Lacramioare

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Sunt plante de pădure, cresc la umbra arborilor. Nu le place soarele. Ale mele stau pe strat unde bate puţin soarele dimineaţa, protejate de tufa imensă de lonicera. Şi s-au înmulţit teribil în cei 6-8 ani de când le am. Am pornit cu câteva fire şi anul trecut am aruncat o găleată plină şi tot mai am multe!
 
Iubitelor,peste tot le place...la mine sunt si la soare si la umbra,si-n pamant si-n pietris...sunt peste tot.Am incercat sa scap de ele...dar am inteles pana la urma ca nu se poate.Ia fiecare an dupa perioada de inflorire ,smulg toate frunzele si las loc liber pentru celelalte flori.
 

madairina

Member
Sa va arat si lacramioarele mele primite de la alisamada. Am plantat cateva in ghiveci si le-am lasat in bucatarie iar restul sunt in gradina dar lor nu le-am facut inca poza.
 

alfa

Active Member
Hmmm, ale mele inca nu au iesit din pamant :? Maine trebe sa racai un pic pe acolo ca sunt taaare curioasa :)
 

mirela06

Active Member
Sunt tare ”active”Madriana :rofl:
Eu ce sa va spun.Am descoperit unde erau celelalte muuulte. Linga un gard si sunt bune merci. Tufita care a mutat-o sotul (deocamdata numai una am descoperit), am scos ce am putut ( sunt sigura ca au ramas si alti bulbi) si i-am oferit finei mele.
Zic eu ca pt. inceput, m-am descurcat ...onorabil :rofl:
 

mirela06

Active Member
Alfa, draga mea poate este mai frig in zona ta sau s-a intimplat ceva de nu au iesit! Chiar nu se vede nimic?
Poate, vorba ta, sa racai putin la locul unde crezi ca sunt, sa vezi ce s-a intimplat.
 

Edelweiss

Active Member
Ca sa nu se intinda prea mult, nu se poate ingropa un recipient fara fund? Radacinile nu au cum trece prin peretele recipientului si nici prea adaci nu sunt radacinile :wink: :oops:
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Ale mele au rasarit, in sfarsit, cele mai inaltute au cam 3-4 cm:dans: Si sunt de doua ori mai multe decat anul trecut :D
 

ghia_don

Active Member
La mine s-au intins si au ocupat cam mult spatiu, si sint marisoare, le ies si tijele florale la unele din ele..
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Lacramiorele mele sunt maricele, incep sa se desfaca fruzele, dar doar UNA dintre ele are si tija cu floricele :cry: Oare de ce? Ca nu-s inghesuite, in 2008 toamna le-am mutat in alt loc si primavara trecuta au inflorit aproape toate :?
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Le place umbra... daca au prea mult soare se cam chinuiesc...
 

claude

Well-Known Member
Moderator
popgeo a spus:
Le place umbra... daca au prea mult soare se cam chinuiesc...
E drept ca vara cam au soare vreo 3-4 ore...poate e prea mult pentru ele fiind vorba de orele cu soare cam fierbinte :? Asta inseamna sa le mut iar...oare sa astept toamna pentru asta sau daca mai stau o vara cu soare anul viitor iar nu vor inflori? Sufera daca le mut acum?
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Mnina a spus:
Recomandabil e la toamna.
Ei, Mnina, ma gandesc eu ca e recomandabil la toamna, dar ma intrebam daca pot sa fentez cumva, si, daca nu sunt sensibile la transplantari in vegetatie, sa fac treaba acum :( O sa incerc sa ma abtin :(
 

claude

Well-Known Member
Moderator
foarte dragalase...ce placut sa ai in iunie lacramioare inflorite!!! Mie imi plac foarte mult lacramioarele, sunt atat de delicate!
 

popescu gp

Well-Known Member
plante ierboase de gradina

Le am de doi ani si sper sa se inmulteasca la anul mai mult.Se inmultesc mai putin decat cele albe si nu acapareaza terenul
 
Sus