Epiphyllum

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Tzepisor mai vrei epi??Daca da, anunta fata ca sa iti trimita un ghiveci.Tocmai vroiam sa intreb daca doreste cineva.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Carmen saptamina viitoare trimit pachetel.Ce ma bucur ca il pot darui cuiva care chiar isi doreste :D
 

sorina

Active Member
Adina-Ioana a spus:
Eu am de 3 feluri: roşu, roz şi alb-gălbui şi vă asigur că se pot recunoaşte uşor după frunză. Nu e pericol de confuzie. :wink: Acum de sunt mai de soi, nu ştiu cât de tare seamănă frunzele lor ... :)
Adina , zi-mi te rog daca ai trei culori , tori trei ii pui in aceeasi pozitie ??? Soare sau semiumbra ???? Ca nu stiu ce sa mai zic ???? Cred ca depinde de culoare :gandit: Voi ce ziceti ?????? Sfatuiti-ma sa nu mai pierd din ei :whew: Am , roz , ramasite de rosu si Selenecerius de la Cornelia ( saru'mana ) Unde sa-i pun ????
 

sorina

Active Member
pai , am spus ca l-am tinut vara in soare plin si iarna in pivnita unde l-am udat de vreo 3 ori in toata iarna , ba a mai si facut boboci si floare , iar mai apoi s-a stafidizat :?: :!:
 

irinabv

Active Member
Moderator
Pai s-a stafidizat sau s-a uscat? Apoi ai inceput sa-l uzi? Ca daca e doar zbarcit eu zic ca mai ai sanse sa-l recuperezi. Si nu-l arunca, daca n-ai facut-o deja. Eu am avut unul anul trecut care s-a uscat de tot, nu l-am aruncat si din crengile alea uscate au dat lastari noi. Care n-au crescut mult dar i-am rupt si i-am pus l-a prins si acum lastaresc si ei.
 

danya

Active Member
Si la mine se mai stafidizau, dar isi revin. De la apa prea multa ori prea putina se stafidizeaza.
 

celeste

Member
Exact. Se stafidesc daca se uda rar, ceea ce nu reprezinta o problema, pentru ca isi revin daca incepi sa-i uzi cand intra in vegetatie. Numai ca iarna trebuie tinuti la racoare si udati rar sau deloc, si atunci se usuca frunzele mai putin, isi revin mai repede primavara, etc. Eu ii tin cam pe la 10 grade si ii ud doar daca temperatura creste in iernile calde. Dar daca temperatura de iernare e mai mare (de ex. 20 de grade) ei se deshidrateaza mult mai usor si atunci chiar trebuie udati.
Se mai pot stafidi daca sunt udati prea des, pentru ca le putrezesc radacinile. Atunci e alta situatie...
Daca radacinile sunt in buna stare, inseamna ca nu i-ai pierdut. Si cu cat sunt mai uscate frunzele, cu atat isi revin mai greu, dar isi revin. Si ai grija ca apa sa nu stagneze mult timp la radacini. Mai bine ii uzi mai des decat sa stea mult timp pamantul ud.
 

gino

Member
Pentru mai multa siguranta, cred ca din primul ar trebui prelevate segmente cat de cat viabile si puse la inradacinat.
Planta nu arata tocmai bine...
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
După părerea mea, frunzele acelea nu îşi vor mai reveni. Totuşi nu arunca planta. Vezi vacă nu dă noi lăstari din rădăcină. Dar nu o uda, să nu putrezească ce a mai rămas.

Şi eu era să pierd epi roşu (pare-mi-se că am mai povestit pe aici). S-a întâmplat după transplantare. Cu siguranţă am greşit la udare. A trecut cu greu iarna. Am tăiat serios din el (cam 90%) şi am avut surpriza să se regenereze. Abia atunci am reluat treptat udatul. E un luptător!

Dacă totuşi nu vei avea parte de el, îţi trimit cu plăcere lăstari. :D
 

celeste

Member
sorina a spus:
iata si pozele :( m-am agitat degeaba sau e pierdut ????
ceilalti arata asa :
Ar trebui sa o scoti din pamant si sa vezi ce s-a intamplat cu radacinile, acolo este problema ei. Ea arata asa pentru ca nu s-a mai putut hrani. Pentru orice eventualitate ramurile cele mai verzi le poti taia de la noduri si sa le pui la inradacinat.
Dupa ce ii inspectezi radacinile sa ne spui si noua cum aratau.
 

sorina

Active Member
Nu am scos-o din ghiveciul ei doar am taiat ce cra stafidizat si vad ca are multi boboci asa cum este ea de stafidizata
 
Sus