Indragostiti de trandafiri

irinabv

Active Member
Moderator
Aveau doar mugurasi rosii, unii dintre ei. Au fost pusi asta toamna si de-asta ma gandesc ca poate erau mai sensibili. Oricum, nu mai am ce sa fac decat sa stept. Mai am unul mai vechi in teritoriul cainelui pe care de doi ani nici nu m-am mai chinuit sa-l acopar pt. ca, la fel, dragul de catel fura imediat petul. A trecut cu bine de iarna si a inflorit fara probleme. Oricum, cum vine o zi mai calduroasa, saptamana asta neaparat, imi pun si eu copacelul in curte, si mi-am mai luat unul galben catarator.
 

victoria

Active Member
Eu inca nu am demusuroit trandafirii si bine am facut,caci cu variatiile astea de temperatura era vai de ei.Cel putin ,in Februarie cand a fost ba cald , ba ger m-a exasperat.Acum vad ca sunt bine si au deja o multime de muguri noi.Deja i-am tuns zilele trecute.
 

irinabv

Active Member
Moderator
Am plantat week-end-ul trecut trandafirii pe care i-am cumparat. Mai putin unul copacel mai inalt. Mi-am dat seama ca am o problema cu trandafirii copacei. La mine uneori bate vantul foarte tare si exista riscul sa se rupa coaroana, acolo unde este altoiul. Pe cel mic l-am proptit cu niste bete, sper sa reziste. Cu cel mare ma mai gandesc. Am mai plantat unul galben catarator si vad ca au inceput sa se maroneasca unele frunze, au niste zone uscate, casante. Purici nu am vazut. Oare trebuie sa-l stropesc cu ceva? Ingrasamant nu le-am pus la plantare ca parca am citi undeva pe forum ca nu trebuie sa-i stresezi cand ii plantezi.
In rest, ceilalti trandafiri pusi toamna trecuta s-au prins toti, desi au prins ultimul ger descoperiti.
 

irinabv

Active Member
Moderator
Si inca o intrebare, daca nu va suparati. Trandafirii se taie primavara sau toamna? ca eu ii taiam toamna, dar vad ca voi o faceti primavara. La cei plantati acum trebuie sa le tai varfurile crengilor? Au fost doua intrebari :oops: :rose:
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
La prima ,da eu ii tai primavara.Pentru estetica poti (daca vrei neaparat )sa le tai virfurile toamna dar asta depinde de tine.Primavara se fac tunderile pentru o inflorire abundenta si regenerare.
Si doi nu ,nu tai nimic.
 

MONIS

Member
eu toamna obisnuiesc sa ii curat de frunzele uscate doar...insa primavara ii tai serios.....mai putin copaceii,piticii si cataratorii....care primesc doar mici ajustari....
 

mg

Member
Primavara este bine de taiat . Se mai poate intimpla , si la tufele vechi cit si noi , ca unii lastari pe care i-am lasat , sa " merga " greu , sa inverzeasca mult in urma altora ...Dupa mine acesta este un semn ca au fost afectati de gerul iernii asa ca trebuie eliminata partea respectiva . Asta se poate intimpla si cu unele virfuri ale lastarilor trandafirilor cumparati , noi .
La trandafirii noi plantati , cunoscutele 3 " bete " , dupa ce da un lastar puternic , eu tai partea imediat superioara .
 

iraira

Member
Bunicii mei au trandafiri in curte de cand ii stiu :) si intotdeauna ii taie toamna si fac musuroi la radacina.Intotdeauna sunt plini de flori si infloresc pana toamna tarziu.
 

irinabv

Active Member
Moderator
Si ai mei au crescut la loc anul urmator desi i-am taiat doamna destul de mult. In nestiinta mea, ca sa nu-i zic altfel, l-am taiat si pe ala catarator. Noroc ca il plantasem abia vara trecuta si nu apucase sa creasca prea mult. Acuma vad ca a pornit-o din nou la drum.
 

albela

Active Member
Sunt foarte suparata ca deja am gasit afide pe trandafirii mei. Abia au dat frunzulitele si deja trebuie sa ma lupt cu afurisitele astea :( . Acum le-am curatat manual pe care le-am gasit dar mai departe va trebui sa ii stropesc.
 

irinabv

Active Member
Moderator
Si eu mi-am cumparat un trandafir din Metro, l-am plantat intr-un ghiveci si a doua zi l-am gasit PLIN de purici rosii (nu stiu cum se numesc). L-am stropit cu un spray cu insecticid de vreo doua ori, l-am mai lasat un pic apoi l-am stropit cu apa multa. Deocamdata e mai bine. Ma uit zilnic la el si tot ce mi se pare ganganie o omor.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Madalinaaaaaaa............ :cry: nu ma simt vinovata cu nimic :( Nu ti-am facut nimic :( De ce ma chinuiesti ? :rofl:
Sperbisimi................fara cuvinte!
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Tu de ce nu dormi Gabiuto la orele la care oamenii normali dorm??? Na, de-aia te chinuiesti! Ca nu esti cuminte! :rofl:
 
Sus