Crini

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Eu deja am taiat crinii clasici albi carora aproape le-au trecut florile :cry: .De obicei infloreau in preajma zilei de 13 iunie (ziua Sfintului Anton cind mergeam la biserica cu ei pentru sfintit :D ) dar anul asta au fost mai vrednici :wink:
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Cred ca anul asta au fost temperaturi mai extreme. .. de aia au inflorit mai devreme in multe regiuni. Si din pacate cred ca in anii viitori vor mai urma temperaturi extreme. Profitul e asa important pt marile companii incit schimbarile climatice si semnele de alarma care se trag sint prea putin importante.
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Foarte frumosi Mirela, dar parca un pic cam mici... sint pusi recent ?
 

mirela06

Active Member
Ala crin , nu piticutii mei. Dar asa cum sunt se chinuie si ei sa ma faca sa-i plac si imi sunt dragi :)
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
karmenutza a spus:
Am vazut ieri la TV, la stiri, un nene care avea un crin cu 85 de flori :eek:

Spunea ce varietate este ? Hibrizii de lilium Henryi sint pe directia aia, cel mai comun fiind Black Beauty sau Sheherezada .... care poate sa ajunga la 100 de flori dupa citiva ani buni in care are mediul care ii place. partea si mai interesanta este ca daca are mediul prielnic, black beauty face flori tot mai mari care pot sa ajunga la dimensiunea un grapefruit. Dar trebuie totusi un minim de 5-6 ani in conditii prielnice.
Nu ar fi exclus ca si la mine in gradina sa fie citiva care se apropie de numarul respectiv de flori....anii trecuit era unul cu 60 de flori.
Exista si fenomenul numit "fasciation", unde prcatic 2 sau mai multe tulpini care ies din aceslasi bulb ramin lipite .. si atunci numarul de flori e foarte mare, dar depinde de tipul de crin. Fenomenul se intimpla rar si crinul revina la normal in anii urmatori.
 

karmenutza

Member
Stiu ca era rosu :) . Si a mai vorbit un domn care era specialist, horticultor, si a spus ca e posibil sa fi crescut 2 tulpini lipite, exact cam ce ai spus tu, popgeo. Proprietarul il avea in curte de mai multi ani dar era prima data cand facea atat de multe flori.
 

mirela06

Active Member
Multumesc.Pai am vrut si eu sa am 80si ceva, dar nu a tinut. Sa fii vazut cum tinea sotul de ei, ca doar are niste palmeee, cit cupa de la excavator :rofl: si eu ai numaram de zor. :rofl:
 
Sus