Gloxinia,partea a 2-a

gloxiniile mele care le-am tinut la rece 3-5 grade nu dau nici un semn de trezire de cand le-am adus in casa....in schimb ghiveciul pe care l-am uitat in casa sub o masa are deja cateva frunze.....oare cele de la racoare au murit???sau trebuie sa mai astept??
 

fixpix

Active Member
mai bine sa stii cum si ce!
mie mi-au pornit gloxiniile, toate sunt ok, mai putin 1 rosie... bulbu e complet uscat ca o stafida, si tare ca piatra. OARE DE CE ???
restul sunt OK.
De ex...
 

popescu gp

Well-Known Member
gloxinii

Daca sunt sanatoase acest lucru nu poate fi rau;se poate verifica bulbul la fiecare si apoi se replanteaza intr-un substrat nou.
 

melimeli

Active Member
Re: gloxinii

popescu gp a spus:
Daca sunt sanatoase acest lucru nu poate fi rau;se poate verifica bulbul la fiecare si apoi se replanteaza intr-un substrat nou.
le-am verificat pe amandoua sunt ok :D chiar se vad magurasi(asta deja acum vreo 2 sapt.)sunt confuza :? ca nu stiu in cat timp ies (bulbisori sunt aprox, de doua ori mai mari ca un bob de mazare)
sini,al tau deja infloreste! :D :clap:
 

elipopa

Active Member
si ale mele au inceput sa inmugureasca! doua le-am gasit si eu uscate si tari ca piatra, la fel ca si Calin!
nu am mai patit asa pana acum!
le-am pus la hidratat in putina apa sa vad ce fac!
 

fixpix

Active Member
n-o sa faca nimic alea "impietrite"... asa ma tem. nici nu mai stiu daca a mea am aruncat-o deja sau inca e tot in servetel umed.
si imi pare rau, ca era de un rosu asa aprins...



si culmea una tot rosie, dar cu o nuanta vishiniaca, a rezistat... desi as fi preferat sa ma paraseasca ea!
oare e pacat sa gandesc astfel???

:evil:
 

elipopa

Active Member
sunt foarte frumoase amandoua!
si eu am tot pierdut la gloxinii in ultimul timp, plus ca vara nu le mai merge bine deloc de cand am pus termopan si izolatie!
cred ca o sa renunt la ele!
 

popescu gp

Well-Known Member
gloxinia

Eu am tinut gloxiniile in beci cu farfuriuta pusa peste ghiveci;temperatura cca 10 grade si umezeala nesesizabila;anul acesta pana acum nu am pierdut gloxinii,dar sa vad cum vor inflori caci au trecut la activitate prea devreme si unele sunt prea dezvoltate ,dar fara boboci sau flori
 

fixpix

Active Member
Da... ROSHU nebun, dar decedat. Asta e rizomu pietrificat. nu cred ca mai scot ceva din el!
Din ce am obs. eu (din experienta mea de doar 2 ani ca amator de gloxinii) cel mai bine mi-o duc slipper-ul mov si gloxinia alba. Aceste doua feluri au pornit cel mai viguros acum la sf. de iarna.
 

angela draganoiu

Active Member
eu n-am scos gloxiniile, adica gloxinia ca am numai una, din pamant dar am tinut-o in blacon cu farfurioara peste ghiveci si la intuneric. acum a dat frunze noi.
in decembrie la intilnire am primit de la cineva, iertare ca nu mai tin minte dar mi s-au intimplat mult prea multe rele si am uitat, un puiut de gloxinie rosie cred :? si acu' are boboci. sar'na si multumesc cui mi-a dat-o.
 
Sus