Gradinile noastre in 2012, planuri, idei, realizari

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Mg .. nu dispera.. mai vin si ierni mai nasoale din cind in cind.
Ideea e sa incerci sa faci anumite obstacole ici si colo in asa fel incit sa se creeze un fel de protectie. Multe plante au o capacitate remacabila de a se reface.

mg a spus:
Dupa o iarna cu aproape 2 m zapada si zapada inghetata cazuta de pe casa , in mica mea gradina incep sa apara semnele dezastrului . Zapada se retrage si ce vad :twisted: .... trandafiri rupti de la radacina , braduti rupti , aproape totul este rupt .....
Nu vreau sa ma enervez caci stau prost cu tensiunea .... cred ca de toata munca mea s-a ales praful .
Probabil ca voi transforma totul in gazon si gata ... M-am saturat sa tot pornesc de la zero .
 

tama

Member
din pacate nici primavara asta nu pot amenaja gradina :cry: :cry:
se preconizeaza ca prin toamna vom termina cu santierul si abia atunci pot misca ceva
nu stiu daca va fi gata casa, sa locuim in ea(la rosu va fi gata siguuur, finisajele - depind de finante :cry: ), dar vom termina cu mormanele de pamant,nisip, etc. si voi reusi sa plantez magnoliile si trandafirii
restul ... anul viitor
 

albela

Active Member
Prima mea gradina o stiti, am tot pus poze cu ea de-a lungul anilor, dar acum am o gradina noua. Sunt plantati deja vreo 30 de pomi, dar mai e de lucru la ea cu siguranta. Nu vreau sa investesc prea mult in gradina (ca nu am de unde nu de alta), dar am totusi nevoie de niste idei de amenajare minima. O sa fac o schema a gradinii si poate cineva are vreo idee :oops:.
 

Pocalinda

Member
tama a spus:
din pacate nici primavara asta nu pot amenaja gradina :cry: :cry:
se preconizeaza ca prin toamna vom termina cu santierul si abia atunci pot misca ceva
nu stiu daca va fi gata casa, sa locuim in ea(la rosu va fi gata siguuur, finisajele - depind de finante :cry: ), dar vom termina cu mormanele de pamant,nisip, etc. si voi reusi sa plantez magnoliile si trandafirii
restul ... anul viitor
Tama te sfatuiesc din proprie experienta sa profiti de timpul pana e gata casa si sa pui pomii pe care ti-i doresti si sa-i protejezi de santieristi :rofl: Eu nu am pus nimik in gradina cam un an si am pierdut timp valoros. Nu ma refer la o amenajare definitiva dar poti perimetral sa pui deja caci e important sa vezi ce se prinde si sa si creasca pana te vei muta.

Cand m-am mutat eu nu era un ciot macar pe teren, daca puneam livada si gardul viu pe langa gard cand m-am apucat de casa acum eram departe :)
 

iris

Active Member
Am revenit cu un coltisor aproape terminat deeeeci :)

http://irismihnea.sunphoto.ro/Punct_si_ ... t/66609064 Ieri am reusit sa plantez o parte din plante. La intrare de-o parte si de cealalta am plantat cimisir sper ca in timp sa-i dau o forma globulara ceva mai in spate ienupar "Old Gold" ( ma documentai' ) apoi am plantat cele doua salcii japoneze si in final am pus doi suporti "evantai" pt. trandafirii Eden Rose :indragostit:
http://irismihnea.sunphoto.ro/Punct_si_ ... t/66609026
http://irismihnea.sunphoto.ro/Punct_si_ ... t/66608912
Pt. ca m-ar fi costa o avere sa cumpar borduri la o asa suprafata am delimitat gradinutza cu bolovani :mrgreen: e cea mai sofisty-trendy bordura :giggle:
 

taia

Active Member
Foarte bine arata ! Bine ca bordurile sunt scumpe si ai pus bolovani. Se incadreaza mult mai bine intr-o gradina.
 

lucia2002

Active Member
danceonline a spus:
Vara trecuta am luat o matrita de fibra de sticla pentru un ghiveci cu diametrul cam de 40 cm si am tot turnat vreo 12 ghivece ... Par sa fi trecut cu bine de prima iarna ;-)
Desi sunt destul de grele, pentru mine e un avantaj pentru ca am 2 lupi care fac ravagii ...
Important este sa le stabilesti locul definitiv, fiindca odata umplute cu pamant iti va fi mult mai greu sa le muti de colo-colo.(Sau poate te ajuta si atunci cainii, cine stie?) Sa le faci o fotografie, sunt curioasa cum ti-au iesit.
 

elianna

Well-Known Member
Frumoase ghivece. De unde ai luat matrita?
Si cainii sunt frumosi dar eu m-am hotarat la unul mic, sa nu-mi strice florile :rofl:
 

danceonline

Member
Matrita am cumparat-o de pe net de la un domn Bogdan Slavu, din Craiova. Adresa o gasit pe pagina mea de SunPhoto la 'Link-uri utile'.

M-a costat 300 RON cu tot cu transport; are si alte modele mai mici si mai mari. Matritele nu sunt de cea mai buna calitate, in sensul ca detaliile sunt cam sterse si am fost nevoit sa ranforsez marginea matritei pentru ca era cam slaba si nu am vrut sa se rupa.
Eu le-am fabricat cu ciment alb si mozaic de marmura de aceea sunt albe (nu sunt vopsite/varuite) dar se poate foarte bine si cu ciment gri si nisip sau agregat fin; imi intra cam 2 saci de ciment alb la 5 ghivece si 1 sac de mozaic la 3 ghivece (stiu ca e relativa exprimarea, dar nu sunt sigur de greutatea/volumul sacilor); timp de mixare si turnare ~ 20 min; timp uscare (pentru scoatere din matrita) ~24 ore (uscarea completa 4-5 zile la umbra, sub folie pentru a nu se usca prea repede); pret estimat ~25-30 RON/buc (cu ciment gri si nisip, probabil 15-20 RON).
Sau, le gasiti pe okazii (la acelasi vanzator - search 'ghivece beton') cu 40 RON + 20 RON transport.

Mie imi face placere sa bricolez de aceea am investit in matrita; la urma urmei, de 300 RON cat am dat pe matrita luam 5 ghivece de gata ...
Oricum, cred ca vor tine mai mult decat teracota ...
 
Sus