Gloxinia,partea a 2-a

popescu gp

Well-Known Member
gloxi

Gloxiniile primele care au intrat la somn din cauza caldurilor s-au trezit si sunt nevoit sa le pun in vegetatie;este primul an cand patesc asa ceva
 

dorica

Member
la fel si eu.. :D
ale mele au intrat la somn in urma cu 2 luni ,iar acum cand m-am uitat la ele am vz ca una a inmugurit deja
ce sa fac? s-o scot la lumina? nu cred ca-i cazul s-o chinuiesc acolo la intuneric!!!!!!
voi ce parere aveti? :gandit:
 

popescu gp

Well-Known Member
gloxinia

Si la mine gloxiniile ce au cerut somn la sfarsitul verii acum au inmugurit si le-am scos la vegetatie;este primul an cand patesc asa ceva;cred ca timpul calduros a avut influienta
 

anadometia

Member
Si la mine una a intrat in vegetatie ,asa ca am asezat ghiveciul la lumina si am lasat plantuta sa-si urmeze cursul.
 

fisulix

Member
Si la mine dadeau semne de vegetatie, in schimb m-am hotarat sa le tai frunzulitele anemice iesite si sa le pun intr-un loc mai friguros pentru ca nu cred ca au lumina suficienta in perioada asta sa se dezvolte frumos.
 

sini

Well-Known Member
Un microb, care circula pe aici,da o boala incurabila.Priviti cu ce m-am pricopsit azi
 

sebii

Member
am luat si eu de la dedeman acum o saptamana si mai are putin si moare: (( , am zis ca e ultima floare care o mai cumpar de la supermarket ca am pierdut o groaza asa
 

sini

Well-Known Member
Sebii,pune frunze la inradacinat.Eu asa fac cu gloxiniile cumparate din magazin:pun imediat frunze la prins.In general nu au bulbul format si nu prea rezista.Putine gloxinii cumparate din magazin mi-au rezistat,dar imi plac si asta e .Cand o vad in magazin nu ma gandesc ca am pierdut-o,ci ca nu o am.
 

popescu gp

Well-Known Member
gloxinii

Aceste plante sunt fortate si din acesata cauza noi neputand crea conditiile cu care sunt acomodate le pierdem;asta este riscul
 

sebii

Member
Am pus 3 frunze in banuti de turba...sper sa ramana macar una, restul erau prea vestejite ca sa le mai pot pune :( . totusi de cand am scos restul plantei afara la aer rece, atat cat e de rece acum in constanta, am vazut ca da ceva semne de revenire.
 

sini

Well-Known Member
Eu tin frunzele in apa pana fac radacinute si apoi le pun in pamant.Frunzele bune vor face radacini.Cele care nu sunt bune se vor usca sau inmuia.
Acum fac un experiment:am pus frunze de la aceeasi planta , una in apa si una inmuiata in Clonex in pamant.Vreau sa vad care face radacinute mai repede si care face prima pui.
 

popescu gp

Well-Known Member
gloxinia

Si eu am invatat ca frunzele de gloxinie se prind mai repede in banut de turba cu sticla in cap,cu aerisire;am prins si in apa dar in timpul verii;acum nu am incercat
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Am mare nevoie de ajutorul vostru. Cum nu am prea mare experienþã cu gloxiniile (am doar una, ºi aceea n-are încã un an la mine), vã cer un sfat.

Am 2 funze înrãdãcinate de gloxinie. Trebuie neapãrat puse în substrat (au fost în apã pânã acum). Nu prea ºtiu ce substrat sã folosesc, de aceea îndrãznesc sã cer o "reþetã" experimentatã de voi. ªi mai voiam sã vã întreb dacã le trebuie un sol cu ph acid.

Mulþumesc. (Scuzaþi-mã dacã aþi mai discutat despre acest lucru, dar stau prost cu timpul ºi cele 2 subiecte despre gloxinii au cam multe zeci de pagini. :oops: )
 

MASCHA

Active Member
In toamna asta am primit citeva frunze inradacinate pe care le-am plantat intr-un ametec de pamant de gradina cu compost si perlit.
Vad ca unele au inceput sa vegeteze,altele le-am verifict bulbii si sunt bine.
As avea si eu o intrebare: acesti bulbi tineri rezista peste iarna la 10-15 gr.sau trebuie mai cald?
 

fixpix

Active Member
vreo 2-3 din 5-6 gloxinii dau semne de trezire.
au deja mai multe frunzulitze rosiatice. chiar si tulpina.
sa le scot la lumina si apa???
nu e devreme?
si apoi... e tarziu sa schimb pamantul din ghivece. adica mai bine zis, cand e bine de schimbat? cand sunt inca adormite?
ca eu nu am scos rizomii din pamant (ghivece).
 
Sus