Posta Romana

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Astazi am avut de expediat un colet si ma grabeam sa il trimit cat mai repede ca sa nu prinda sarbatorile prin vreun depozit. Din pacate la oficiul postal din comuna nu functiona internetul si nu mi-au putut primi coletul.

Asa ca l-am rugat pe fratele meu, care avea drum in Bucuresti, sa imi depuna coletul la oficiul postal din Cora. Cand ajunge acolo, ma suna sa imi spuna ca functionara de la ghiseu refuza sa ii primeasca coletul pe motiv ca "NU ESTE AMBALAT IN HARTIE!!!". Coletul era o cutie micuta de carton de 20 cm3, maro fara absolut niciun insemn pe ea, doar etichetele cu adresele!

Mi-am amintat cu aceasta ocazie de o alta intamplare la acelasi ghiseu din Cora Pantelimon, cand functionara (presupun ca era aceeasi) a refuzat sa imi primeasca coletul cu 2 ore inainte de inchiderea programului pentru ca era data de 31 a lunii iar ea inchisese situatia!

Referitor la coletul de azi, fratele meu a cautat un alt oficiu postal in centru (s-a invoit chiar de la ore ca sa aiba timp sa-l depuna inainte de a pleca masina cu corespondenta). La acel oficiu, bineinteles ca nimeni nu i-a spus ca ar fi vreo problema cu coletul neambalat in hartie!

Cat de normal este ca noi sa cheltuim aiurea bani pe hartii de ambalaj doar pentru bunul plac al functionarilor de la posta? La cutiile mari de clematite, care tocmai au sosit din Polonia, cum ar fi fost oare sa ne intoarca cu ele acasa ca nu sunt impachetate in hartie alba? :x

Stiti sa existe pe undeva vreun regulamet al Postei care sa impuna ambalarea coletelor in hartie, chiar si in situatia in care cutiile nu au niciun fel de inscrisuri?
 

iudit

Well-Known Member
Moderator
Nici la mine in oras nu primesc colete neambalate cu toate ca le-am aratat ca eu primesc din alte parti colete fara ambalaj.Cica asa sunt ordinele.
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Ceea ce fac ei este un abuz.

http://www.posta-romana.ro/services/col ... mbalare_62

CONDIŢII GENERALE DE AMBALARE:
Pentru a fi acceptate în reţeaua poştală a CNPR trimiterile poştale trebuie să îndeplinească următoarele condiţii de ambalare:
trebuie să fie închise de către expeditor într-un ambalaj intact (fără crăpături, rupturi) care să corespundă greutăţii, formei şi naturii conţinutului, cât şi modului şi duratei transportului şi să fie în forme uşor de mănuit;
ambalajul şi închiderea trimiterii poştale trebuie să protejeze conţinutul acesteia în aşa fel încât acesta să nu poată fi deteriorat prin presiune sau prin manipulări succesive şi să se amestece cu conţinutul altor trimiteri poştale, iar accesul la conţinut să fie imposibil de realizat fără ca o acţiune de spoliere să fie vizibilă;
agrafele metalice care servesc la închiderea trimiterilor nu trebuie să fie tăioase şi nici să împiedice executarea serviciului poştal;
este interzis să se aplice pe trimiterile poştale alte etichete decât cele care se raportează la serviciile poştale sau să se aplice pe acestea timbre poştale şi etichete, reutilizate.
Trimiterile poştale trebuie să prezinte, pe ambalaj sau anvelopă, spaţii suficiente pentru înscrierea indicaţiilor de serviciu şi aplicarea etichetelor.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Tot asa se intampla la op 12 de langa Gara de Nord. M-au intors inapoi cu un colet in conditii similare cu ale tale Caramell. Evident am fumegat. Dar mai mult decat pretentiile celor de la 12, ma deranjeaza LENEA celor de la op 8 din Berceni.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Reclamatie scrisa(pe net evident) .Ii bombardati cu reclamatii.Sa vedeti ca se vor lua masuri.
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Mie nu au vrut sa-mi primeasca niste plicuri pentru ca aveau antet preimprimat cu alt nume decat al expeditorului. Am facut ca trenu' dar de pomana, sunt realmente ingusti la minte....
Dar asta depinde de la functionar la functionar :(
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Cornelia,nu zice asa.Am invatat si eu asta si am reusit sa misc multe lucruri unde chiar nu ma asteptam sa mi se rezolve problemele.Tu si sotul meu neincrezatori.Lui i-am demonstrat ca se poate.Ba mai mult,cei reclamati ma mai intreaba din cind in cind daca totul e ok.

Carmen le scrii pina iti dau un raspuns .Daca nu iti convine raspunsul sau ti se pare nesatisfacator sau cu hibe ascunse le scrii din nou pina cind clarifica problema.
Succes!
 

Edelweiss

Active Member
Faceti reclamatie :wink: Ei trebuie sa o rezolve.
Ambalajul cica ar fi o metoda e sigilare, ca se vede daca e umblat. Hai sa fim seriosi :rofl:
 

anasstasia

Active Member
Eu le-am cerut sa-mi arate "unde scrie" si mi-au aratat intr-o carticica a lor. Sint acoperiti din acest punct de vedere. Astea le sint normele. Ca unii sint mai flexibili, e ok. Daca nu....Nici la mine la posta nu accepta decit impachetat in hirtie alba.
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Acum multe companii incearca sa economiseasca hartia, se face destula propaganda pe tema aceasta! Unii au renuntat la facturile scrise, din motive financiare mai degraba decat ecologice, dar chiar si asa e un plus. Iar la Posta Romana, stam la cheremul unor functionare carora le este lene sa isi faca munca pentru care sunt platite cautand pretexte diverse.

Ce naiba faci cu hartia aia dupa ce primesti un colet? Cui ii foloseste? Mie ca dau bani pe ea? Celui care o primeste si o arunca la gunoi imediat ce deschide coletul?
 
D

dyayzh

Guest
Sunt foarte multe oficii postale care cer obligativitatea impachetarii in hartie alba sau bej (de ambalat). Insa, mie mi s-ar parea normal sa fie o regula general respectata: de la oficiul postal din colt de tara uitat, pana la oficiu postal din buricul bucurestiului. Din moment ce sunt tot genul de cutii care mai de care mai colorate sub ochii tai cand te duci cu un colet si ti-l respinge ca nu e in hartie...nu spumegi aratand spre coletul tocmai ridicat de x care era un curcubeu multicolor??
sa se hotarasca, caci altfel suna a "discriminare" :D
 

FlorentinaS

Member
Inseamna ca eu sunt tare norocoasa, ca la noi la tara nimeni nu zice nimic, indiferent de cum arata plicul sau coletul, iar tanti de la posta ne si suna pe mobil cand primim coletul, ca stie ca e un efort sa ajungem la posta dupa-amiaza inainte de 4, cand se inchide.
Si cand platim pentru colet/recomandata, nu ne da pe loc factura si chitanta, ca sa nu ne tina sa asteptam la ghiseu, ne-o lasa in cutia postala peste o zi-doua...
 

Camik

Active Member
Si aici aplica aceleasi reguli.Mie mi-au respins coletul pt. ca nu era legat cu sfoara.Il aveam invelit cu coala dar era blindat cu scoci.
Si eu le-am aratat cum primesc din alte parti coletele dar au spus ca nu-i intereseaza.
Nu te poti certa cu ei pt. simplu fapt ca mai trimiti (primesti) flori si poti sa le iei de la posta praf....
 

bebe Iris

Active Member
Carmen, ii pare rau ca ai trecut prin atatea...si restul familiei.
Asa este si la noi la posta, insa doar daca sunt inscriptii pe cutii. Dar functionarele au hartie pregatita pentru cazul in care e nevoie sa inveleasca cutii si daca il trimit pe Sorin cu colete pe care doamnele le considera prea inscriptionate, e ok pentru ca i le impacheteaza ele :twisted: Oricum il cunosc deja si cand se duce cu un singur colet il intreaba: doar atat? :rofl: Acum nu mai trimit cu inscriptii, dar la inceput nu am stiut care-i problema si de ce sta Sorin o ora la posta cu coletele la invelit in hartie uni. :?
 

aleynad

Active Member
Moderator
:rofl: :rofl: :rofl: Carmen, situatia asta am povestit-o si eu acum 2 ani cu functionarele de la posta din rm. Valcea, nu-mi primeau coletele daca nu erau ambalate impecabil in hartie alba si legate cu sfoara. Multi nervi si peri albi mi-au mai facut! :mrgreen:
Intre timp am renuntat sa mai trimit coletele prin ghiseele din oras si am inceput sa le expediez prin posta de la mine din comuna, unde m-am imprietenit cu toti functionarii si toata lumea ma cunoaste si ma anunta cand am de ridicat vreun colet, ba mi-l aduc frumos si acasa! :D
si uite cum am scapat eu de nervi si de coala alba si de sfaoara :rofl: :rofl:
 

sarselia

Active Member
Moderator
Eu pe aici la orice Posta la care am fost mi s-a spus ca nu mi se primeste coletul decat in hartie alba si legat cu sfoara.Asa ca mi-am facut stoc si de hartie si de sfoara ca altfel nu am nicio sansa sa trimit colete.
Le-am zis ca am primit de n ori colete fara atatea pretentii insa au dat din umeri doamnele de acolo si atat..
Pacat ca regulile nu sunt facute pentru toti si mai ales nu sunt respectate pretutindeni...
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Si la mine in comuna ma cunosc doamnele de la posta. Ma anunta inca de la usa daca am primit ceva sau nu. Si nu m-au refuzat niciodata cu vreun colet oricat de mare sau minuscul ar fi fost. Dar se mai intampla uneori sa nu le functioneze calculatorul si atunci, in caz ca am posibilitatea si ma grabesc asa cum s-a intamplat azi, trebuie sa le duc in Bucuresti unde la anumite oficii postale mici, acceptarea coletelor ramanae la bunul plac al unei functionare nemultumite ca e deranjata de la interminabila conversatie telefonica cu prietena sau de la facutul manichiurii.
 
Sus