Strelitzia reginae

dy.lahav

New Member
Draga Mada
Daca vrei iti trimit niste seminte...poate o sa-ti cresca si tie si o sa infloreasca ; nu poti stii...
Ai destul soare?
:?:
 

dy.lahav

New Member
Apropo...pana la sfarsitul lui martie,cand vin eu in Romania,sper sa aiba strelitziile mele seminte proaspete,si atunci,daca vrea cineva ,cu mare placere.
:D
 

George

Member
strelitzia

In sfarsit, astazi mi-am cumparat si eu o strelitzia din Carrefour. Tare mult imi mai doream aceasta planta, acum nu-mi ramane decat rabdare ca sa o vad inflorita.
 

George

Member
strelitzia

Multam frumos! Are in jur de 15 cm, n-am tinut cont de cele 2 frunzulite ingalbenite de la baza, era singura de pe raft si am sarit ca disperatul pe ea, n-as fi vrut sa mi-o ia altcineva :rofl: Sunt convins ca la cat de mult mi-am dorit eu aceasta planta, va creste mult mai repede decat spun specialistii si peste doar cativa anisori voi vedea acea minunata floare.
 

George

Member
strelitzia

Imi amintesc cand ai cumparat-o. E ceva 20 de cm intrun an, iti doresc sa ajunga cat mai repede la inaltimea strelitziei lui Marian. :rofl:
 

narcisse2w

New Member
Mi-am luat si eu azi o strelitzia, cadou anticipat de 8 martie.Si cum eu stiu ce "boscheti" (asa cum zice prietenul meu, desi el a fost sa imi ia banuti de turba) vreau sa imi cumpar am primit bani si am fost trimisa la cumparat.
Are cam 30 cm inaltime si are 2 fire in ghiveci, unul mai mare si unul mai mititel, dar viguros.
De acum rabdare.....multa......multa..... :rofl:
 

attila

Member
Anul acesta cele mari vor avea 5 ani restul cam partu
Dar este interesant ca doua dintre ele se dezvolta foarte repede ,nu cumva sa fie Nicolai ca AS fii tare fericit mie ami place mai mult
 

sorina

Active Member
A

Am cumparat si eu saptamina trecuta de la Ambient 2 Strelitzii (la redeucere inchipuiti-va !! 5 RON ghiveciul ) deoarece aveau radacinile iesite deja prin orificiile de la ghivece si nu mai puteau fi puse in rafturi .
Le-am adus acasa si cu mare grija am decupat fundul ghiveciului si le-am pus pe amindoua la un loc .
Cam cind cred expertii ca va inflorii si Strelitzia mea????
 

sicamin

Member
Sorina ,si eu am o strelitzia obtinuta din seminte ,care are doi ani si cam asa arata ca si ale tale. Flori cam dupa 3 ani sa ne asteptam sa avem. :nu stiu:
 

Luciana35

Member
vreau si eu sa cumpar niste seminte de strelitzia si de aceea va rog sa-mi spuneti care este ,cu aproximatie, perioada de germinatie si daca sunt necesare conditii mai speciale pentru ca ele sa incolteasca :?
 

sicamin

Member
Luciana ,eu am cumparat din Spania un pliculet cu 3 seminte. Am tinut semintele in apa calduta 24 ore apoi le-am pus in pamant amestecat cu nisip.Din 3 a rasarit doar una ,si asta dupa mai mult de o luna. Acum plantuta e mare si abia astept sa o vad inflorita. Dar ...rabdare mullllllta.Poate inca un an :wink:
 

Luciana35

Member
Nu am cumparat la ghiveci pentru simplu fapt ca in zona mea nicio florareasa nu a auzit de strelitzia....cand am fost la Metro nu am gasit,iar cu cumparatul plantelor la ghiveci prin posta am avut o experienta neplacuta in vara trecuta in sensul ca am dat o multime de bani pe niste flori care au ajuns in stare jalnica.Eu comandasem niste frumuseti si am fost tare dezamagita. Ma gandesc ca e mai simplu sa cumpar seminte ...sunt mai usor de transportat si nu se deterioreaza. Cat despre timp ai dreptate,stiu ca am de asteptat dar imi place mult sa vad cum creste planta...ma intereseaza evolutia ei si am o satisfactie mai mare cand am obtinut singura o planta din lastari sau seminte.
Doamna Sicamin, multumesc mult pentru informatii...eu sper sa pot lua seminte de la sem-luca si atunci am sa procedez la fel ca dv.
 

George

Member
strelitzia

Eu am cateva experiente neplacute cu semintele de strelizia, am incercat de cateva ori, din pacate n-a vrut nici macar una sa-mi germineze. N-am mai stat pe ganduri si cum am gasit la Carrefour mi-am cumparat una, apoi a urmat si a doua :D
Luciana, eu te sfatuiesc sa-ti cumperi o planta, cu semintele ai astepta mult prea mult.
 
D

dyayzh

Guest
Aceasta planta, din punctul meu de vedere nu e deloc mofturoasa. Vara lumina si apa, iarna ca la orice planta. Numai rabdare sa ai...infloreste in functii de conditii si dupa 5 ani.
 

blueheart_d

Member
intebare de curiozitate: din momentul in care s-a pornit sa infloreasca, la ce interval va inflori a doua oara? cat de des infloreste? :D
 
Sus