Hoya carnosa

daisy111

Active Member
:eek: :eek: Pe cuvantul meu ca eu nu am mai vazut pana acum una asa de mare,ancorata pe un perete!!! :eek: Este superba!!!!! :hipnotizat: Sa-ti traiasca inca 10ani,si mai multi de atat!!!!! :clap:
 

mena

Member
Dorinas, sa stii ca o ud doar atunci cand pamantul este uscat(incerc cu degetul pamantul in adanc)., dar cred totusi ca ai dreptate cu substratul...nu-mi mai aduc aminte cand i l-am schimbat :oops: ceea ce inseamna ca a trecut ceva timp Crezi ca as putea sa o mut intr-un ghiveci un pic mai mare si sa adaug pamant nou pe margine? Sau sa astept sa i se treaca florile?
Oricum, merci pt idee....uitasem de substrat :wink:

Daisy, merci pentru urare. :* Sper sa aiba viata lunga ca imi este tare draga.
 

dorinas

Member
Pai io zic sa faci operatiunea de transplantare dupa inflorire, doar daca ti se pare o urgenta, ii cad multe frunze, atunci faci transplantare.
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Minunate varietăţi şi exemplare aveţi! :eek: :clap: Se vede treaba că vă pricepeţi să le îngrijiţi! Prin urmare poposesc şi eu printre voi să mă sfătuiţi unde greşesc eu cu exemplarele mele h. carnosa. Am două, mature: una cu creştere dirijată şi una lăsată liberă . Aşa cum se observă abundă în lăstari şi frunze. Sunt neîntrecute când vine vorba de crescut (cu toate că cea dirijată a avut ceva probleme, o boală a frunzei şi în iarnă şi-a rărit puternic frunzişul, acum primăvara a recuperat serios cu noi şi multe mănunchiuri de frunze).
Am probleme cu înfloritul. Înfloresc anemic (5-6 flori, o singură dată) şi nici măcar anual. Deşi a doua are 5 ani abia anul trecut a înflorit o dată, iar acum a dat câţiva (vreo 7) pedunculi florali noi, dar nu prea bogaţi. Pedunculii vechi stagnează sau şi i-au pierdut după o înflorire. :( Nici vorbă să dea flori în acelaşi an pe acei pedunculi!!
Ce mă sfătuiţi?

Le ofer următoarele condiţii: loc foarte luminos, dar fără soare direct, udare când se usucă substratul la suprafaţă (cu îngrăşământ pentru plante cu flori diluat - puţin sub indicaţii, cam la 2 săptămâni), repaus iarna la 10-15 grade cu udare foarte rară. Am schimbat substratul în vara trecută, de asemeni ghivecele.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Totul e ok in afara de faza cu ghivecele. In mod normal dupa transplantare dureaza 1 an pana fac din nou flori.
 

angela draganoiu

Active Member
cum v-am spus am cumparat o carnosa in primavara asta. n-a crescut aproape de loc, sau mai bine zis nu se vede sa fi crescut. acum o alta intrebare poate v-o puneti si voi. voi pleca in concediu si imi pun deja probleme cu udatul in lipsa mea si ma gindeam sa pun ghivecele mici pe cutii cu apa si snur. acum vine intrebarea oare udata asa se va supara ? voi ce parere aveti ? voi cum procedati cu h.carnos in astfel de situatie.
 

dorinas

Member
In principiu hoya nu se uda prea tare , eu de exemplu o ud de 1-2 ori pe saptamana in functie de temperatura. Daca e pui atunci risti sa-i putrezeasca radacinile. Daca e planta matura atunci cred ca e ok, rezista mai bine. Depinde si cat timp lipsesti si cum o sa fie vremea. Eu daca lipsesc o saptamana le ud inainte de plecare putin mai tare si gata.
 

angela draganoiu

Active Member
multumesc Dorinas. cred ca e pui dupa dimensiuni, ca varsta cred ca are vreo 2 ani. problema e ca o sa lipsesc cam mult de acasa, adica vreo 20 si ceva de zile cu pauza de o zi pt reinoirea hainelor. nu stiu ce sa fac.
 

tinaM

Member
Cum a zis si Dorinas, carnosa este rezistenta la seceta, daca o uzi inainte de plecare si inchizi si umbresti fereastra, va tine asa si zece zile, fara probleme (presupun ca ziua de pauza este la mijlocul perioadei). Si avand in vedere caldurile din Bucuresti, ii mai poti pune si o tavita cu pietricele si apa sub ghiveci sau pe langa el, ca sa creeze un mediu mai umed. Succes.
 

dorinas

Member
Poate ca ar fi apropiata de cularea rosie Hoya carnosa Krimson princess, am si eu un exemplar dar inca nu a inflorit. In orice caz bobocii sunt rosii dar florile nu cred ca sunt chiar asa rosii.
 

tinaM

Member
O poza poate fi inselatoare, la o adica poti schimba un pic pozitia aparatului si culorile vor fi mai intense.
Ar putea fi un hibrid. Unde ai vazut/auzit de ea?
 

IZA

Active Member
:D Fetelor, uitati-va si voi ce am gasit in casa unei tanti de pe aici


Zicea ca are mai bine de 15 ani. Sta intr-un hol destul de putin luminat dar neincalzit iarna. Avea si flori dar nu se vad ca erau sub frunze. :visator: :fluierat: Cornelia, ce zici???
 
Sus