Bradutii nostri

irinabv

Active Member
Moderator
Gata, mi-am luat Cupressus-ul. Tot nu am inteles ce-i place, dar poate voi afla pe parcurs. Nu inteleg cum sa-l tii in soare si totusi la racoare in acelasi timp. Sau ca e planta de apartament dar nu mai mult de 15 grade. Cine sta la 15 grade in casa :? ? Oricum are un foarte placut miros de lamaie cand ii strivesti frunzele intre degete. Voi pune si poze, dar nu pot acum ca ploua cu galeata si e afara saracul de el.
 

mirela06

Active Member
Se tine undeva pe un hol, unde este mai rece si intr-o zona cu destula lumina. Eu am gresit si puiutul care l-am avut l-am pus la soare , am plecat citeva zile si cind am venit, nu am mai avut ce admira. Acum fiecare face cum crede. :D
 

irinabv

Active Member
Moderator
Oricum o sa-l pun in ghiveci si daca e cazul ma plimb cu ghiveciul dupa umbra. Desi soarele ii pastreaza foliajul auriu. Iar sunt in ceata :cry: La mine in casa numai racoare nu e . In casa il bag la iarna si ii pun si un glob, daca mai rezista pana atunci. Anul asta pe post de brad de Craciun a fost hibiscusul. :rofl:
 

tranda09

Member
Moare bradul meu argintiu pt ca l-am plantat anul trecut in sol lutos si umed. Sfatul specialistului, care l-a vazut azi , a fost sa-l arunc. Ma gandesc totusi sa incerc sa-l mut. Anul trecut tot din cauza solului am pierdut un brad spendid- Douglasia.
 

mirela06

Active Member
Am citit la Emundin ca pune la radacina apa in care dizolva anticonceptionale si a garantat ca a resuscitat un bradut aproape uscat. Ce a fost rau ca mi-a apasat sotul pe o tasta si nu mai stiu unde , parca la TRANDAFIRI EMUNDIN. Am si eu probleme cu juniperii mei si daca tot stau suparati si nu dau nuci un semn ca vor sa inverzeasca, am sa fac experimentul acesta, numai sa aflu exact cum. Ma duc in cerecetare :)
 

mirela06

Active Member
Si , am uitat sa-ti spun. Brazii sunt invatati cu pamint acid, mai ales cu cel din padure. Si eu am solul cu mult lut. Pe unii i-am tinut si-i tin bine cu asa ceva. Cind i-am plantat, am avut grija ca, in groapa unde i-am plantat, sa pun mranita si pamint de padure din belsug. Pe ceilalti mi i-a pus cineva cit am fost plecata si nu mi-a pus amestecul pe care l-am facut. Acum mor si cultimii 2 din 6 :cry:
 

mirela06

Active Member
Nu am gasit unde explica Emundin cum a procedat si de raspuns nu mi-a raspuns inca. Imipare rau Tranda. Si eu vreau sa resuscitez niste plante pe care nu-mi permit sa le las sa se prapadeasca. Printre ele si ultimii 2 juniperi :cry:
 
pt irinabv

Cupressus-ul acela este ceva neam de Cupressus macrocarpa -chiparosul californian- si il poti expune afara la soare linistita pe perioada martie-decembrie el rezistand pana la -12 C (scrie si-n literatura, am si testat! :wink: ). La soare culoarea plantei devine galbena-aurie iar cresterile sunt mai grosiere; in timp va deveni un copac in toata regula insa poate fi "tinut in frau" prin tunderi (care se fac in luna martie sau iun-iul).In perioada rece poti sa-l iernezi intr-un hol racoros sau o camera neincalzita si luminoasa. In perioada nov-mart se uda mai rar, doar cand se zvanta bine solul.
 

tranda09

Member
mirela06 a spus:
Nu am gasit unde explica Emundin cum a procedat si de raspuns nu mi-a raspuns inca. Imipare rau Tranda. Si eu vreau sa resuscitez niste plante pe care nu-mi permit sa le las sa se prapadeasca. Printre ele si ultimii 2 juniperi :cry:
L-am mutat azi. Groapa in care era are un izvor subteran!!! Am pus in noul loc mult pamant de padure, am luat azi de la Bricostore Brasov o pompa de stropit de 16 l si am stropit toate coniferele cu ingrasamant de conifere. Pompa a fost f eficienta, pe langa distractia stropirii.
 

mirela06

Active Member
Ce bine. Acum sper ca ai mai multa liniste sufleteasca.Avea nevoie saracutul de un ajutor. Bietele plante nu pot vorbi, dar ne transmit ele ceva ca altfel chiar ca nu am sti cum sa procedam. Ma bucur pt. tine Tranda :marfa:
 

irinabv

Active Member
Moderator
Multumesc Chrystalwaters. L-am pus intr-un ghiveci de lut, care am inteles ca nu prea e bun ca se usuca pamantul mai repede in el, si la Cupressus din cate am citit pe net nu prea ii place seceta. Dar il ud cat pot de des. Sper sa reziste, ca sunt innebunita dupa el. De cate ori trec pe langa el ii frec un pic frunzele si le miros. :)
 

tranda09

Member
Doamnelor, va rog mult sa ma ajutati sa identific bradutul. Cu pompa achizitionata acum cateva zile am putut sa stropesc astazi cu ingrasaminte toate coniferele din curte in timp record. Cum spunea o specialista- le-am dat si hrana, nu numai apa.
 

mirela06

Active Member
Este un fel de juniperus, dar nu stiu de care, iar planta mama, este cea tinuta special pt a lua pui sau butasi pt. folosit in inmultirea plantelor viitoare,un fel de planta sanatoasa, viguroasa si cu gene bune, buna de sacriicat :(
 

mirela06

Active Member
Aleynad, chiar este frumos, stufos si verdele ala ma incinta. Sa-ti traiasca si sa creasca mare si umbros :)
 
Sus