Canna

blueheart_d

Member
sicamin, imi place foarte mult canna ta, in special cea galbena. eu am azut-o live doar intr-un parc din ungaria si nu stiu cum sa fac rost de una. voi de unde le-ati luat?
 

sicamin

Member
Blueheart ,eu am primit anul trecut un rizom de canna galben cu mijlocul putin rosu,tocmai din judetul Tulcea. Anul acesta am scos canna din gradina si vad ca au mai facut ceva pui.Am pus deja bulbii in pivnita la pastrare. Vedem in primavara cum stam, si poate primesti si tu. :wink:
 

blueheart_d

Member
daca ai putea ti-as fi recunoscatoare. m-am indragostit de flori atat de mult incat as vrea o gradina cat mai colorata. de curand am plantat vreo 10 soiuri de lalele si urmeaza sa mai plantez vreo 20. la anu canna nu are voie sa lipseasca din gradina mea
 

ghia_don

Active Member
viovaslui wrote:
am pus in martie un bulb de canna in gradina. a cam suferit din cauza secetei cu toate ca l-am udat frecvent. s-a dezvoltat foarte bine dupa luna august. chiar a si inflorit. problema este ca nu stiu daca se scoate toamna pentru a fi replantat in primavara.
flowerd wrote:
da, se scoate toamna
viovaslui wrote:
astazi am scos bulbul de canna dar cred ca am gresit taindu-i mustatile. l-am spalat,l-am desfacut in mai multe parti si l-am pus sa-l bata soarele pentru a se usca. rog sa-mi spuneti daca am gresit taindu-i mustatile bulbilor.
flowerd wrote:
Nu pateste nimic, chiar daca i-ai taiat mustatile. Nu stiu daca se recomanda se te tai sau nu. Eu le tai pt ca sunt mai usor de depozitat peste iarna.
 

Floria

Active Member
Mi-am cumparat si eu 10 radacini de Canna. Este bine daca le plantez maine in gradina?
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Cu canna asteapta pina se incalzeste bine.Ii place caldura,soarele.Nu te grabi sa nu cumva sa ai rateuri.Se dezvolta repede si frumos.Ai rabdare!!!
 

Floria

Active Member
Saru'mana de raspuns Gabiuta. Bine ca mi-ai spus ca eu azi le puneam. Timpul ne pacaleste, acum e cald, acum e frig. Cine stie poate ca intr-o dimineata cand ma trezesc gasesc totul degerat. Sa traiesti!
 

calin123

Member
intr-o carte de gradinarit scria daca tin eu bine minte ca in luna martie se planteaza in ghiveci canna pentru ca apoi in aprilie-mai sa o transplantezi cu tot cu pamint in gradina .
 

lili

Member
Floria a spus:
Saru'mana de raspuns Gabiuta. Bine ca mi-ai spus ca eu azi le puneam. Timpul ne pacaleste, acum e cald, acum e frig. Cine stie poate ca intr-o dimineata cand ma trezesc gasesc totul degerat. Sa traiesti!
Plantarea in camp se face la sfarsitul lunii aprilie - inceputul lunii mai.....pericolul inghetului sa fie trecut. Daca se doreste o inflorire mai timpurie....se face in luna martie....dar in spatii protejate.
Canna cere locuri insorite dar adapostite de vanturi puternice....distruge frunzele si florile. Solul trebuie sa fie bogar...daca nu a fost ingrasat in toamna, la plantare se pune in fiecare groapa putina mranita.
Succes Floria!!!
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Calin,in primul an cind am avut o radacina de canna, de nerabdare asa am facut.Am plantat in martie in ghiveci si apoi ,desi crescuse destul de mare, am transplantat-o in gradina.In anul urmator am pus-o la sfirsitul lui aprilie direct in gradina.Rezultatul a fost acelasi.Cresterea identica.Inflorirea in aceeasi perioada.
Deci nu stiu ce am cistiga daca am face acest dute-vino.Poate numai locul pustiu din gradina rezervat plantarii ei :wink: :)
 

attila

Member
Draga Lili ai fost explicit tare :*
Dar sa va spun ca eu am lasat cateva bulbi afara ca nu mai aveam loc in casa si am pus pe ele un acvariu :)
Chiar sunt curios ce se va alege de ea :?
Daca a rezistat eu nu le mai iau in casa :rofl: :rofl: :rofl:
Si asa a ramas pe capul meu 20 bulbi din acela stil attila de kg =bucata .
Sa speram ca cum se va incalzi timpul voi reusi sa le vand si pe astea,nu de altceva dar a vazut ceva super tari in portugalia si vreu sa comand dar numai daca reusesc sa le vand pe astea care sunt in plus ca sunt scumpe si am zis ca nu cumpari altele numai daca se autofinanteaza .
Sau este cineva care ar da 60 euro pe un singur bulb???
 

ghia_don

Active Member
Toamna trecuta am scos bulbii de canna cu tot cu pamint din gradina si i-am pus in niste ladite in beci. Acum am scos laditele la lumina si incep sa-i ud ca sa porneasca in vegetatie, iar cind vine vremea ii mut in gradina. Sper sa-mi reuseasca experimentul asta, ca anul trecut i-am pus direct in gradina la inceputul lunii mai si n-au reusit sa infloreasca pina toamna.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
:eek: Cum asa?N-au inflorit?Eu ii pun pe la jumatea lui aprilie si infloresc cam prin iunie.Oricum trebuie sa aibe "moate" cind ii pui la loc definitiv.Dar asta stii deja :oops: .
Succes si sigur vor inflori.
 

ghia_don

Active Member
Poate la Bucuresti pe la jumatatea lui aprilie nu mai astepti brume, dar la Iasi daaaa :cry: ....ma mai gindesc si la faptul ca a fost un an secetos si nu le-am prea udat :(
 
Sus