeaba.

Probabil ca expeditorul iti va spune ca problemele sunt cauzate de Posta Romana, deoarece posta lor e serioasa. Dar trebuie sa-l atentionezi ca deocamdata pachetul este al lui.

Ca sa-l bagi si pe expeditor in hora cere un refund daca ai platit cu PayPal. Daca ai platit prin card, atunci incearca sa introduci o atmosfera oficiala astfel. Trimite-le un email in care ii rogi politicos, dar ferm, sa se intereseze de colet si atrage-le atentia ca ai platit pentru un serviciu de care nu s-au achitat (mentioneaza suma si data platii). Mailul trimite-l CC si la o alta adresa (care exista si care poate fi tot a ta), iar in introducere atentioneaza-l pe expeditor ca mesajul a fost trimis si la avocatul tau (asta e rostul adresei din CC). Cere-i expres expeditorului sa-ti raspunda prin 'Reply' pentru ca ai nevoie de o dovada a discutiei purtate intre voi. Orice discutie o purtati de acum inainte o trimiti numai prin 'Replay' si ceri sa ti sa raspunda la fel. Mie mi-a tinut figura asta de cate ori am incercat-o si au fost probleme care la inceput pareau a fi imposibil de conciliat (nu legate de colete).
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Da , banii i-am primit inapoi , din pacate sau si din fericire e un prieten, caci intre timp nu mai e doar client-vanzator , am ajuns prieteni si stiu sigur ca a fost trimis coletul , si mai ales ca e om de buna intentie , doar ca acum mai mult eu vreau sa-l ajut pe el caci valoarea pachetului nu e chiar mica , e vreo 400 lei si nu vrem nici eu nici el sa fim pierduti pentru ca nu-stiu ce angajat a considerat ca "ii miroase bine pachetul"

Legat de arme si alea alea , nu cred ca se face 100% verificare , ar dura enorm posta , poate doar selectiv , ciudat ca zilele trecute cand am trimis eu coletele mele era scris mare pe un perete

Livrari in spatiu comunitar S+3 prioritar si S+5 neprioritar...probabil o gluma macabra , caci doar din Lithuania am luat plic in 3-5 zile in rest punem si o saptamana si mai bine ca termen.


Nu stiu de ce dar lumea nu e multumita deloc

eu ca si client
madam de la ghiseu de munca ei
amgajatul care le livreaza de serviciul lui
sefii de angajati si de companie
statul de sefi si de restul....

pai si atunci de ce ne mai chinuie cu acest serviciu.


:|
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Eu mi-am luat obiceiul sa pun valoare coletelor, ca m-am saturat sa stau cu inima stransa :| Macar in felul asta daca mi-l pierd trebuie sa-mi restituie valoarea coletului. Sau nu? :? :mrgreen: Ca de fapt nici nu m-am informat cum sta exact treaba :rofl:
 

maresmarian

Member
nu cred ca e asa de simplu. la coletele cu valoare declarata la fan curier de exemplu, trebuie sa le faci asigurare si sa platesti un % din valoarea asigurata.
de exemplu daca declari ceva de 10 milioane, ca sa fie asigurata, trebuie sa platesi 1+ milion parca pe langa transport. nu mai stiu exact.
 

interval

Active Member
claude a spus:
Eu mi-am luat obiceiul sa pun valoare coletelor, ca m-am saturat sa stau cu inima stransa :| Macar in felul asta daca mi-l pierd trebuie sa-mi restituie valoarea coletului. Sau nu? :? :mrgreen: Ca de fapt nici nu m-am informat cum sta exact treaba :rofl:
Valoarea declarata este valoarea cu care expeditorul este despagubit in caz de furt, pierdere, deteriorare totala sau partiala. Suma minima este 20 de lei iar maximul este nelimitat. Nu se cere asigurare, dar se plateste 0,8% din valoarea declarata. Adica, daca declari valoarea coletului ca fiind 1000 lei, platesti la expediere inca 8 lei, pe langa celelalte taxe.

Atentie! In caz de deteriorare, destinatarul trebuie sa refuze primirea si sa ceara returnarea la expeditor pentru ca acesta sa poata solicita despagubirea. Daca destinatarul a primit pachetul, expeditorul nu mai are nici un drept, deoarece pachetul nu-i mai apartine.
 
Sus