Migdal - Prunus dulcis

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Claudiavis a spus:
In piata exista simburi cruzi si descojiti de migdale, pentru consum uman (adica pentru mincat). Astia sint buni pentru a-i pune la incoltit?
daca sunt pentru consul uman da.Daca erau pentru consum porcesc mai mult ca sigur - sigur ca nu :tavalit:
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Ei si tu acum.............ca "papa" Dinca nu o avea nici o treaba ,nu?
Hai sa revenim la pomi ca au fost pe hectarele alora de mai sus :bani:
 
daca ai fi specialist in cultura migadalului, ai sti ca daca rasadesti migdalele de mai sus, pe un pat de sare si in loc de apa bagi o bere (doar pils germana) la 2 l .... vedeai meciul fara sa mai cheltui vreun ban de tratatie...

PS: pt ca sa fie mai gustoase, trebuie prajite, iar asta se face prin aprinderea unui foc mocnit de o noapte in jurul Migdalului, dupa care de dimineata se pune punga-n cap la pom si se scutura, dupa cum spuneam mai sus....si masa e servita. Desigur mai exista si solutia electrocutarii migdalelor, dar nu o recomand, gustul nefiind acelasi.... :cafea:
 

kukubau

New Member
...

Buna ziua

Caut intens sa cumpar samburi de migdal. Nu poate nimeni sa ma ajute? Contracost, bineneteles.

Multumesc anticipat.
 

andreiacamelia

Active Member
Am deschi un topic despre migdal, dar cred ca cel mai bine intreb aici. Stie cineva daca un lastar de migddal pus in pamant va da radacina?
 

melimeli

Active Member
am primit de la Mnina in octtombrie-noiembrie nu mai stiu exact :nu stiu: i-am pus intr-un pahar cu apa unde au stat aprox. 2 saptamani ,i-am pus afara intr-un final fara prea mari sperante in rontul cu flori aliniati frumos una dupa alta la aprox. 2 cm.
acum vreo 2 saptamani mi-am adus aminte de ei si am scormonit in pamant dupa samburi :rofl: am dat de 2 pe care i-am spart cu ciocanul ,inauntru erau goi :x dupa restul nu am mai cautat ,nu am mai sperat sa fie vreunul ok
vorbind cu Riana intr-o zi statand cu nasul intre plante ii zic "ma migdali aia erau goi pe dinauntru"vrand sa ii arat si ei samburi sparti ea a observat ceva iesit din pamant care nu arata a buruiana :) :) asa l-am vazut si pe al doilea dupa doua zile :) :) :indragostit: fiind curioasa sa vad daca e sau nu migdal l-am scos din pamant si este intradevar :wink:
am avut vreo 10 samburi acum stau cu nasul in pamant sa vad daca mai iese :)
voi reveni si cu poze :D
 
Sus