Bougainvillea - partea I

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Bougile sunt foarte sensibile la tunsorile de toamna.De la o taiere necorespunzatoare planta poate muri.Mai ales cind ramine fara frunze taierile sunt ...........criminale :) Ramine cam ca un copilas gol in bataia unui viscol.

In privinta prinderii acum???Hm.....Am maaaaaaaaari indolieli ca poti face asa ceva.Este vorba si de lumina care i se ofera nu neaparat de caldura.
Cite ore de lumina naturala ii poti oferi?Si apoi.......una este lumina de neon/bec sau ce o fi ea si alta este cea a soarelui.

Las-o batz.Te deranjeaza?Bag-o intr-un colt si ud-o din cind in cind.
 

popescu gp

Well-Known Member
bouga

Gabiuta are partial dreptate;dupa inflorire crengutele ce au avut,,flori"se recomanda a se taia,in rest nu,pe aceste crenguta anul urmator nu va mai inflori
 

nick1971

Active Member
revin dupa week-end cu poza la cum arata in momentul asta.
e un bat, deci o singura crenguta care a si inflorit :)
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Dl.Popescu se recomanda dar nu in plina iarna adica........iarna chiar daca afara e primavara :rofl:
 

popescu gp

Well-Known Member
plante pentrtu balcoane si terase

Am scris se recomanda dupa,, inflorire"( asta este de obicei vara sau cel tarziu octombrie daca este cazul)si nu in perioada de pregatire ( in functie de zona tarii)pentru iernat cand incet intra in repaus in interiorul casei;se uda foarte rar si la lumina buna ,chiar soare direct nu trebuie sa faca probleme
 

iudit

Well-Known Member
Moderator
Si ale mele,aproape toate au floricele.E adevarat ca sunt in balcon inchis unde bate si soarele .La cat de cald a fost nici nu ma mir.Cea clasica,mov,cea mai batrana e tot afara si nu are nimic.
 

popescu gp

Well-Known Member
bouga

felicitari celor care fac bouga sa infloreasca si acum;la mine are ..flori"drept putine in primul an de inflorire bouga galbena tango;i-am facut poze si o sa le pun in album curand
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Bravo ei! ªi þie! :D

A mea ºi-a aruncat toate frunzele de vreo lunã (cred cã la mijloc a fost ºi o dereglare de udare sau nemulþumire privind variaþia de temperaturã), dar acum, cu vremea caldã ce a fost, sãrãcuþa crede cã e deja primãvarã ºi s-a încãrcat cu muguri noi ºi frunzuliþe! Tare mi-e milã de ea, când mã gândesc cã de acum vine partea cea mai grea! :(
 

popescu gp

Well-Known Member
bouga

Acest lucru trebuia facut pan cel tarziu acum o luna si cea in urma;daca ai conditii de incalzire sub planta pusa la inradacinat ,cu lumina,chiar soare direct sunt sanse sa se prinda si cu udare moderata,preferand uscaciunea.Succes!
 

elaelena

Member
si bouga mea a pierdut toate frunzele cand cu frigul din octombrie, acum s-a imbracat din nou o ud din cand in cand dar nu da semne ca ar vrea sa mearga la culcare...repausul pe timpul iernii este obligatoriu sau o pot lasa in vegetatie?
 

MASCHA

Active Member
Eu am trei buc.si in fiecare an le bag la iernat,din noiembrie si pina prin februarie, aproape ca nu le ud ,rar le mai pun un paharel de apa,le tin la 10-15 gr.C.
Catre sfarsitul lui februarie reiau udatul,iar ele incep sa vegeteze si sa infloreasca.Anul trecut cea rosie in martie avea numai flori si nici o frunza.
 

elenafles

Active Member
Am si eu una si e doar un bat de 50 cm.As vrea sa ramifice sa pot sa-i dau o forma.O pot tunde acum sau doar la primavara ? :?
 

popescu gp

Well-Known Member
plante pentrtu balcoane si terase

La mine bougainvileile sunt inca cu,, flori"
,unele cu mai multe altele cu mai putine;am pus pozele in album: http://popescugp.sunphoto.ro .Si eu pe acestea le ud cat de cat, iar pe celelalte le ud rar cu zgarcenie pana in martie cand ziua creste ca si puterea luminii.apoi le scot afara in curte in ntura
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus