Legat de asezarea plantelor este subiectiva. In natura nu gasesti plante de fundal si de prim plan. Logic ce zic? Ce spui tu acolo e cam general la setupurile olandeze, ceea ce urmaresc eu este cu totul altceva.
Lumina mai dedicata decat tuburile de 865 sunt cele la preturi exorbitante sau HQI, ceea ce nu va vedea acest acvariu. Nu stiu daca scopul in acvaristica e sa ai acvariu de AGA sau IALPC sau alte concursuri gen. Ma urmaresti?
Substrat fertilizant nu voi folosi ca plantele au "prostul obicei" sa mai ia din nutrienti si prin frunze iar detritusul de la pesti va ajunge si in nisip cu ajutorul melcilor de substrat si se vor servi plantele si de acolo cu ajutorul radacinilor.
Daca se acopera si plantele de alge nu e absolut nici o problema, oricum cresc si normal la o perioada se tund varfurile si se replanteaza. Repet, vreau plante scunde, nu sa acopar pietrele sau sa fac olandez. Iar dupa ce se va stabiliza catusi de putin acvariul nu vor mai fi probleme de genul. Din fericire mai am vreo 2 acvarii de 180 si 200 litri pe langa altele de 60/54/20/30 litri si vreo 2 ani si jumate in spate de acvaristica.
Iar legat de endleri, chiar o sa fii uimit putin, detin chiar specia reprezentata de acest nume. Clasa N. Sunt puri si sunt achizitionati de la singurul roman care a adus asa ceva.
Acvariu a fost si va ramane unul numai de placere si cum am zis, va fi noua casa a acesto pesti deosebiti. Daca a iesit asa asta este, mie imi place la nebunie si multora care l-au mai vazut.
Pe fundal am sa pun autocolant, dar inca nu sunt hotarat de care culoare sau transparenta.