Phalaenopsis part 4

Teodora

Member
Si-ale mele vegeteaza, una singura e cu tije in formare. Cate una pe tijele vechi si una care iese de jos, dintre frunze. Daca totul merge ok, voi avea trei tije la aceasta orhidee.
 

IoanaC

New Member
Ale mele s-au inmultit :) Am cumparat-o si pe cea galbena de care ziceam. Ce ma surprinde zilnic e ca tija care credeam ca va fi florala pare sa formeze o frunzulita in varf. Inca nu-mi pot da sigur seama ce e si astept cu nerabdare sa mai creasca :)
 

cristinal

New Member
buna ziua.iubesc orhiedeele de ceva vreme, dar una din ele imi da batai de cap.nu stiu ce s-a intamplat cu ea, sta in acelasi loc cu altele, carora le merge bine, dar i-au cazut pe rand frunzele.nu am verificat radacinile, dar par a fi moarte/ putrede.credeti ca mai are vreo sansa de a da o frunza/pui?ce as putea face?
 

Atașamente

adrianam

Well-Known Member
Ai putea sa o scoti de acolo si sa vezi daca a ramas ceva verde. Daca mai este ceva verde, mai ai o sansa mica-mica, daca nu, la gunoi.
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Pare complet dusa. Nu am vazut nici o radacina argintie/verde. Cred ca i-ai scapat apa in mijlocul coletului de frunze dupa care a putrezit si a murit. Sansele sa-si revina sunt aproape inexistente, din pacate
 

victor

Active Member
Bună dimineața! Eu cred că este o ramificație florală.
Phalele mele sunt cam nehotărâte, doar 3 au noi tije, restul fac noi frunze, 3 fac ramificații.
O phală este foarte hărnicuță, are 2 noi tije, o frunză în dezvoltare, noi rădăcini și o ramificație florală.
 

adrianam

Well-Known Member
Ce harnicute sunt ale voastre!
Cele 5 ale mele sunt in repaus deocamdata.
Pe cele doua mici trebuie sa-mi fac curaj sa le mut in niste pahare transparente mai mari, ca s-a uscat de tot muschiul acela in care sunt puse, iar ghivecelele sunt prea mici, cred ca au cam 4 cm diametru!
 

victor

Active Member
Nu trebuie schimbat vasul, substratul poate fi schimbat.
Miniuțele sunt foarte sensibile la umiditate, din cauză că au rădăcinile subțirele
Un vas mai mare nu face altceva decât să mențină umiditatea o perioadă de timp mai îndelungată, suficient cât să ducă la putrezirea rădăcinilor.
Poți schimba substratul, dar fără să scoți planta din vas, scoți mușchiul până la mijlocul vasului, tai rădăcinile uscate, cât se poate și completezi cu scoarță de pin de mărime mai mică, 1 cm în diametru.Vasul se schimbă numai dacă devine neîncăpător în raport cu masa radiculară.
Este și acesta un secret, dacă rădăcinile stau puțin înghesuite, se induce înflorirea mai repede.
Cu cât vasul este mai mare, pe lângă riscul putrezirii rădăcinilor, planta va căuta să umple vasul cu rădăcini, în detrimentul vegetării(frunze sau flori).
Acest lucru este valabil și la celelalte plante.
 

serban roxana

New Member
Buna dimineata, sunt noua aici si am si eu o intrebare,am primit o orhidee albastra,dupa ce i-au căzut florile, am observat ca fiecare tijă era înţepată, i-am tăiat tijele, si acum nimic a ramas asa si vad ca incep frunzele sa se ingalbeneasca
 

adrianam

Well-Known Member
Multumesc pentru raspuns! Nu le-am mutat inca!
Poate reusesc diseara sa le fac o poza!
Mie mi se pare ca sunt cam pline vasele de radacini, dar mai bine sa fie si o opinie a unui specialist!
 

Adri

Active Member
Bună dimineața! Sunt nouă pe forum,sunt din Timișoara și stau în Belgia. Vă urmăresc de ceva vreme și acum m-am înregistrat și eu!
Am nevoie de niște păreri de la voi.
Am 11 phale și le-am primit înflorite. ...după ce au trecut florile,au stagnat...adica mai ieseau frunzulițe noi și cam atât!
Acum m-am mutat la casă unde sunt încăperile foarte luminoase și le ud cu apă de ploaie și am cumpărat și fertilizant lichid.....5dintre phale le-am pizitionat pe un pervaz unde au lumină fără soare deloc și 4 dintre
ele au făcut tije. Celelalte 6 le-am pus pe un pervaz unde bate soarele puțin și este lumina mai multă, cred că prea multă,fiindcă au făcut niște pete gălbui și frunzele su început să îngălbenească.
Vreau să pun niște poze dar nu stiu cum,mă poate ajuta cineva? Multumesc
 

Adri

Active Member
Am uitat să specific că acum cateva luni le-am pus fertilizant,bastonașe și au început să se usuce rădăcinile, nu mai sunt cum erau.
Le iubesc foarte mult și mai ales că acum infloresc prima data la mine și nu aș vrea să le pierd:cry:
 

geodezia

Well-Known Member
VEZI CA JOS IN DREAPA UNDE POSTEZI SCRIE INCARCA UN FISIER DE ACOLO POTI INCARCA DIN CALCULATOR ORICE POZA DORESTI
 
Sus