PITICII DE GRADINA

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Jasmine

Member
Sincer, n-am vazut subiectul pina in acest moment...
Oricum, n-ar mai fi multe de zis,n-am spus destule?...poate chiar am si plictisit pe unii,(dar fara intentie, da? )... fiecare cu placerea lui, la urma urmei...
Doua lucruri as mai zice, dar nu sa ma scuz pt. ce mi-am pus atitia pitici colorati in curte, fiind un kitsch, dupa parerea specialistilor...

1.Cu multi ani in urma am trait o scurta poveste de vis intr-un parc de distractie renumit din Olanda.Se numeste Efteling.Daca aveti vreodata ocazia sa-l vedeti, nu ratati sa-l vizitati.Macar din curiozitate.Nu e doar pt. copii, ci si pt. adulti.E un parc de distractii deosebit, unii spun ca e mai tare decit Disneyland-ul.Pe mine una m-a impresionat atit de tare incit am inceput sa visez ca voi cistiga la loto iar cu caruta de bani voi cumpara Cetatuia (dealul pe linga care locuiesc eu) si-o voi schimba intr-un astfel de parc de distractie sa se bucure si romanul meu.
Ei, n-am reusit sa cistig caruta de bani dar pina atunci, m-am gindit sa-mi fac un coltisor in miniatura cu pitici, care sa-mi aminteasca de acel parc de distractie...De departe, nimic nu seamana cu peisajul din parcul cu pricina dar...ceva imi aminteste de acel loc.Cui nu-i place ca mi-am pus atitia pitici in curtea in care traiesc, chiar nu ma deranjeaza deloc.

...si 2.Daca as fi singura acasa si as alege o muzica sa ascult, manelele ar fi pe ultimul loc...dar asta nu inseamna ca, daca stau intr-o incapere cu alti prieteni carora le place acest gen, nu as asculta...Chiar nu am nicio problema cu manelistii si manelele lor...Poate ca unele melodii sint chiar frumoase dar, nu se afla printre preferintele mele...
Deci, eu pot sa pun pariu cu tine Mihail, ca celor care le plac piticii NU se dau in vint si dupa muzica asta.Si, pun ramasag pe ce vrei tu!
 

Viovett

Member
Nici eu nu sunt fan, am avut unul cand fetita mea era mica si atata la plimbat de colo-n colo printre ghivece si prin gradina ca l-a spart.
Prin urmare singurii pitici pe care-i am sunt ...cei de pe creier :) . DAR, daca pana la venerabila varsta de 40 de ani am izbutit sa invat ceva a fost ca este FOARTE important sa faci ceea ce-ti place, incercand sa deranjezi cat mai putin pe cei din jur evident, dar "tinand cu dintii" de ceea ce te bucura si relaxeaza. Nimeni nu traieste in locul tau asa ca Jasmine, daca-ti plac piticii "go for it", n-are nici o importanta ce pareri ne exprimam noi pe aici atata vreme cat tie-ti rasare macar un zambet vazandu-i/manufacturand-ui etc...

In nici un caz n-as egala pasiunea pt pitici cu ascultatul manelelor. Prima cred ca tine de o tipologie umana care structural "refuza" maturizarea ( mie una imi pare rau ca nu pot fi asa ) iar a doua, din pacate, de lipsa de educatie dar si de marketing cultural. Spun marketing cultural pentru ca sunt convinsa ca adecvat ambalata cultura( inclusiv muzicala) poate ajunge la oricine . Amintiti-va doar, cei "mai trecuti", asa ca mine, ca inainte de revolutie persoanele cele mai simple care citeau colectia "Romanul de dragoste" citeau de fapt marea literatura universala ( Flaubert si Tolstoi, Dickens si...ce mai vreti voi).
 

Viovett

Member
ruxitzika a spus:
Piticii de gradina au fost o moda aparuta in Germania in urma cu vreo 20 de ani.
Aici http://www.flickr.com/photos/curiousexp ... 693930816/ sunt fotografii ale piticilor din gradina Palatului Mirabell - Salzburg - dateaza apox de la 1720 daca-mi amintesc bine.

Si la noi, cand eram copil, pe strada mare din Rm Valcea mergeam cu bunica si era "casa cu pitici" care data de la inceputul secolului ( bunica stia piticiii de cand era copil, casa apartinuse unei familii dar fusese nationalizata si facuta casa de protocol - prim secretar ceva...).
 

ruxitzika

Well-Known Member
Moderator
astia nu sunt chiar piticii ...contemporani. sunt probabil niste stramosi. oricum par mai reusiti. eu ma refeream la cei colorati, aia pe care ii stie toata lumea.
 

isabella

Active Member
Eu am in gradina un pitic micut cu o caprioara langa el si o casuta - buburuza. Le-am ales impreuna cu nepotica mea si pot spune ca sunt foarte simpatici , plac in special copiilor .
Oricum , nu vad cum puteti cataloga pe cineva dupa ''piticii din gradina'' . Mi se pare aberant si absurd !
 

Cristiana

Member
Dragilor, piticii de gradina cei "oribili si colorati" au fost inventati si pusi pe piata de catre "manelistii" germani de la Heissner, cine nu ma crede sa citeasca aici http://www.heissner.com/en/company/history/, asta prin 1872. Eu personal nu ma dau in vant dupa ei, dar nici nu mi-as permite sa etichetez pe cineva care-si doreste cat mai multi in gradina sa, asa ca hai s-o lasam mai moale.
 

Viovett

Member
Gabiuta, vazut-am coafeza :) maica-mii citind Anna Karenina, si tot profesionala avea asa ca...dar las' ca ne intalnim noi o data si povestim. :D


In ceea ce priveste Mirabell-ul si piticii din gradina lui, care nici macar nu-s asa de frumosi cum va par in fotografii, voiam doar sa punctez ca exista de muuuuuuult. Acum se fac din gips, e drept dar si ghivecele de azi sunt de plastic si in bucatarie avem tacamuri de inox si nu de argint, si avem si haine de plastic - fleece, ma rog si...nu mai am timp sa exemplific...deci si piticii sunt dingips sau din ce Doamne iarta-ma or fi :D
 

mimish

Active Member
Fiecare om are opiniile sale si daca el se simte perfect in preajma piticilor, foarte bine! Pana la urma, e alegerea fiecaruia! (Daca stam sa ne gandim....fiecare-i cu piticii lui) :evil:
 

sorina

Active Member
a

agitata si controversata Tema aeasta Gabiuto ...

Acum am dat si eu de ea intimplator .... vad ca de vorbit ati vorbit dar de aratat chiar daca aveti nu i-ati aratat . DESPRE EI SE VORBESTE IN PROPOZITIE NU ??? Ei bine i-am primit de la socrii si i-am pus unde ii vedeti si voi . Parerea mea este ca sunt simpatici 1-2. Nu cred ca mi i-as fi cumparat singura , dar nici nu ma derjeaza acum .
In Germania in gradinile oamenilor este inca plin de acesti pitici ..... magarusi lebede etc si muuuuulteeee globuri de sticla in virful unor bete ( astea chiar nu-mi plac deloc )
Desii daca vizitati Situ-rile cu gardini de acum nu veti dedea asemenea pitici . Ei totousi exista in mai toate gradinile .
DEci..... vreau sa spun ca depinde de gust , si personalitatea ta si modul in care pui in evidenta sau dimpotriva ( asortezi cu prost gust ) anumite elemente ca acesti pitici pe care unii ii numesc "kitschuri "si alte elemente pe care unii le numesc de bun gust ( pietre , lemn , vase de lut ) .
Daca gasesti o armonie intre ele eu zic ca este foarte bine si nu trebuie sa ne temem de cuvinte si de critici . Gradina ta te reprezinta pe tine pina in cel mai mic detaliu . Si vorbind in nume personal nu sunt perfecta nu-mi place perfectiunea si nici nu vreau sa fie totul perfect .Sunt in continua cunoastere si transformare .
 

mihai63

Member
Doamnelor si domnilor m-am hotarat:anul acesta nu mai plantez nimic in gradina in afara de PITICI :rofl: Astept critici si sugestii,eventual donatii(de pitici)
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Neah, la cum te stiu eu pe tine lasi toti piticii de pe lume pentru cateva plante care iti sunt dragi. :wink:
 

iris

Active Member
mihai63 daca tot te-ai hotarat asa "puternic" de-a planta pitici iata o sugestie :) pitici erotici
 

iris

Active Member
Nu, dar niciodata nu e prea tarziu pentru a experimenta noi tendinte. :) Am vazut de vanzare si crede-ma a fost o experienta unica :eek: Ma gandeam eu asa oare cei care dau banii pe astfel de capodopere o fi avand si menajere pentru ai sterge pe bietii pitici de praf. Eu una nu-mi pot imagina o doamna stergand piticii pe partile expuse..... :tavalit:
 

elenafles

Active Member
Daca gradina sau terasa e plina de plante multicolore frumos dezvoltate ,la ce va mai trebuie si pitici ????? :wink:
 

iris

Active Member
Va imaginati ce arma secreta poate fi un astfel de pitic? De cate ori m-ar deranja vecinii cu muzica lor de atatea ori l-as posta pe piticul "razbunator" fara a le da drept la replica. :)
 

ruxitzika

Well-Known Member
Moderator
Am extras din Gradinile noastre in 2009 discutiil legate de piticii de gradina

Jasmine a spus:
Nu stiu cum voi schimba gradina anul acesta insa, sigur ma voi inspira nitel si din ceea ce am facut anul trecut.
Eu m-am mutat la casa doar de un an si chiar daca nu am experienta in acest domeniu (al gradinii, amenajari, etc), am gasit sa improvizez totusi ceva, o mica gradinita de pitici (am eu o boala pe ei... :) ).Copiii au fost foarte incintati, si nu numai ei...
Iata pozele...sper sa va placa si voua:

Asa a inceput povestea piticilor, fiecare cadru avind cite o semnificatie:
http://i111.photobucket.com/albums/n156 ... ure066.jpg
http://i111.photobucket.com/albums/n156 ... ici/1a.jpg
http://i111.photobucket.com/albums/n156 ... athome.jpg
http://i111.photobucket.com/albums/n156 ... gfrogs.jpg
http://i111.photobucket.com/albums/n156 ... ngtree.jpg
http://i111.photobucket.com/albums/n156 ... hedrum.jpg
http://i111.photobucket.com/albums/n156 ... akfast.jpg
http://i111.photobucket.com/albums/n156 ... ehouse.jpg
Si asa s-a sfirsit (vorba vine...) cu noaptea de Inviere, cu candelute aprinse...
http://i111.photobucket.com/albums/n156 ... dles-1.jpg
Inafara de pitici, ligheanul ce "tine" lacul si alte miniaturi din plastic ce decoreaza peisajul, totul e facut de minutele mele doua... :D ...masuta, casuta, gardut, fintina, etc...E adevarat ca am uitat sa dau de mincare la familie intr-o zi... :D, dar se pare ca a meritat.
A fost cel mai frumos coltisor din gradina, dintre cite am incercat sa mai amenajez in toata curtea.
albela a spus:
Jasmine, ai maini de aur :D .
Jasmine a spus:
Multumesc Albela...anul asta sa vedem ce-o iesi, sanatosi sa fim... :roll:
mihail-the ex a spus:
eu am o teorie,ma rog ce-am vazut si prin alte tari,ce-am mai vorbit cu aia de-i cheama peisagisti(imi scot palaria in fata lor !),ce carti de specialitate am citit(cu una tradusa dorm cu ea la cap ),ce -am mai citit prin reviste,site-uri...infine,s-ar putea sa ma injurati...asadar,daca tot e sa-ti faci gradina,fa-o cu plante nu cu pietre si pitici.
Ce faci,te muti de la bloc,de la betoane,ca sa-ti pui pietre in curte,revii de la ce-ai plecat ?
Apoi,un pitic maxim doi ajunge,doar nu este depozit de pitici.Daca vrei sa faci colectie ii pui in niste rafturi,pt.time.Ca sa nu mai spun ca numai la noi in romanica gasesti pitici multicolori.
Asa se intimpla cind nu te consulti,cel putin,cu un specialist care este strict pregatit pt. acest domeniu.
Ceeee,in Gradina Botanica din Iasi sint pitici ? :(
...imi cer iertare,va rog sa nu ma-njurati...mama are peste 70 si...iar eu cam 1,80.,nu prea merge !
Defne a spus:
jasmine,parcurgand albumul m-am simtit ca in povestea Alba ca zapada,poate incerci si Scufita rosie
Gabiuta a spus:
Nu ai suparat pe absolut nimeni dar nu ai inteles sensul spuselor mele.......Nu are importanta :D .
...........si mie imi plac toate aceste "ornamente " de gradina de care zici mai ales pentru o gradina mare care sa le puna in valoare.Dar si aici este de discutat .Ca sa nu mai zic de aspectul financiar ;nu oricine isi permite a-si face o gradina asa cum vede prin reviste sau viseaza sa o aiba.Cred ca esti de acord cu mine.
Nu faptul ca nu ti-ai turnat trotuare de beton si ai plantat pietroaie ci pentru simplul fapt ca nu ai luat in considerare placerea pe care a avut-o Jasmin cind a terminat acel colt pe care ea l-a considerat "de suflet" si in care " a pus suflet" sa-l faca.Asa i-a placut ei.Asa a fost frumos pentru ea.Asa a considerat ca arata bine.Poti sa o condamni?Daca in gradina ta nu ai pitici nu este neaparat necesar ca si altii sa nu aibe.Cred ca esti de acord.Daca tie iti place gazonul cu brazi afla ca mie nu imi place .Este o gradina moarta fara viata,rece.
Imi plac gradinile cu suflet (poate nu cu pitici :oops: ) ,aranjate cu gust dar dupa gustul meu si fara nici un fel de modestie ma consider o persoana cu muuuuuuult bun gust.
Daca vrei mai polemizam............
Si inca ceva:si eu ador Grecia :D
iraira a spus:
Mie in general nu-mi plac piticii in gradini, poate si din cauza ca in ultimul timp s-a umplut "piata" de ei, dar imi place in schimb ca i-ai pus "in poveste " pe fiecare...unul scoate apa, alba ca zapada sta pe bancuta, etc...cred ca e foarte amuzant pentru copilasi. Bravo
ghia_don a spus:
Vai, Mihail, stai calm...nu vrem ca vreo vorba sau imagine de pe aici sa devina motiv de suicid :eek: :wink: ...
Nici mie nu-mi plac piticii, dar asta nu inseamna ca ma supara prea mult vederea lor...important este sa nu fie in gradina mea :rofl:
ghia_don a spus:
Vai, Mihail, stai calm...nu vrem ca vreo vorba sau imagine de pe aici sa devina motiv de suicid :eek: :wink: ...
Nici mie nu-mi plac piticii, dar asta nu inseamna ca ma supara prea mult vederea lor...important este sa nu fie in gradina mea :rofl:
mirelush a spus:
ghia_don a spus:
Vai, Mihail, stai calm...nu vrem ca vreo vorba sau imagine de pe aici sa devina motiv de suicid :eek: :wink: ...
Nici mie nu-mi plac piticii, dar asta nu inseamna ca ma supara prea mult vederea lor...important este sa nu fie in gradina mea :rofl:
CORECT !!! :wink:
Jasmine a spus:
... :rofl: :tavalit: Draga Mihail, daca imi permiti sa ma adresez asa...Daca stiam ca iti displac atit de mult piticii, crede-ma pe cuvint, scriam la inceputul mesajului meu: interzis celor ce nu iubesc piticii, risc de atac de panica, infarct,etc...
...Ce daca unii au mai multi pitici?!...poate si pe creier?... :rofl:...vorba aia, ...fiecare are stolul lui, nu?
Deci, aveam o bucata de pamint nedestelenita de...dintotdeauna, ca era o livada batrina.Era sa o las asa?... chiar daca n-am terminat casa si nici nu eram hotarita cum sa aranjez gradina de la bun inceput.Am pus eu niste flori, legume pe unde am putut (ca era mult prea mult de sapat) dar m-am gindit si la un coltisor de gradina care sa ne mai delecteze privirile, atunci cind sintem obositi.Copiii au fost fericiti (jucindu-se cu piticii, scotind apa din fintina, etc...), noua ne placea sa privim la acest peisaj miniatural (piticii au pina in 12-15cm inaltime), vecinilor ce treceau prin fata casei si oaspetilor nostri le-au placut (s-ar putea, din politete, sa ne fi facut complimente gratuite... :D ) pina si motanului ii era bine la soare numai in curtea piticilor, linga lac...uneori privea in apa dupa pesti (din pacate, n-am ajuns atit de departe in detalii sa populez lacul cu peste, pardon, ligheanul cu apa, de doar o galeata si jumatate de apa, continut). Deci, punct ochit, punct lovit...defect profesional, ce sa fac?
Asa ca, Mihail, esti prima reclamatie pe fata... :D...si din aceasta cauza, m-ai pus serios pe ginduri... :visator: ...Ma gindesc ca vara asta n-o sa mai fac o gradinita cu pitici...voi face ceva mult mai interesant si distractiv, oare cu ce?...si CU PITICI!...adica mai am si alte diverse animalute, etc.(as prefera sa arat dupa, ce am facut)...
Dupa ce termin, te invit si pe tine, daca tot esti pe aproape...poate poate,pina la urma incep sa-ti placa piticii...vorba aia, cui pe cui se scoate... :D ...Hai c-ai fost dragut!
Gradina mea nu s-a limitat doar la acest colt ...Tot incerc sa-mi fac un album cu poze sa v-o arat (nu e chiar senzationala, e primul an totusi, cit am putut face in citeva luni cu minima experienta, putin timp si multe responsabilitati, zic eu...?!) dar nu stiu de ce nu-mi reuseste descarcarea pozelor...voi mai incerca...

