AngelEyes: Hmm...in cazul asta astept sa treaca caniculele astea si o sa mai incerc si eu :mrgreen: Pe la sfarsitul lui august sau inceputul lui septembrie,cand va fi mai racoare ca acum n-o nimeresc deloc cu udatul la butasi.
riana: eu nu am inmultit prin seminte, stiu ca se poate ,dar mai stiu ca magnoliul din seminte infloreste dupa 10 ani. e mai simplu prin butasi si infloreste din al doilea an.
Gabiuta: Am si eu seminte.Le-am cules sa ma joc cu ele
si daca si iese ceva o sa ma laud la voi
riana: am inteles ca le trebuie un tratament special.
michaela: Eu am incercat si din seminte, butasi dar n-am avut rezultat.
Cea mai buna metoda este marcotajul- 100% rezultat.
Probabil ca in sere sau pepiniere se fac inmultiri pe seminte dupa care se altoiesc,,, dar este o metoda greoaie si de lunga durata.
riana: ai dreptate prin marcotaj e cel mai simplu si 100%
Gabiuta:
riana a spus:
am inteles ca le trebuie un tratament special.
Daaaaaaa?
Nu m-a preocupat sa citesc INCA.
Oare trebuie sa le dau la babuini sa le mestece?Si sa le urmaresc apoi evolutia?
hapy: salut fetelor!am incercat si eu din seminte puse in apa calda 3 zile si apoi in pamant.n-a mers :x asta anul trecut.Riana,ai reusit din butasi,cand se recolteaza? :? acum 2 saptamani am sadit iar seminte asa de amorul artei!
a incercat cineva in verde?cred ca e vorba de lastari in timpul verii!nu mai stiu unde am citit.
a:
sicora fabian: Pune seminţele la stratificat şi seamănă-le în primăvară! Germinează 100%.
riana: eu nu am incercat insa am cumparat unul in toamna prins prin butusire pus din primavara. de la cine am cumparat a zis ca asa e cel mai simplu.
bunica sotului meu are un magnoliu f mare. cum sa fac sa prind prin marcotaj deoarece crengile nu ajung pana la pamant. am incercat sa bag un ghiveci pe o creanga si am pus pamant in el si am crestat putin creanga insa nimic. sigur nu se face asa. ghiveciul sta in pom de 3 ani si tot nimic.
hapy: esti figura mare,n-am auzit asa ceva.Riana ai multa vointa.mai am o prietena care la fel ca tine altoieste pomi,trandafiri cu sticla in cap,taie la vie si la pomi fructiferi ca un barbat! :barfa: Fabian ,ce inseamna stratificare(sau cum se face?)spre rusinea mea nu stiu la seminte!
riana: din cate stiu semintele se pun in nisip pana in primavara, si se uda.
sicora fabian: Seminţele amestecate cu nisip reavăn până in primăvară.
hapy: multumesc!si putina iarna de la Slobozia ca sunteti prea infierbantati!
http://hapy.sunphoto.ro/Slobozia semintele se tin la stratificare la 5 grade(in frigider)