Brico Store

victoria

Active Member
George a spus:
victoria a spus:
Vreau si eu maci de gradina invazivi :cry: :cry: :cry:
Acum am pus cateva seminte in pahare si au iesit.Sper sa reziste.Anul trecut am semanat direct,au iesit vreo 2 fire, care au murit dupa vreo 10 cm. :(
Eu am ca cei din poza de mai jos si chiar sunt invazivi, toamna trecuta am scos jumatate din ei si am impartit la vecini, daca vrei iti trimit si tie doua-trei radacini in primavara, numai sa-mi amitesti.

http://egradini.ro/forum/webshots_downl ... mAm_ph.jpg
multumesc frumos.Sper sa nu uit :)
 

George

Member
Mali_ a spus:
George, ai tai sunt obtinuti din seminte? Ai vreun secret, pe care sa ni-l spui si noua?
Nu-mi mai amintesc, ii am in gradina de vreo 15 ani.
Apropo nu te-am uitat uitat cu semintele de ardei trandafir, saptamana viitoare le vei avea :D
 

alfa

Active Member
La Brico din Militari au reduceri la diverse plante de gradina ramase probabil din toamna. Oferta e de reducere 50% cumulat 1+1 gratis.

Plantele le-au tinut inauntru probabil, ca sunt prea pornite in vegetatie, dar preturile sunt ok.

Eu am luat 1+1 bujori roz, Sarah Bernhardt, la ghiveci la 15 Ron. Initial pretul era de 30/buc. Ambele ghivece contin radacini cu mai multi muguri.
 

happy

Well-Known Member
Oferta buna de kiwi arguta la Bricostore din Baneasa,azi am luat doua buc cu 15lei/buc.Pomana,la Baumax am gasit dupa 2 ore kiwi cu 50lei/buc kiwi chinense ,aceeasi marime.Oricum Bricostore m-a surprins cu plante si preturi bune.Hemerocalis 2 tipuri(5lei/buc),rododendron rosu 30lei/buc ,clematite la 15lei fel de fel! :D
La Baumax tocmai adusesera marfa de primavara,aveau si kiwi chinense mare(cred ca anul asta face fructe,dar nu stiau pretul,peste100lei sigur.Am luat vie sultana fara samburi,12lei,pyracanta 7lei :D
Ce bine cand vin in Bucuresti!Am luat si clematitele de la binefacatoarea noastra Alfa :rofl: ,era sa ma inghita "catelusul"ei :wink:
 

happy

Well-Known Member
Fratilor nu va duceti la Kinga ca ramaneti fara mostenitori :rofl: Daca nu eram iute de picior acolo imi ramaneau oasele :tavalit:
Mai glumim si noi,cred ca se simte puternic astenia...Abia astept maine sa-mi plantez noile achizitii :wink:
 

lndnstn

Member
Am fost si eu in week-end (12.03) in Brico Orhideea si am vazut niste trandafiri, soi romanesc ziceau ei - adica scria pe eticheta, mov sisi si sterling si urcatori (galben si rosu). Ce m-a uimit a fost faptul ca erau foarte foarte vigurosi (aveau cel putin 4-5 ramurele groase cat un creion - cele mai subtiri). Pretul era de 8 ron. Imi pare rau ca nu am facut o poza sa va arat, dar o sa imi cumpar eu niste urcatori din acestia si va tin la curent.
Pe langa acestia mai erau trandafiri de la yurta la 6 sau 7 ron.
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Nu vreau sa te dezamagesc, dar din butasii vanduti in brico este foarte posibil sa nu iasa ce apare pe eticheta. Depinde destul de mult si de producator. Eu am avut ambele experiente cu astfel de trandafiri: au fost soiuri care au iesit cum trebuie si soiuri care nu au iesit.

Imi aduc aminte ca anul trecut prin toamna am intalnit un domn foarte revoltat la biroul de Relatii cu Clientii care se plangea ca din 20 de trandafiri doar vreo 3 au fost ce trebuia. Asta nu inseamna ca ar fi vina magazinului, ci a producatorilor care sunt neseriosi si vand altceva.

Inainte de a cumpara, cauta totusi pe net care sunt cultivatorii/producatorii de trandafiri in care ai putea avea incredere.
 

iris

Active Member
Azi am fost pe la BricoStore :eek: unde am vazut pt. prima data o orhidee de un albastru cerneala . Pana azi nu am fost atrasa de aceste flori dar acum ma tenteaza o astfel de achizitie insa nu ma pricep deloc de aceea va intreb cat timp isi pastreaza floare aceasta culoarea. Adica la urmatoarea inflorire va avea aceeasi nuanta sau i-a fost administrata vreo solutie care o determina sa aiba acesta culoare incredibila? Am cautat pe net si am gasit ceva asemanator :eek: http://bloominghillva.blogspot.com/2011 ... rchid.html
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Da, am vazut si eu in Baumax in toamna. Cred ca sunt date cu ceva, pentru ca nu pare deloc o culoare naturala.
 

iris

Active Member
:? Nu le-am analizat mai atent dar nu pareau a fi pictate. Maine dau o fuga pana acolo sa le pipaiesc :oops: nitzel. :)
 

claude

Well-Known Member
Moderator
eu zic ca sunt tratate cu ceva...bietele plante :( se pare ca e moda asta. Nu cred ca sunt pictate, mai degraba sunt ceva substante absorbite prin intermediul radacinilor, cred :?
 

nicol

Member
In copilarie, cumparam narcise albe, le introduceam tulpina in calimara si in cateva ore aveam " nemaivazutele" narcise albastre. :)
 

adite

Active Member
Acestea sunt plante chinuite. :eek: In pozele pe care le-am vazut, unele flori erau mai decolorate decat altele. Probabil ca, in timp, culoarea se va duce total sau partial, cu conditia ca planta sa reziste mult timp. :? Poate a cumparat cineva, acum cativa ani, asa ceva si poate spune ce s-a intamplat cu planta.
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
in decembrie am vazut si eu la baumax phale albastru ,dar m-am uitat si pe tija florala se vedea locul unde a fost injectat colorantul :( am o prietena care a cumparat acum un an un phale albastru care acum a inflorit alb , mi-e mila cind vad flori ''vopsite'' sau date cu sclipici .....
 
Sus