Bougainvillea - partea I

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

angela draganoiu

Active Member
tinaM a spus:
Mulţumesc, Angela. O ţin pe un pervaz, spre răsărit, are soare numai dimineaţa. Voi renunţa la toamnă dacă nu-i mulţumită cu ce-i pot eu oferi. Dar m-am înarmat cu multă răbdare şi nu se ştie ce idei îmi mai vin până la vară...
nu trebuie sa renunti ci doar sa o muti la soare. este o planta minunata care iubeste soarele fara de care nu infloreste. este printre putinele plante care vor soare direct. asa ca incearca sa-i gasesti un loc la soare sa se bronzeze si ai sa vezi ce minunata se face.
 

mire

Member
Bouga mea care e de fapt pui a pierdut citeva frunze ,s-au ingalbenit si au cazut ,e normal asa ceva sau are probleme?
 

adrianam

Well-Known Member
Mire, daca i-au mai ramas frunze si sunt de un verde sanatos, atunci nu trebuie sa te ingrijorezi. Daca i-au cazut insa toate frunzele, s-ar putea sa fie un raspuns la schimbarea factorilor de mediu- prea rece sau prea cald, prea multa apa la radacina.

In sfarsit bouga mea s-a milostivit: a facut o floare! :)

Poate mai urmeaza totusi si altele :mrgreen: .
 

Fleur

Active Member
Am patit si eu cu bouga mea la fel si din locurile unde au fost frunzele au iesit lastari, deci nu te ingrijora daca tulpina e verde e pornita pe crescut.
 

Kati

Active Member
Vad ca bougile voastre nu prea sunt harnicute :(
Sa va povestesc despre a mea. Este al doilea an de cand a inflorit primavara devreme, fara sa aiba macar o frunza mare. De fapt are o frunza minuscula de 1,5 cm lungime :? si atat! Acum arata ca dupa razboi, adica un ciot cu niste ramurele. Il am de al treilea an si nu a crescut mult in inaltime, nici nu a lastarit prea grozav. Pana in vara probabil ii vor aparea cateva frunze si iarasi un rand de flori. :)
Vreau sa va spun ca floarea mea toata iarna sta pe pervazul geamului intr-o camera racoroasa si nu primeste soare deloc pana nu o mut la sfarsitul lui mai afara pe terasa. Iar intre timp totusi infloreste. Am citit pe undeva ca daca refuza sa infloreasca trebuie tinuta fara apa cateva zile. Adevarul este ca iarna nu o ud decat odata la vreo doua saptamani (fiind cheala), si vara doar cand pamantul de la suprafata s-a uscat beton.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Sa stiti ca si la ale mele le-au cazut frunzele. Le-am transplantat fara sa le deranjez coletul prea tare si nu le-am udat imediat pentru ca pamantul era deja umezit. Le-am udat dupa cateva zile. Si de atunci tot cad frunze. Insa, in locul lor raman mugurasi noi si frunze tinere. Cred ca e un proces normal de regenerare dupa inflorire.
 

mire

Member
Va multumesc de sfaturi sa stiti ca mi-am facut curaj si am transplantat bouga care pierdea frunzele erau muuulte radacini si pamint mai deloc,sper sa am noroc si sa isi revina,acum vreau sa va arat ce puiut frumos de bouga am cumparat Duminca de la expozitia de la Timisoara,oricum am transplantat-o si pe asta asa ca urati-mi succes sa nu moara.
 

iudit

Well-Known Member
Moderator
Da,complet,daca e la rece.Si e indicat sa fie.
Attila de ce ai lasat-o sa creasca asa?Nu ar fi trebuit sa o tunzi,sa-i dai o forma frumoasa?
 

auroradumbr

Member
Succes mire! Sa-ti traiasca si sa creasca mare si frumoasa! Sa te bucure cu florile ei minunate! Si...cine stie, poate, cand va creste mare si frumoasa imi vei da si mie un altoi din ea!! :rofl:
 

attila

Member
Stii Judit

Varianta asta nu se tunde niciodata este o varianta cataratoare si creste cam 20- 25 de metri cel putin in insulele de unde a adus a urcat pe un hotel de 6 etaje si si pe acoperis era plin :D dar probabil in zeci de ani .
Dar cum creste la mine :wink:
Am si varianta tufa pe aceea o tund anual de mai multe ori :wink:
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus