Artar japonez

cornelia

Fondator
Membru staff
Mi-au "cazut" in mana niste artari japonezi. Dupa cum banuiti, sunt in gradina de la serviciu (sunt ai firmei). In ghiveci. Probabil ca o sa ramana numai unul, din motive practice.



Stiu ca frunzele se rosesc in functie de pH, dar nu stiu ce valoare ar trebui sa aiba acesta. Din cauza ca sunt in ghiveci sunt expusi la exces de apa (bate ploaia). Si daca ma descurc cu ei in sezonul cald, ce sa ma fac din toamna incolo?

Help!!
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Afurisitule, eu vreau unul in curte, mare si frumos. 8) Spre incantarea sefului si a bugetului firmei care a incasat o gaura.
 
A

Anonymous

Guest
artar

in 3mp artzar?..si unu pitic are nevoie de ceva mai mult
 
A

Anonymous

Guest
artar

aha
io stiam ca se proicteaza pe orizontal coroana copacului la maturitate si mai adaugi 1m jur imprejur
si cum am vazut in herastrau niste artari de astia japonezi ,unul verde si unul roshu,si coroanele lor aveau cam 2-2,5 mp.....deja ma miream
parerea mea e ca artzarii tai raman verzi
am si io unu ,luat in we si are frunzele mai din varf,rosiatice si cele mai de la baza mai spre verde

si in we l-am pus in plin soare si parca s-a roshit mai tare(ca si stapana) :)
 

ruxitzika

Well-Known Member
Moderator
cornelia, culoarea frunzelor de artar e data de soi. inrosirea frunzelor verzi poate sa fie datorata 'parjolirii' soarelui. artarii japonezi pot fi crescuti (o perioada) si la ghiveci. intr-adevar prefera solul acid si poti folosi pamant de conifere. ai tai sunt Acer palmatum Dissectum.
uite aici fisa plantei: http://www.egradini.ro/forum/viewtopic.php?t=6176
eu zic sa le schimbi ghiveciul (daca trebuie sa ramana la ghiveci) cu unele mai mari, cu pamant bun. ca o paranteza, eu am plantat artari japonezi in pamant normal, fara un anume pH, imbogatit cu gunoi sau pamant negru de padure....si garantat nu s-a plans nici unul :wink:
 

iudit

Well-Known Member
Moderator
Eu am unul numit Orange Dream,toamna are frunzele portocalii.L-am primit azi toamna,este tot in ghiveci si azi-iarna a stat afara cu ghiveciut intr-o cutie de carton.Lastarii i-au fost liberi.Imediat ii fac poza si vi-l arat.
Off topic:pupici celei care mi l-a facut cadou si sa se gandeasca ca saracutul e singur si ar vrea un frate cu frunze rosii.... :oops:
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
iudit a spus:
.
Off topic:pupici celei care mi l-a facut cadou si sa se gandeasca ca saracutul e singur si ar vrea un frate cu frunze rosii.... :oops:
Bagat la memorie :mrgreen: Mosim,mosim..........
 
A

Anonymous

Guest
gabiuta tu esti mamica de artzari.......nu ma inzestrezi si pe mine cu inca unu?
sa stii ca-s o "closca" buna
chit ca s-ar putea sa ajung sa nu mai am cas si sa dorm intre plantutze:D
 

alfa

Active Member
Aici si micutul meu:

<a><img src="http://i716.photobucket.com/albums/ww168/kinga_n/th_IMG_1993.jpg" border="0" alt="Artar japonez"></a>
 

mirela06

Active Member
Toti sunt frumosi. Sa va bucurati de ei si sa mai faceti poze sa se bucure si cei care, desi auuu spatiu, de fapt nu au . Spatiul l-a papat gradina de legume si eu le pap pe ele. Asta ca sa ma razbun :rofl:
 

George

Member
Voi ii administrati vreun ingrasamant artarului? Al meu nu vrea deloc sa mai creasca, in primavara cand l-am plantat a ramas fara nici macar o frunza, au fost un deliciu pentru toate vrabiile :) De atunci i-au crescut alte frunze dar nici gand de inaltat.
Asa arata acum
 

alfa

Active Member
George :arrow: si al meu stagneaza. Sau cel putin asa mi se pare. Ce ma ingrijoreaza insa e, ca nu are nici o creanga principala. Adica e mai mult tufa, daca copacel. Si asta si datorita faptului, ca in necunostinta de cauza, asta toamna cand l-am plantat, i-am scurtat destul de drastic 2 crengi. Exact cele care crestau in sus. Mi s-au parut atunci foarte lungi si goale(deh, era toamna :cry: ). Aba acum imi dau seama ca am facut o greseala. Saracul trebuie sa-si devolte acum o alta craca principala si incerca din lateral. Nu stiu cum v-a arata pana la urma.

La culoare este la fel de deschis ca acum 3 posturi, adica la inceputul lui iunie.
 
Sus