Aaa, uitai sa mai spui ceva.Nici dupa carte n-am sa-mi aranjez gradina, pentru ca asa se poarta sau asa a dat tonul/a scris dl.Cutarica...Cre'ca tot imaginatia mea am s-o folosesc...Important e sa creez ceea ce-mi face bine si placere mie si alor mei.Cui nu-i place, sa se mute la casa lui... :rofl:
Hai sa auzim numai de bine ! :D
mymo a spus:
Important e sa-ti bucure tie sufletul,si daca piticii pot sa o faca....la cati mai multi! :D
Jasmine a spus:
Asta ma gindeam si eu...ce monoton si plictisitor ar fi sa ne bucuram toti doar de acelasi lucru, zic si eu...

....si apropos de pietre, si noi (incluzind copiii) cascam ochii pe strada sau prin locuri rupestre, dupa pietre cu forme diverse, speciale, etc.Ultima data sotul a adus in portbagaj, intr-o deplasare mai indepartata fiind, o piatra destul de maricica... parea f. antica si de pe fundul marii... :eek:
Pin' la urma, sper sa nu facem o cariera de piatra in curte ... :D...dup-aia, ce ma fac, daca nu mai am loc pt. pitici?! :rofl:
mihail-the ex a spus:
@Mirelush + Ghia_don,

...facem pariu "ca te urci pe pereti" daca-i zaresti pe geam ori peste gard in curtea vecinului ???
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus