Narcise

kerkyra

Well-Known Member
As vrea sa mut niste narcise galbene. Cand e indicat sa le scot din pamant? Parca citisem ca ar mai trebui lasate, ca acum isi inmagazineaza energie pentru la anul. Aceeasi intrebare as avea si pentru lalele. De pus stiu ca se pun la toamna.
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Cam pe la început de iunie, când li se usucă fruzele, le poţi scoate pe toate. Le ţii în loc uscat şi răcoros, iar toamna le aşezi în noua locaţie.
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
La narcise scoaterea poate fi si in iulie... la mine in gradina frunzele narciselor rezista pina in mijloc-sfirsit de iulie.


Sezonul narciselor e aproape sfirsit, dar citeva mai tirzii tot mai au flori si cele foarte tirzii abia au inflorit :



 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Superbe târzioarele! :D


popgeo a spus:
La narcise scoaterea poate fi si in iulie... la mine in gradina frunzele narciselor rezista pina in mijloc-sfirsit de iulie.
Cazul tău, Geo, e unul mai special. :) Cu atâtea feluri de narcise, cu reprezentanţi din toate perioadele de înflorire, e şi normal ca perioada de vegetare să se întindă mai mult la unele varietăţi. Oricum ideea e că pot fi scoase în momentul în care frunzele s-au uscat. Din iunie la soiurile timpurii până spre sfârşitul lui iulie la cele târzii. Depinde ce are în grădină. Cum zicea de narcise galbene, mă gândeam că are din cele clasice timpurii. În cazul lor în mijloc de iulie rişti să nu le scoţi pe toate dacă n-ai marcat bine locul, fiindcă orice indiciu dispare până atunci.
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Infloresc ultimele narcise (duble albe) (Double Tresamble si Calgary) si continua unele din cele tirzii...



 

IULIA

Active Member
si la Braila, care cred ca acum e postata undeva pe linga Ceahlau :evil: , abia acum sint inflorite deplin.
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Ce superbe Alfa.....la mine narcisele tirzii sint pe ultima suta de metrii...

 

elipopa

Active Member
ieri am fost in padure, unde spuneam femeile din sat ca e o poiana a narciselor! am gasit-o!! am venit acasa cu trei tufe imense, le-am luat cu pamant cu tot, am zis ca mor pana am ajuns acasa, ma dor toti muschii!
sunt narcise tarziii si femeile din sat zic ca sunt cu floarea dubla si foarte parfumate!!
inca nu sunt inflorite, am gasit una mai avansata si am desfacut floarea, pare dubla! abia astept sa vad, sper sa mai reuseasca sa infloreasca in acest an sa ma bucur de frumusetea lor!!
in drum spre poiana am gasit si orhidee salbatice cu bulbi am luat mov inchis , roz inchis si deschis si galben!! sper sa le placa in gradina mea si sa rasara si anul viitor!!
am inteles ca e si ornitogallum umbellatum , mai sus pe munte, saptamana viitoare iar la drum.........(am vazut la o vecina in gradina inflorit asa stiu ce floare este) :D :D
 

carmenushka

Active Member
kerkyra a spus:
Cum au aparut bulbii florilor de primavara in magazine, vreau sa mai iau cate ceva, si mi-ar placea narcise Salome si Tahiti. As vrea insa o parere de la cineva, legata de prima, Salome: are intr-adevar mijlocul roz? Pentru ca am gasit ambalaje pe care aratau asa
http://light.sunphoto.ro/photos/normal/ ... LYEZWK.jpg
dar si altele cam asa
http://www.hollandfarming.ro/uploads/Image/Salome2.jpg
si nici de pe net nu prea m-am lamurit.
Daca dai cautare pe iamgini in google "daffodil Salome" vei vedea ca nu e deloc roz, mai degraba un orange spalacit spre somon
http://www.google.ro/search?hl=ro&qscrl ... 80&bih=753
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Corina, uita-te in albumul lui Popgeo. Daca gasesti narcisele acelea acolo, contacteaz-o pe mama lui si intreaba daca mai are bulbi de vanzare din narcisele respective. Eu sigur am cumparat de la el acum 2 ani si au iesit asa cum mi le-am dorit.

Asa a inflorit anul trecut cea pe care am cumparat-o eu. Anul asta nu am mai facut poze.
 

kerkyra

Well-Known Member
Multumesc, Carmen. Cred ca incep sa ma lamuresc ca totusi rozul de pe ambalaj e un pic "aranjat" :D
 
Sus