Strelitzia reginae

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
:eek: Blue,esti.......for-mi-da-bi-la!!! :)
Daca se porneste infloreste foarte des. :mrgreen:

E bine asa??? :rofl:
 

blueheart_d

Member
:) :) intebam si eu asa, no....de curiozitate. am fost ieri intr-un mall de pe la noi si am vazut pe culuar un ghiveci imens cu plante. dupa frunze imi pareau strelizia, dar nu stiu sa le fi vazut vrodata inflorite. :?
 
D

dyayzh

Guest
Chel sau nu esti tot Atilla cel ghidus :D Iti tinem pumnii sa fie colorata :wink:
 

radu

Member
Ajutor !!!

Imi poate spune cineva cat ar trebui sa persiste o floare ? Desi la achizitionare acum 1 luna era inflorita cu 2 tulpini inca sau 2 plante in acelasi ghiveci , am facut marea prostie sa-i schimb ghiveciul, ceea ce NU trebuia, si atunci am incercat sa repar greseala udand-o imediat cu un stimulator special care reduce stressul transmutarii numit Radifarm. De atunci pana acum pe aceeasi tulpina mi-au aparut 5 flori. Toata problema e ca fiecare floare in parte se ofileste dupa 3-4 zile desi o stropesc cu apa zilnic, e asezata langa o fereastra vestica-deci are soare. E normal cum se manifesta si care credeti ca ar fi cauza ? Ar trebui sa o mut din soare dar tot langa aceeasi fereastra fara ca soarele sa mai bata exact pe ea ?
 

lili

Member
Florile se fanazea datorita caldurii si aerului uscat.....planta este amplasata langa fereastra unde cred ca se afla si caloriferul. Florile se mai pot ofili prematur si din cauza stropilor de apa care ajung pe ele sau de la florile trecute daca nu au fost inlaturate.
 

albela

Active Member
Strelitzia mea sta afara pe terasa si o bate soarele cam 4-5 ore pe zi. Am observat ca zilnic i se rasucesc toate frunzele in lungimea lor. Seara isi revin. Poate sa imi spuna cineva de ce si ce ar trebui sa fac.
 

radu

Member
In cartile de specialitate se spune despre Strelitzia asa : "nu transvarati plantele mature, acestea nu trebuie sa fie manipulate, dearece nu vor mai inflori " Eu in primavara am facut acest lucru la 2 plante mature. Intrebarea e : la ce se refera cand spun ca nu vor mai inflori ? La acel an in cere se schimba pamantul plantei, sau la mai multi ani, sau pentru totdeauna ?

V-as ruga daca -mi puteti raspunde la intrebare ! Multumesc !!!
 

sini

Well-Known Member
Strelitzia mea cred ca e pe duca.De vreo saptamana a inceput cate o frunza sa se ingalbeneasca.La un studiu mai atent am observat ca s-a maronit tulpina de la baza.I-am aplicat tratament radical:am scos-o din pamant ,i-am desprins fiecare radacinuta (avea vreo 4-5)de tulpina si le-am pus in alt ghiveci cu alt pamant.Acum cum i-o fi norocul.Pacat.Era frumoasa.Ii mergea bine.
 

radu

Member
In cartile de specialitate se spune despre Strelitzia asa : "nu transvarati " (mutati) "plantele mature, acestea nu trebuie sa fie manipulate, dearece nu vor mai inflori " Eu in primavara am facut acest lucru la 2 plante mature. Intrebarea e : la ce se refera cand spun ca nu vor mai inflori ? La acel an in cere se schimba pamantul plantei, sau la mai multi ani, sau pentru totdeauna ?

V-as ruga daca -mi puteti raspunde la intrebare ! Multumesc !!!
 

radu

Member
Multumesc frumos pentru raspuns.
Strelitzia infloreste doar o data pe an ? Eu am doua Strelitzia (mature) intr-un singur ghiveci, la care am facut prostia sa-i schimb ghiveciul cand una din ele era inflorita . Si asta in aprilie anul acesta si de atunci a facut doar frunze (2) si cealalta n-a dat nici un semn pana acum nici in privinta frunzelor si nici a florilor. Imi poate spune cineva care este perioada in care infloreste ? Sa stiu daca cealalta Strelitzia (din acelasi ghiveci ) va mai inflorii anul acesta !

Multumesc mult anticipat !
 

George

Member
Strelitzia mea a inflorit prin lunile decembrie si aprilie, stiu sigur ca florile au tinut mai bine de o luna, spun florile pt ca din fiecare boboc ies in jur de 7-8 flori. Nu stiu ce sa spun, mie unul nu mi se pare a fi o planta pretentioasa. Mai stiu ca nu-i place sa fie mutata dintr-un loc in altul, iar de scos radacinile din pamant nici nu se pune problema.
 

radu

Member
Detin o planta matura care a facut si flori, de fapt sunt 2 intr-un singur ghiveci. Problema e ca una din ele, cred ca a putrezit, fiindca observand ca frunzele sunt stranse miscand planta am ramas cu frunzele in mana. Acum nu-mi mai ramane decat sa tratez plantele cu fungicid.
La una din plantele din ghiveci, cea care nu mai are frunze, ce sa fac cu ea, sa-i scot radacinile care oricum sunt mari si voluminoase, si s-o las in ghiveci doar pe cealalta, sau s-o la s asa in iddea c-o sa-i creasca alte frunze. E posibil acest lucru ? Stiu ca ar fi indicat sa analizez putin radacinile, dar din ceea ce am citit , scrie ca nu e bine sa mutam Strelitzia fiindca nu va mai inflori in acel an.
Ce ma sfatuiti sa fac ?
 

albela

Active Member
Nu am gasit nicaieri cum ierneaza aceasta planta. Am citit doar undeva ca din nov pana in februarie nu mai trebuie udata prea mult. Deduc eu de aici ca trebuie scazuta si temperatura. Deci, unde sa pun strelizia mea peste iarna dupa ce am adus-o in casa?
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Eu o tin de doi ani de cind am primit-o (mai zic odata multumesc Cornelia!) pe timp de iarna la o temperatura de cca.18-20 de grade.Vad ca nu s-a plins pina acum ba dimpotriva in timpul verii a crescut.Ii trebuie insa citiva ani pina sa infloreasca asa ca trebuie si rabdare multa.
Eu astept anul viitor o minune ca e destul de matura sa ii vina mintea la cap si sa faca flori :rofl:
 

sini

Well-Known Member
Am doua plantute de strelitzia nicolai din seminte.Una are 7 cm ,cealalta are 2 cm.Sunt amandoua intr-o cutiuta in punga. Ce sa fac? Le las in cuntinuare tot acolo sau le pun separat in ghivecelul ei fiecare?
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Ajutor caut la domniile voastre.Mi s-au maronit marginile la frunzele plantei.Are toate conditiile dar ceva,ceva nu ii place.Oare ce sa fie ?
 

albela

Active Member
A mea e la racoare 16-17 grade si arata bine. Chiar creste ii dau frunze noi. A ta la ce temeratura e?
 
Sus