Fuchsia - partea I

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

asarmes

Member
multumesc din suflet. sunt foarte mandra de ele. anul trecut au murit toate, dar anul asta le-am depasit si pe mama si pe soacra mea ambele impatimite de-ale florilor. :)

abia am venit de la chiosc cu ultimul numar din gradina mea de vis asa ca fug sa-l citesc.

pa pa
 

blueheart_d

Member
ce frumosa e si plina de flori.

Asarmes, si eu am coafat-o reu de tot pe cea bolnavioara si am taiat tot ce era uscat. m-am gandit sa o duc in casa unde e mult mai racoare, dar si lumina e mult mai slaba. probabil in baie unde e umiditate o idee mai mare. in casa sunt cu cateva grade bune mai racoare decat afara fiind casa da voioaga.
 

byby_anka_w

Member
am avut 2.una am dat-o surorii mele.pe amandoua le-am tuns,adica am rupt varfurile pt a se indesi.abia acum dau semne ca isi revin
 

byby_anka_w

Member
motoimaria a spus:
fetelor,am si eu o problema,cu fucsiile mele.
au inceput sa li se usuce unele frunze...
la inceput marginile frunzelor devin maronii si apoi se usuca.
de asemenea unii boboci,nu toti,se usuca aproape cand au ajuns la maturitate.
stiti ce le-ar trebui?
le-am analizat si nu am vazut nici un daunator...

va multumesc!:)
si eu am patit la fel,le-am rupt varfurile si le-am bagat in casa.acum sunt destul de bine sper sa isi revina
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
proaspat poposita linga cele ale Corneliei care scuturate de frunze si boboci si-au revenit si imbraca hainute noi.
 

Heidi

Member
Fetelor, daca nu ati aruncat fuchsiile la care au cazut frunzele, eu propun sa le mai dati o sansa. Eu asa am procedat. Le-am izolat derestul, cit de cit si intr-o saptamina buna a inceput sa inverzeasca din nou, spre bucuria mea.
Cea alba ... pe care l-am achizitionat-o ... asa mai ... bolnava, arata din ce in ce mai rau. Nu as fi crezut ca voi renunta cindva la fuchsii dar la anul probabil ca incerc sa cumpar chiar tot ce gasesc ;-)
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Asa este.Ai dreptate Heidi :!: .
Mai este inca o problema:udarea.Radacinile sunt sensibile,cele subtirele sunt firave si putrezesc repede in ciuda faptului ca lor le place apa.Trebuie insa o anumita cantitate in functie de marimea plantei.
Asa m-a invatat si pe mine .cineva(nu spun cine:persoana importanta bibicule :tavalit: ) specialista in aceste plante si bine a facut fiindca in acest fel am stiut sa dau o sansa celor care pareau aproape moarte. :)
Este adevarat ca imi dau peste mina de multe ori cind vreau sa le ud fiindca vad ca pamintul este usor uscat deasupra dar imi revin repede 8) si mai astept o zi :wink: ca sa trec la actiune :mrgreen: .
 

dana

Member
Mi-a murit o fucsie :cry: S-au a vrut sa intre in repaus , chiar nu stiu.Am s-a tund cheala sisunt chiar curioasa daca isi revine.
Ramurile imi dau impresia ca nu sunt uscate dar cine stie?
 

Heidi

Member
Pacat ca nu am facut poza cu planta care am crezut ca o voi arunca, deoarece s-a uscat.
In orice caz, maine incerc sa fac poza cum si-a revenit.
Cred ca .... unele specii din cind in cind isi schimba hainele.
:?
 

blueheart_d

Member
prima fuchsie pe care a prins-o "viroza", dupa ce am tuns-o s-a lemnificat. acum sta intr-o camera mai racoroasa si daca o mai fi sa aiba zile isi va reveni, daca nu, asta e. problema e ca si balerina cu floare dubla face aceleasi figuri. am pus la prins cativa pui, si doar unul inca mai sta pe pozitii. ar fi bine sa o chelesc si pe asta si lastarii taiati sa-i pun la prins desi sansele de reusita sunt vreo 10%?
 
D

dyayzh

Guest
Eu am dus toate fucsiile mele la o prietena, mai la racoare si unde nu bate deloc soarele direct. Va pot spune ca si-au revenit complet si au inceput sa imbobocesasca. La caldurile noastre pe balcon sau in apartament nu am avut nici o sansa cu ele. Acuma o sa ma bucur de frumusetea lor..in vizita :D
 

roxy

Member
mie mi-au murit 2 dintre ele. le taiasem aproape pe toate pentru ca ramasesera fara frunze si au inceput sa lastareasca, mai putin cele 2 pe care le-am aruncat astazi. :cry:
 

Heidi

Member
Dupa cum v-am promis, iata fuchsia care inca e bolnava, acum isi pierde frunzele si cea care deja si-a schimbat frunzele:


Eu sper sa-si revina complet :|
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus