Strelitzia reginae

Simina

Active Member
smire
Trimis: Dum 13 Aug 2006
Am o problema cu aceasta planta, in sensul ca frunzele se crapa de la varf si se usuca pe o portiune de cativa centimetri. Cu toate astea i-au dat cateva frunze noi, care se pare ca dupa un timp vor avea aceeasi soarta. Ma gandesc ca problema nu ar fi umiditatea aerului, ci vreun daunator. Ce ma sfatuiti sa fac? Multumiri anticipate!!!
___________________________________________________________
roxana
Trimis: Dum 27 Aug 2006
Pamantul trebuie sa fie fertil si apa trebuie sa se scurga usor prin el. Cea mai indicata compozitie este cea de turba si nisip. Udati planta des; vara pamantul trebuie sa fie umed aproape in permanenta iar iarna lasati-l sa se usuce un pic inainte de a uda din nou. Niciodata nu lasati ghiveciul sa zaca intr-o farfurie plina cu apa. Udati putin si des decat mult si rar. Ingrasamantul trebuie aplicat o data la doua saptamani primavara si toamna si o data pe saptamana vara.
Strelitziei ii place lumina, puneti-o intr-un loc unde va avea parte de lumina puternica si cel putin patru ore de soare pe zi, preferabil la o fereastra indreptata spre est. Protejati-o de soarele puternic al amiezii care ii poate arde varfurile frunzelor. Iarna nu o mentineti la o temperatura mai mica de 10°C pentru perioade lungi de timp deoarece este foarte sensibila la frig si poate chiar muri.

Attila Trimis: Dum 27 Aug 2006
Draga Roxana
Toate astea sunt foarte frumoase singura treaba urata este din partea plantei ca forte mult timp trebuie sa infloreasca am si eu cateva plante dintre care doua au deja peste 4 ani si inca nimic
_________________

roxana
Trimis: Sam 14 Oct 2006
In general toti avem problema cu inflorirea. Plantele sunt sanatoase si frumoase, dar nu vor sa infloreasca. Asa patesc si eu cu multe din plantele mele: nu am vazut florile Hibiscusului, cactusii si inca cateva.
_________________

alina pacioianu
Trimis: Dum 15 Oct 2006
Draga Attila, din ce am citit eu infloreste pe la 5-6-7 ani, pornind de la samanta, asa ca nu-ti pierde radbarea, mai ai un pic. Am si eu una, luata anul asta, sper ca are macar un an, ca sa pot sa numar cat mai are pana infloreste.... .
 

Simina

Active Member
dyayzh
Trimis: Dum 12 Nov 2006 9:00 pm
Am 5 seminte de "pasarea paradisului"..arata mai ciudat ca alte seminte:) puteti sa-mi spuneti cand si cum sa le pun in ghiveci??? multumesc
__________________________________________________________
IoanaM
Trimis: Dum 12 Nov 2006 10:22 pm
Daca este vorba despre Strelizia, le poti pune la germinat si acum. Tine-le in apa calda cateva ore, iar apoi le poti pune in pamant. Va trebui sa astepti 4-6 luni pana vor rasari.
 

simona2

Member
Este o floare deosebita . Sa-ti traiasca , sa te bucuri de floarea ei si sa ne-o arati si nou inflorita :rofl:
 

attila

Member
Marian Super Super Super :wink:
Daca te rog nu faci o poza si de pe planta sa vad la ce marime a ajuns :oops: daca nu este mare rugaminte si cati ani are :?:
Multumesc :wink:
 

Simina

Active Member
Mariane, pe langa faptul ca ai niste subiecte splendide de pozat, mai faci si niste poze extrem de clare.
Bravo de 2 ori!
 

attila

Member
Ok Mariane iti multumesc foarte frumos pentru informatii
Si ma simnt dator :wink:
Pozele sunt splendide :wink:
Acum nu-mi ramane altceva dacat sa astept si eu :(
 

cristinav

New Member
Buna, poate ma puteti ajuta cu un sfat.
Am si eu o strelitzia, am primit-o inflorita, acum o luna si ceva. Bineinteles ca acum s-a uscat floarea, insa nu stiu ce sa fac: sa o tai sau sa astept sa se usuce toata tija pe care apoi s-o indepartez? Daca o tai, pana unde o tai? Indepartez doar partea uscata sau toata tija?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
 

sicamin

Member
Cristinav ,daca a trecut floarea a facut si seminte strelitzia? Eu am una mica obtinuta di seminte si are abia 2 ani. Prietena mea are una care a fost inflorita si dupa ce a cules semintele a taiat tija dar nu de jos, a mai lasat vreo 5 cm.
 

cristinav

New Member
Presupun ca a facut si seminte, nu stiu exact, mi-a fost mila sa o "disec", dar probabil ca o s-o fac.
Multumesc pentru sfat!
 

simonag

Member
Semintele de strelitzia sunt foarte frumoase, cam cat 2 boabe de piper, inchise la culoare si au atasate de ele un puf portocaliu. Puful se indeparteaza chiar inainte de a le insamanta. Este important ca semintele sa fie mature (coapte) asa ca nu taia tija si nu scoate semintele daca nu s-a uscat bine (in caz ca vrei sa colectezi semintele). Germinarea e dificila, dureaza 1-6 luni, la intuneric si 20-24C. Mie din 10 seminte mi-au germinat doar 2 si in final au murit ambele plantute.
 

simonag

Member
Eu am indepartat puful inainte sa pun semintele in apa, conform instructiunilor de pe pachetul de seminte. Puful se indeparteaza probabil pentru ca mucegaieste usor si contamineaza samanta.
 

dy.lahav

New Member
Simona,daca vrei iti dau eu niste seminte de strelitzia alba....poate mai incerci o data experimentul si-ti iese.
:D
 

simonag

Member
Multumesc frumos pentru oferta, dar germinarea la strelitzia dureaza prea mult si dezamagirea ar fi prea mare daca experimentul ar esua din nou.
 

dy.lahav

New Member
Da,Atilla
Varianta alba este Nikolai
Tocmai mi-au inflorit vreo 4 zilele astea si in curand o sa aiba si seminte.
:rofl:
 

attila

Member
Draga dy.lahav :wink:
Ce mai pot spune :roll: :roll: :roll: :oops: Felicitari :wink:
Eu ma chinuiam de ani de zile cu aceasta varianta si degeaba ,din seminte nici odata nu mia iesit :cry: :cry: :cry:
Pur si simplu nu mai stiu ce sa intamplat la mine ??
Dar eu cred ca singura exlpicatie era ca semintele erau prea vechi :roll: :roll:
Bine zice Mada variietate asta nu prea este la noi cel putin nici eu nu am vazut inca la noi in tara .
As avea o rugaminte dar asta va merge in privat :wink:
 
Sus