Clematite: partea a II-a

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

claude

Well-Known Member
Moderator
Nu ai vreun vecin cu care ai relatii bune si care are balcon?
Daca nu ti le cazez eu :mrgreen:
 

sarselia

Active Member
Moderator
Nu moare ...tine-o undeva mai departe de o sursa de caldura si FELICITARI pentru achizitii!
Sa le vezi mari,frumoase si infloricioase!
 

yellow rose

Member
Saptamana trecuta am luat cateva clematite care aratau cam rau cu exceptia uneia: Pamela Jackman. Le-am pus in balcon dar la mine este foarte cald si in 5 zile Pamela a crescut cam 10 cm si a facut boboci! Ce pot face acum cu ea? Sa o plantez in conditiile vremii capricioase care se anunta nu prea imi vine. Stiti daca va suferi in cazul in care creste prea mult in casa si o mut apoi in gradina? Macar sa stiu daca trebuie sa iau alta :)
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Nu va suferi rau. Cand o vei planta in gradina isi va pierde bobocii si posibil tijele crude. Dar planta se va recupera. pierzi doar primul rand de flori.

Eventual mut-o pe balcon sau undeva unde e mai racoare.
 

anasstasia

Active Member
Am trecut ieri prin Carrefour si am mai cumparat o clematis.
Va prezint cele 3 achizitii de anul acesta:

Asao (cumparat ieri), crescuta binisor, insa pentru ca a stat la intuneric este anemica rau:
http://anasstasia.sunphoto.ro/clematis_asao

Laura avea 2-3 cm cind am cumparat-o creste de mama -mama. Are o viteza incredibila, imi place mult de ea.
http://anasstasia.sunphoto.ro/clematis_laura

Pamela Jackman desi contrar gustului meu (nu sint eu cu clematitele sub forma de clopotel), nu m-am putut abtine cind am vazut-o plina de bobocei. Are 9 boboci care ii tot cresc de cind am cumparat-o. Sper sa o vad inflorita.
http://anasstasia.sunphoto.ro/clematis_pamela_jackman

Florile de clematis nu sint pozele mele.

Va rog sa-mi spuneti cind este momentul cel mai potrivit sa le schimb ghivecele si ce dimensiune ar trebui sa aiba. De asemenea am inteles ca este necesar pamintul de flori, nu turba. Apa sa nu balteasca, insa trebuie sa ud doar cind se usuca pamintul, sau sa fie usor umed?

Din pacate nu am gasit Niobe, clematita pe care o doream mult...
 

Rose

Active Member
Ma bag si eu ca musca-n lapte: o fisa a plantei pe unde as putea gasi? Ca nu prea am mult timp la dispozitie sa culeg info din cele cateva sute de pagini ce le-am vazut pe aici :oops:
 

bebe Iris

Active Member
Eu ce am cumparat (Asao, Laura, Jan Pawel II, Marie Boisselot) nu sunt decat un pic de tot inmugurite, asa ca le-am pus la frig, in garaj neincalzit...ca se anunta zapezi dinnou :( Le va fi prea frig? Le-am invelit cu o paturica :)
 

bradut

Well-Known Member
Ma gandeam la clematitele de la polonezi... sa nu asteptam sa fie prea pornite. Daca vor sta si pe drum la cald, isi vor da drumul prea mult si vom risca sa le gasim incalcite, nu stiu, zic si eu. :?
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Si eu gandesc la fel ca tine, Bradut, legat de cele poloneze...Dacasunt tinute in sere, chiar reci, e clar ca de-acum incep sa porneasca :? Si fiind in ghivece, e clar ca nu sunt afara...La comanda de la Westphal stiu ca eu am sosit in tara in 3 aprilie si clematitele aveau deja 1 metru
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Pt. Anasstasia: la Bricostore Pantelimon au toate clematitele pe care le cauti, mai putin Miss Bateman. 15-16 lei functie de producator. (Au chiar şi Guernsey Cream)
 

anasstasia

Active Member
La bricostore pantelimon am fost martea aceasta si nu am gasit mai nimic (am luat laura si pamela jackman). Din pacate nu mai am drum pe acolo si e foarte departe de mine (ajung cam intr-o ora si jumatate).
Daca mai merge cineva din Bucuresti imi cumpara si mie? Ma interesau: rouge Cardinal, Niobe si Mrs. Cholmondeley. De miss bateman nu mai spun daca zici ca nu o avea...
Va roooooooog :)
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus