Insamantarea cactusilor

Magdolna

New Member
Buna seara, Dana

Din pacate nu am seminte deoarece nu am 2 plante florifere si nu am putut poleniza. In ceea ce priveste cactusul, este o planta mai de rara, se numeste Discocactus horstii. Acest gen este destul de sensibila, dar daca se altoieste, sunt mari sanse sa supravietuiasca si sa infloreasca.

Magdolna
 

diana999

Active Member
buna seara Magdolna,
multzumesc,o sa mai incerc.
azi am pregatit ghivecele pt semintzele de cactusi si lithopsi :wink:
eu n-am avut prea multe ghivece si am pus pamant si in pahare de unica.dupa retzeta[10 min in total],le-am bagat la microunde :rofl: nu rezista!!! se topesc. :oops:
 

dana_rusu

Member
Voi ma inebuniti cu puiutii vostri ,gata diseara seman si eu, :wink: pamantul l-am sterilizat deja mai am vasul si gata.
 

celeste

Member
Re: Asclepidiacee

"Seeds take about a year to ripen, but germinate rapidly after sowing. Fresh seeds usually germinate better. Sow seed in spring in a well-drained, light, sandy soil mixed with compost and cover with a thin layer of soil. Keep the temperature at 25-35°C, in a shaded and fairly moist position. Keep plants well ventilated and in good light to prevent damping off. Treat the seedling medium with a fungicide, but keep in mind that some chemicals may stunt their growth. Once the seedlings have germinated and are about 50 mm high, they can be pricked out and planted (be careful not to damage the roots when pricking out!). Generally the plants grow fast and most will flower within two to three years when grown from seed."
(citat din http://www.plantzafrica.com/plantqrs/stapelia.htm)

Vezi si http://www.stapeliads.info/serv/core.s3 ... ropagation
 

vigaruviany

Member
Stapeliade

Celeste merci pentru informatii, vad ca voi avea nevoie de mare rabdare sa obtin plantute din seminte. A mai facut cineva asta? Ca nu m-as incumeta de una singura, mai ales ca unele flori nu le-am mai vazut la colectionarii din Romania. Nu vreau sa-mi bat joc de seminte :(
 

Maranta

Member
Buna ziua ,

eu fac asta in fiecare an :) dar nu duc niciodata la bun sfarsit lucrul cu semintele...ba uit de ele , ba se umplu cutiile cu fungi si mucegai :? , am vreo trei ani de cand seman cactusi si ma pot lauda ca din vreo 500-600 de seminte folosite(diferite specii sa zicem vreo 20 ) am repicat 3 plante Mammillaria prolifera , 1 Neochilenia sp , si 9 Cereus azureus care au deja intre 2 si 4 cm inaltime !
EXperimentati cand aveti posibilitatea pentru ca doar asa veti ajunge la un moment dat sa obtineti din seminte plantele dorite si credeti-ma ca si atunci cand va ramane o singura planta din tot lotul de seminte o sa simtiti o satisfactie enorma !
Enjoy ! :wink:
 

Simina

Active Member
letitia78 a spus:
Vin Iun 12, 2009 7:32 pm Titlul subiectului: Experiment : cactusi

am incercat si mi-a reusit

http://letitia78.sunphoto.ro/cactusi_insamantari_2009
numauita a spus:
Felicitari Letitia!
In cat timp au iesit?
letitia78 a spus:
pai depinde de fiecare....unii in 5 zile , altii in 8 sau alti deloc :(
helisananca a spus:
au mai crescut cactusii? :) vrem sa-i vedem
instructor a spus:
Am semanat si eu si acum se vad mici ,mici cit un virf de ac... :dans: Problema e ca nu stiu cum sa procedez cu ei ,pina acum i-am tinut linga teracota,acum i-am mutat in geam ,sunt tot in punga ,o sa deschid punga in fiecare zi sa le dau aer ,mai mult nu stiu spuneti-mi va rog voi ce sa fac sa supravietuiasca :rugaciune:
enya a spus:
ar trebui sa-i tzi tot asa,la lumina,acoperitzisi aerisitzi zilnic...cu cit cresc mai mult cu atit tmpul de aerisire v-a fi mai mare iar in primavara cind vor avea probabil tzepisori se vor putea descoperi de tot...dar e doar o parere...poate isi arunca specialistii ochii pe aici...ei stiu mai bine...
 

mihai71

Member
Am folosit amestec pt cactusi din comert la care am mai adaugat ceva perlit,spartura de caramida si ceva spartura de bazalt.
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
pentru dezinfectie = apa oxigenata 3% si ca preventie = scortisoara macinata pusa la semanare :incapatanat:

o sa incerc si eu cu lithops , imi plac "pietrele vii" :nu stiu: :D
 

leonora

Active Member
Ce va mai fac cactusei din seminte?Am semanat si eu,au germinat cateva, sa vad evolutia lor de mai traiesc sau nu.
 
Sus